משפחת פרמן - תודה ל-friend9

yoavep

New member
משפחת פרמן - תודה ל-friend9

לפני מספר שבועות פרסמתי שאני מתעניין בנתונים לגבי משפחת פרמן מאוקראינה. friend9 התעקש שאכניס שמות ספציפים ועל ידי כך מצאתי שקרוב משפחה שלי (בן דוד של אביה של סבתי) כתב ספר על חייו שנמצא בירושלים (הספר כמובן
). שאלה קטנה ל-friend9 - איך מצאת כל כך מהר את הספר? ידעת עליו מראש? בכל מקרה - תודה על שיתוף הפעולה. אני מקווה שבעזרת הספר אני אמצא ענפים חדשים של המשפחה.

friend9

New member
מנועי חיפוש רגילים.

אם זכרוני נכון, חיפשתי חיפוש רגיל ב-GOOGLE והגעתי לספר בספריית חב"ד בניו יורק. משם קצרה הדרך למצוא את הספר בספריות בארץ (LIBNET). כאן המקום להדגיש חשיבות חיפוש במנועי חיפוש רגילים המובילים ישירות או בעקיפין למקורות מידע חשובים.

yoavep

New member
איך בדיוק ???

גם אני חיפשתי את השם פרמן ב-google אך מצאתי 22,700 מקומות בהם השם מופיע. באיזה פילטרים השתמשת בדיוק ומה בדיוק חיפשתי על מנת להגיע לספר הזה? אפילו חיפשתי perman book chabd ולא מצאתי את הספר? אודה לך מאוד אם תשיב לי מכיוון שאני "מבלה" הרבה שעות מול אתרי החיפוש אך כנראה אני לא עושה משהו נכון. בנוסף - מהו האתר LIBNET ??? חיפשתי LIBNET.COM אך לא מצאתי אתר על סיפריות. ב-LIBNET.CO.IL אין כלום . בתודה מראש יואב

friend9

New member
איך בדיוק?

1. קשה לי לשחזר איך מצאתי בדיוק. בכל אופן אני משתמש במנוע חיפוש גוגל, ועובד רק ב´חיפוש מתקדם´. 2. את LIBNET תמצא ע"י לחיצה על קישורים בראש עמוד זה, ופתח בסוף "קטגוריות הקישורים".

ספרן

New member
CHABAD

קודם כל זה CHABAD ולא CHABD. ספריית חב"ד בעולם היא מהגדולות בעולם היהודי (למעט הספריה הלאומית). והיחידה עם קטלוג און-ליין שנותן אפשרות לחפש לפי מקום הדפוס (מלבד שם ספר ומחבר). כך שמי שמחפש אילו ספרים נדפסו בביאליסטוק (לדוגמא) ימצא שם. ספרית חבד

למעלה