משפטים בתחביר לניתוח

streetball

New member
משפטים בתחביר לניתוח

1. הנה אדם 2. אין כאן אדם 3. אין הוא יפה 4. אין אדם ניתוח קצר, נתחו. בתודה מראש, דניאל
 

JUST A GIRL

New member
ניתוח חלקי

2. אין כאן אדם: "אין"- נשוא ,"אדם"- נושא, "כאן"- ת.מקום/לוואי (לא בטוחה, כי זה משפט שמני) 3. אין הוא יפה: "הוא"- נושא,"אין"- אוגד "יפה"- נשוא בעיקרון- לפי מה שאני למדתי: המילה "יש" היא תמיד נשוא(מודאלי) (באופן כללי מילים שהן modals באנגלית: אסור/מותר/אפשר/יש can/might/must/should - הן בעיקרון נשוא למשל במשפטים: "אסור לעשן"/ "יש לי אהבה". לגבי המילה "אין"- אם אפשר להחליף אותה ב"יש" אז היא נשוא (למשל במשפט: "אין לי כוח" אפשר לומר "יש לי כוח") אם אי אפשר להחליף אז "אין" היא אוגד (למשל במשפט: "כלבי אינו פחדן" לא ניתן להגיד "כלבי ישנו פחדן" אבל אפשר "כלבי הינו פחדן" וזה מחזק את העובדה שזה אוגד) מקווה שעזרתי.. ואם יש תיקונים לניתוח או לדברים שרשמתי אשמח לדעת!!
 

streetball

New member
תודה רבה לך ומה עם המשפטים

האחרים? ובקשר למודאליות, כן אני יודע על נשואים מודאליים. המילה "יש" והמילה "אין" לא חייבות לשמש כנשוא מודאלי אלא גם כנשוא במשפטי יש\אין. ובאשר ל"Fאן" זהו תאור מקום, מה שמתאר את "יש" הוא משלים פועל. תוכלו לנתח את המשפטים האחרים?
 

streetball

New member
מעניין אם גם במשפט

"יש לי אהבה" ה"לי" יהיה משלים פועל, מה אתם אומרים? הרי שזה שמני מובהק.
 

JUST A GIRL

New member
ובהמשך לתהיה..

המשפט "יש לי אהבה" הוא אכן שמני והניתוח יהיה: "יש"- נשוא, "אהבה"- נושא ולגבי המילה "לי" נראה לי שהיא תיחשב כאן מוצרכת וזה יהיה מושא. תמיד יש לי בעייה עם משלימי פועל במשפט שמני.. אולי מישהו יכול לתת פתרון חד משמעי בעניין?? תודה..
 

streetball

New member
גן גם אני אשמח!

וגם לניתוחי שני המשפטים הנותרים(ראה הודעה מס' 1)
 
למעלה