משפחת שרייר Shrayer (לבוב/קמיניץ פודולסק, אוקראינה; בסרביה) - פיצוח קשר משפחתי

שלום לכולם,

לפני מספר שבועות - אחרי שנים רבות של חיפושים - הצלחתי סופסוף לאתר ענף חדש של משפחת שרייר Shrayer, משפחתה של סבתי. ועם זאת, עדיין לא ברור כיצד קשור הענף הזה למשפחתי. אולי כאן אקבל רעיונות לפיצוח הקשר הזה.

בבית העלמין Yanovskoye בלבוב, אוקראינה (Lviv), טמון שלמה אהרון שרייר בן מרדכי (1980-1907), אחיה של סבתי. באותו בית עלמין טמון גם שלמה שרייר בן אליהו (1970-1910) - זוהי התגלית החדשה. בתו של שלמה-בן-מרדכי ובתו של שלמה-בן-אליהו יודעות כי יש קשר משפחתי ביניהן, אך הן אינן יודעות מהו. אחת הבנות אמרה ששני השלמה-ים הם "בני דודים", אך היא לא חושבת שהם בני דודים מדרגה ראשונה; אולי מדרגה שנייה. בתו של שלמה-בן-אליהו סיפרה גם כי אביה היה נשוי בראשונה לאשה בשם דבורה, אשר נספתה עם ילדיהם בשואה, וככל הנראה דבורה זו קשורה אף היא למשפחת שרייר (אולי אפילו אחותו של שלמה-בן-מרדכי!); יותר מזה לא ידעה לספר הבת דבר וחצי דבר על משפחתו של אביה. מיציתי את האפשרות לאתר מידע מצאצאי המשפחות או מקרובי משפחה ידועים אחרים.

משפחת שרייר זו - אינו יודעים מה מקורה; ייתכן וחיתה בחבל בסרביה ההיסטורי, אולי בקישינב (Chișinău, Moldova), וייתכן שהגיעה מאיזור קמיניץ פודולסק, אוקראינה (Kamianets-Podilskyi). ככל שהמשפחה יודעת, שלמה-בן-מרדכי הגיע ללבוב לפני מלחה"ע II; שלמה-בן-אליהו הגיע ללבוב אחרי המלחמה, ככל הנראה בעקבות שלמה-בן-מרדכי. על פי הידוע לי (מספר "יזכור" של קמיניץ-פודולסק, הוריו של שלמה-בן-מרדכי היו מרדכי והינדה, ואביו של מרדכי היה אליהו.

זה מה שיש לי. לא הרבה, אני יודע... אשמח לכל עצה.

תודה!
ארנון

שלום לכולם,

לפני מספר שבועות - אחרי שנים רבות של חיפושים - הצלחתי סופסוף לאתר ענף חדש של משפחת שרייר Shrayer, משפחתה של סבתי. ועם זאת, עדיין לא ברור כיצד קשור הענף הזה למשפחתי. אולי כאן אקבל רעיונות לפיצוח הקשר הזה.

בבית העלמין Yanovskoye בלבוב, אוקראינה (Lviv), טמון שלמה אהרון שרייר בן מרדכי (1980-1907), אחיה של סבתי. באותו בית עלמין טמון גם שלמה שרייר בן אליהו (1970-1910) - זוהי התגלית החדשה. בתו של שלמה-בן-מרדכי ובתו של שלמה-בן-אליהו יודעות כי יש קשר משפחתי ביניהן, אך הן אינן יודעות מהו. אחת הבנות אמרה ששני השלמה-ים הם "בני דודים", אך היא לא חושבת שהם בני דודים מדרגה ראשונה; אולי מדרגה שנייה. בתו של שלמה-בן-אליהו סיפרה גם כי אביה היה נשוי בראשונה לאשה בשם דבורה, אשר נספתה עם ילדיהם בשואה, וככל הנראה דבורה זו קשורה אף היא למשפחת שרייר (אולי אפילו אחותו של שלמה-בן-מרדכי!); יותר מזה לא ידעה לספר הבת דבר וחצי דבר על משפחתו של אביה. מיציתי את האפשרות לאתר מידע מצאצאי המשפחות או מקרובי משפחה ידועים אחרים.

משפחת שרייר זו - אינו יודעים מה מקורה; ייתכן וחיתה בחבל בסרביה ההיסטורי, אולי בקישינב (Chișinău, Moldova), וייתכן שהגיעה מאיזור קמיניץ פודולסק, אוקראינה (Kamianets-Podilskyi). ככל שהמשפחה יודעת, שלמה-בן-מרדכי הגיע ללבוב לפני מלחה"ע II; שלמה-בן-אליהו הגיע ללבוב אחרי המלחמה, ככל הנראה בעקבות שלמה-בן-מרדכי. על פי הידוע לי (מספר "יזכור" של קמיניץ-פודולסק, הוריו של שלמה-בן-מרדכי היו מרדכי והינדה, ואביו של מרדכי היה אליהו.

זה מה שיש לי. לא הרבה, אני יודע... אשמח לכל עצה.

תודה!
ארנון
שלום ארנון.
אני שמחה לשמוע על ההתקדמות בחיפושים לאחר משפחת שרייר.
לגבי Шраер Шлема Элевич שרייר שלמה בן אלי.
הוא נולד בשנת 1910. SSR אוקראינית, אזור קמנץ-פודולסק, מחוז סמוטריצ'סקי, כפר באלין.
הוא היה לוחם במלחמה בדרגת קפיטן. בתפקיד מנהל דואר צבאי. התגייס למלחמה מעיר צ'רנוביץ .היה קומוניסט ( לא יודעת אם זה חשוב.. אבל אולי יש תיק שלו בארכיון של מפלגה הקומוניסטית). במלחמה קיבל הרבה מדליות.

[URL unfurl="true"]https://pamyat-naroda.ru/heroes/podvig-chelovek_kartoteka1104451861/?backurl=%2Fheroes%2F%3Fadv_search%3Dy%26last_name%3D%D0%A8%D1%80%D0%B0%D0%B5%D1%80%20%26first_name%3D%D0%A8%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B0%26middle_name%3D%26date_birth_from%3D%26static_hash%3D06e7321ed4469b3ed41ab2310a320d3fv1%26group%3Dall%26types%3Dpamyat_commander%3Anagrady_nagrad_doc%3Anagrady_uchet_kartoteka%3Anagrady_ubilein_kartoteka%3Apdv_kart_in%3Apdv_kart_in_inostranec%3Apamyat_voenkomat%3Apotery_vpp%3Apamyat_zsp_parts%3Akld_ran%3Akld_bolezn%3Akld_polit%3Akld_upk%3Akld_vmf%3Apotery_doneseniya_o_poteryah%3Apotery_gospitali%3Apotery_utochenie_poter%3Apotery_spiski_zahoroneniy%3Apotery_voennoplen%3Apotery_iskluchenie_iz_spiskov%3Apotery_kartoteki%3Apotery_rvk_extra%3Apotery_isp_extra%3Asame_doroga%26page%3D1%26grouppersons%3D1&[/URL]

[URL unfurl="true"]https://cdnc.pamyat-naroda.ru/podvig/VS/385/033-0690306-1740+012-1748/00000239.jpg[/URL]

וואו, איזה יופי! המון המון תודה! אראה זאת לבתו, אני לא בטוח שהיא יודעת מכל זה...

אם הבנתי נכון, בצד שמאל מצוין ששלה מופיע באיזשהו מסמך. איפה המסמך?

איפה מופיע אזכור לצ'רנוביץ?

תודה! איפה מופיע המסמך הזה?... אני רואה שיש עלי שלמה הזה שני דפים (אחת, שתיים), ובאף אחד מהם לא מצאתי את המסמך הזה... בשני יש מסמך אחר.

[URL unfurl="true"]https://pamyat-naroda.ru/heroes/?adv_search=y&last_name=%D0%A8%D1%80%D0%B0%D0%B5%D1%80%20&first_name=%D0%A8%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B0&middle_name=&date_birth_from=&static_hash=06e7321ed4469b3ed41ab2310a320d3fv1&group=all&types=pamyat_commander:nagrady_nagrad_doc:nagrady_uchet_kartoteka:nagrady_ubilein_kartoteka:pdv_kart_in:pdv_kart_in_inostranec:pamyat_voenkomat:potery_vpp:pamyat_zsp_parts:kld_ran:kld_bolezn:kld_polit:kld_upk:kld_vmf:potery_doneseniya_o_poteryah:potery_gospitali:potery_utochenie_poter:potery_spiski_zahoroneniy:potery_voennoplen:potery_iskluchenie_iz_spiskov:potery_kartoteki:potery_rvk_extra:potery_isp_extra:same_doroga&page=1&grouppersons=1[/URL]

וגם: הקישור ל - JPG שנתת לא עובד. מה זה אמור להיות?
שלחתי.
זה מסמך הענקת מדליה. פרטים עבור מה זה, איפה הוא נולד, מתי גויס לצבא האדום. האם היה פצוע.. במקרה שלו לא היה פצוע. לגבי כתובת מגורים ומשפחה זה מחוק הארכיון מסתיר את זה. אבל הצלחתי לראות מאחורי הדף.. זה כמו שקיפות כזה שכתוב שם הקרובים נהרגו. במסמכים אחרים כתוב איפה קרובי משפחה.. לא ידוע.

סליחה על ההצקה - תוכלי לכוון אותי למקום בו מופיע המסמך הזה באתר (ובאיזה משני הקישורים)?

אני חושבת שזה זה:
[URL unfurl="true"]https://pamyat-naroda.ru/heroes/podvig-chelovek_nagrazhdenie42396563/?backurl=%2Fheroes%2F%3Fadv_search%3Dy%26last_name%3D%D0%A8%D1%80%D0%B0%D0%B5%D1%80%20%26first_name%3D%D0%A8%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B0%26middle_name%3D%26date_birth_from%3D%26static_hash%3D06e7321ed4469b3ed41ab2310a320d3fv1%26group%3Dall%26types%3Dpamyat_commander%3Anagrady_nagrad_doc%3Anagrady_uchet_kartoteka%3Anagrady_ubilein_kartoteka%3Apdv_kart_in%3Apdv_kart_in_inostranec%3Apamyat_voenkomat%3Apotery_vpp%3Apamyat_zsp_parts%3Akld_ran%3Akld_bolezn%3Akld_polit%3Akld_upk%3Akld_vmf%3Apotery_doneseniya_o_poteryah%3Apotery_gospitali%3Apotery_utochenie_poter%3Apotery_spiski_zahoroneniy%3Apotery_voennoplen%3Apotery_iskluchenie_iz_spiskov%3Apotery_kartoteki%3Apotery_rvk_extra%3Apotery_isp_extra%3Asame_doroga%26page%3D1%26grouppersons%3D1&[/URL]

בכל כותרת שמופיע את שמו של שמה זה מדליה אחרת . אם אתה לא מסתדר שלחתי לך בגרסה אנגלית. אז אני יכולה להוריד אותם ולשלוח לך למייל אם אתה רוצה

הי ארנון.
אני חושבת שבמסמך ששלחתי לך מקודם יש טעות.
המקום שממנו שלמה גויס יכול להיות Chemerovtsy Чемеровцы ?
זה יותר מתאים. וגם ביד ושם מופיעים בני משפחת שרייר שהישוב הזה. גם אלי שרייר. אולי אבא?
[URL unfurl="true"]https://yvng.yadvashem.org/index.html?language=en&s_id=&s_lastName=%D1%88%D1%80%D0%B0%D0%B5%D1%80&s_firstName=&s_place=Chemerovtsy&s_dateOfBirth=&cluster=true[/URL]

הי ארנון.
אני חושבת שבמסמך ששלחתי לך מקודם יש טעות.
המקום שממנו שלמה גויס יכול להיות Chemerovtsy Чемеровцы ?
זה יותר מתאים. וגם ביד ושם מופיעים בני משפחת שרייר שהישוב הזה. גם אלי שרייר. אולי אבא?
[URL unfurl="true"]https://yvng.yadvashem.org/index.html?language=en&s_id=&s_lastName=%D1%88%D1%80%D0%B0%D0%B5%D1%80&s_firstName=&s_place=Chemerovtsy&s_dateOfBirth=&cluster=true[/URL]
תודה רבה! עד היום לא שמעתי על המקום הזה בהקשר של הסיפור המשפחתי. האם בדף אודות אלי (או מנדל) יש פרטים נוספים?

ארנון,
אינני יודעת עם קשור או לא…
בזמנו, לאימי הייתה חברה טובה מאד, בשם לאה שרייר. הן עבדו כמזכירות בהנהלת "סולל בונה" בחיפה.
ללאה הייתה בת בשם נטע. (שם חדש ובעל צליל עברי בשנות החמישים והשישים!). נטע צריכה להיות כבת 70-68.
אינני יודעת מה שם נישואיה, אך אני יודעת שנישאה. לאה, אמה, עבדה ב"סולל בונה" עד פרישתה.
לאה

שרייר הוא לא שם נדיר ולא בהכרח מקושר לאיזור של השריירים שלי. נכון לעכשיו, אני מתרכז רק באיזור הזה.

למעלה