משפטים - תואר ראשון. שאלות חשובות.

משפטים - תואר ראשון. שאלות חשובות.

שלום, כמה שאלות לי לאלו שמכירים ויודעים. 1. בטלפון נמסר לי מהפקולטה ש"התואר לא מיועד לאנשים עובדים". מה עושה סטודנט שחייב מכורח הנסיבות לעבוד? לא לכולם הפריבילגיה לגור אצל ההורים ולחיות על חשבונם. יש סיכוי לסיים את התואר בציון מעולה, תוך כדי עבודה? לשלם שכ"ד וחשבונות ולהסתדר בכל זאת? הבנתי ששנה א' לחוצה במיוחד, אפשרי לעבוד בה בכל אופן ולקבל ציונים מצוינים? מה לגבי שנה ב'? הלחץ קצת יורד? (אני שואלת על ציונים מצוינים, ולא על לסיים בציון 70 ושות', שזה לא מספר שקיים מבחינתי כשמדברים על לימודים. אני רגילה באמת להצטיין, תמיד) 2. יש סיכוי קל שבקלים שיסכימו לשכן אותי ואת בן זוגי במעונות כלשהם? איננו נשואים. (הדבר אפשרי באונ' ת"א, אבל התרשמתי שבחיפה לא קיים) תודה

תגובה

כנק' מוצא כללית, תואר באוניברסיטה מאפשר פחות תמרון מאשר תואר במכללה לשילוב עם עוד דברים. אבל זה לא אומר שאי אפשר לתמרן, זה פשוט יכול להיות יותר קשה וידרוש יותר וויתורים. לגבי משפטים. אני בסה"כ בוגר השנה הראשונה ואני יכול להגיד לך שיש הרבה חבר'ה איתי שעובדים, אבל מדובר במשרות לכל לכל היותר חצי מלאות. שנה א' לא כזו לחוצה ואם את עושה חד חוגי יש לך גם יום אחד בשבוע שלא תלמדי בו (בשנה שלי זה היה יום שני). אין יחס ישר בין הנוכחות שלך בכיתה וההשקעה שלך לאורך השנה להצלחה במבחנים (שהם הכי משפיעים על הציון הסופי וזה המדד הכי חשוב). העניין הוא שעד שמסגלים את הדרך בה יש ללמוד לוקח סמסטר שלם לפעמים, כל השנה, וזה זמן חיכוך שחייבים לעבור וכן, לטחון מים, כדי להבין מה מתאים ומה לא מתאים, יעיל/לא יעיל וכו. אני לא יודע מה היכולות הכלכליות שלך, אבל כדי לך לעשות חושבים טוב מאוד לפני שאת נכנסת לאקדמיה לפעמים יהיה אפילו שווה לעבוד עוד שנה כדי ללמוד בראש טיפה יותר שקט (אבל זה אני, יש אנשים שמתמודדים עם לחצי עבודה + לימודים יותר טוב) האוניברסיטה זה לא איזה מוסד לימודי ערב, בטח שלא הפקולטה למשפטים. אני לא עושה מהתואר הזה יותר ממה שהוא - למעשה הוא נחשב קל ואני מניח שזו הסיבה שכה רבים הולכים ללמוד אותו. המלחמה האמיתית היא באמת כמו שאת הגדרת להשיג ציונים "מצויינים" וזה דורש השקעה ויכולות. האם יש כאלה שעושים את זה? חד משמעית. וזו הסיבה שהמכונות קפה באוניברסיטה בבוקר, נראות כמו כספומט סמים בלוד :) ככלל אצבע מהכרות שלי עם אנשים שעבדו שנה ראשונה - אפשר להביא עוד 2000 שקלים בחודש ולהיות סטודנט מצטיין. לגבי מעונות - אני שמעתי שמועות שאנשים שמוכרים כ"ידועים בציבור" יכולים גם הם לקבל מעונות לזוג בעלות של בערך 1000 ש"ח. צרי קשר איתם: http://hudorms.haifa.ac.il/

למעלה