משפחת גולדברג מ: ???

משפחת גולדברג מ: ???

אני ממשיך לפרסם את המשפחות אותן אני חוקר. זהו החלק השני... כיוון שמדובר בשם משפחה נפוץ מאוד: גולדברג, אפרט מעט יותר מן הנחוץ
חיים יהושע גולדברג (ירושלים, 1839 - תל אביב, 1917) נולד לאחר שאמו ילדה 7 וולדים מתים. האגדה המשפחתית מספרת כי לאחר התייעצות עם הרבי במקום מגוריהם (???), הבטיח הרבי להוריו, כי אם ישאו תפילה בכותל - יוולד להם בן זכר בריא. כך הם עשו, ומאז הולדתו נשארו בארץ. הוריו: פסח גולדברג ואסתר-איטה טרופ, בתו של יעקב הכהן, מי שהיה החייט הראשון של מקווה-ישראל. חיים יהושע הגיע ליפו והפך להיות שם איש בעל-שם, תוך שהוא מנצל את קשריו הטובים עם השליטים התורכיים באיזור, כדי לעזור ליהודים אשר רצו להגיע לארץ ובתחומים אחרים. את קברי הוריו בירושלים טרם איתרתי, אך אני בדרך לעשות כן, וכך אולי אוכל להשיג מידע אשר יפתור לי את התעלומה: האם היו לו אחים/אחיות נוספים ומאיפה הגיעה המשפחה. בניו ובנותיו: 1. שרה (אם-סבתי), נישאה לעקיבא יעקובזון: ממתיישבי פתח-תקווה; 2. פסח, נישא ללאה (בלייכר): היגר לארה"ב; 3. רחל, נישאה לפנחס שוורצברג: היגרו לארה"ב ב - 1930; 4. ציפורה, נישאה לאברהם ינובסקי: ממתיישבי פתח-תקווה; 5. מרים, נישאה לידידיה רובוביץ, עברו לירושלים. חלק מן המשפחה בפריז; 6. רבקה, נישאה ליהודה-לייב בוכמן; 7. משה, נישא לאסתר (הלולא): חלק מבניו היגרו לארה"ב ולפריז) להלן תשורשר הודעה עם שמות המשפחה אשר הם צאצאים לגולדברג הנ"ל. ארנון

צאצאי גולדברג הנ"ל

להלן רשימה של שמות המשפחה אשר הינם צאצאים של גולדברג הנ"ל (כולל שמות לאחר נישואים). שמתי אותם בהודעה חדשה, כיוון שיש הרבה כאלה... הם מסודרים לפי א"ב. אשמח לעזור בכל מידע הקשור לאחת המשפחות, אבל כדאי שמי ששם משפחתו מופיע כאן - יידע אם יש קשר בינו לבין הגולדברג הנ"ל או אחד מצאצאיו, אחרת - חצי מדינה תפנה אליי... אברמוביץ, אורלינסקי, אמיר, אסף, ארד בוכמן, ברוק גולדברג, גזית, גיור, גלבוע (עברות של נבשולר), גריבלט הילדסהיים, הראל, הררי, הרשקוביץ וילקוף, וירון חיטוביץ-שור, חיילובסקי טורנובסקי ינאי (עברות של ינובסקי), ינובסקי, יעקובזון כהן (באיזה משפחה אין?), כץ, כרמי לוונטל, ליבוביץ, ליפשיץ, לרנר מאירוביץ, מישל נוסוביץ סוויסה, סילברס, סמסונוב עזורה פיינברג, פינקוס, פלדמן, פרלמוטר צ´סטרס קוסטוביצקי-קוסטל, קירשנר, קלמנזון, קניגסברג, קרופיק ראובן, רובוביץ, רובין, רובין, רוזנפלד, רון, ריד, רייך שגב, שוורצברג, שחר, שחר, שירן, שמשי, שקולניקוב, שרצקי ארנון

ויוה1

New member
שורשים-גולדברג../images/Emo108.gif

ארנון- כל הכבוד - אני גאה בך נושא דגל "גולדברג" המשך בעבודתך המסורה - ואולי גם תמונות?

למעלה