משפטי הסבתא שלנו...

משפטי הסבתא שלנו...

מה סבתא תמיד אמרה כשהיינו חולים? או נפצעים? או סתם משפט קבוע שלה...

סבתא שלי...

סבתא שלי הגיעה ממרוקו אז תמיד המשפטים שלה היו במרוקאית / ערבית מעורבבת... כשהיה כואב לי.. הייתה אומרת לי וואלללליייייהההההה עם הדגשות... ובאה ומסתכלת מה קרה...

עוז46

New member
הוי, ויי,

זה בערך כל האידיש שלי. סבתא ! מה קרא ? לא. שום דבר. סתםםםם. אינגלה ומידלה שמות שאני מדחיק בכח.

עוז46

New member
את הזיקה והחיבה

לצמחי מרפא זה רק מסבתא. תוכל תוכל תוכל זה בריא. משפט שגור, שיצר אצלי אנטי מידי לכל הבריא הזה (מרק עוף זך בשפעת וכו') ומיד היתה מצרפת סיפור מה היו עושים כשהיא היתה צעירה או ילדה. שפעת. כאבי בטן, כאבי שינים,כשסיד נכנס לעין, ועוד. מאז עוד בצעירותי אספתי עוד ועוד סיפורים מהבדואים הזקנים מהאמאות המרוקאיות והפולניות, ולא יודע איך, תמיד בשעת הצורך, ניזכרתי בסיפור כיצד לעזור, לטפל, ולרפא.

yigalby

New member
אשריך

ואשרינו שיש כמוך שזוכרים את הדברים החשובים. מה שמזכיר לי תרופת סבתא לא הכי נעימה אבל פועלת להפליא - מכניסים שן שום לפי הטבעת פעם אחת ואין תולעים. אמא אחת סיפרה לי לא מזמן שעשתה כך לילדה שלה למשך שלושה ימים ,וכל הגוף הסריח משום. מספיק פעם אחת בכל אופן.

0 אור 0

New member
הסבתא שלך שתהיה בריאה

היתה אומרת: תאכל תאכל זה בריא, יש בזה קלוריות!! ואז היתה מנסה לדחוף לי כל מיני מאכלים פולניים עתירי קלוריות וחסרי טעם וערך בריאותי ... אבל מצד שני היתה מפנקת אותנו בפירות ומיץ תפוזים סחוט, והיתה מגדלת פטרוזיליה כול מיני עשבי תבלין ומרפא בגינה

זה כיף אמיתי...

לשמוע את הסיפורים ולהזכר בהם בזמן אמת.. מראה שהעבירו לך את המסורת בצורה הנכונה ביותר.

0 אור 0

New member
והסבתא שלי

תמיד היתה דואגת מזה שאני הולכת יחפה על הרצפה הקרה בקיץ, וגם מזכירה שחשוב לכסות את הגב והבטן ואמרה לי - כשתהיי יותר מבוגרת, תביני - באמת עכשיו אני מבינה אותה. אבל הזכרון הכי חזק ממנה לא קשור לבריאות. אני זוכרת שהיא תמיד היתה טוענת כלפינו הנכדים, ובמיוחד אני , שאני פרינססה, מפונקת, לא יודעת לעבוד ומספרת איך כשהיא היתה ילדה , היתה קמה ב 4 בבוקר ללכת לבאר להביא מים ולבשל ארוחת בוקר לפועלים בחוה של אבא שלה, אבל הכל דיבורים. מי שפינק אותי הכי הרבה זו כמובן היא. יכלה לשבת שעות לסרק אותי, לקחת אותי לים ולטיולים בפארק, לפנק אותי במאכלים שאני אוהבת

אין כמו סבתא...

נשמע שנהנית ממנה מאד! גם אותי סבתא שלי פינקה במאכלים מיוחדים שאני אוהבת.

0 אור 0

New member
אין כמו סבתא

מאד אהבתי אותה, ויותר מאוכל אני זוכרת את הפינוק, והתסרוקות והזמן שהקדישה ללכת אתי לכל מיני מקומות המצחיק הוא שלנכדה שלי יש גם בעיה של קשרים בשערות, ובדיוק קניתי לה איזה ספריי מתיר קשרים וסיפרתי להורים שלה על זה ששמעתי פעם ראשונה על הפטנטים להתרת קשרים מהסבתא שלי

למעלה