משפט אלאור אזריה

זה לא קשור לערבי או יהודי דם מחבל אכן שווה פחות

מדם של אזרח שלא פשע וזה הגיוני לגמרי שפחות יהיה אכפת לי ממחבל שפוצצו אותו מאשר מאדם שלא הגיע במטרה לרצוח אחרים ולדעתי זה יותר נאור מאשר לרחם על מחבלים

ואומות העולם לא אוהבות אותנו גם ככה ורוצות שיושמד

גם אם אזריה היה מתחתן עם המחבל זה לא היה משנה משהו ביחס שלהן. הם פשוט שונאות וזה נתון כרגע קבוע

kikona126

New member
רותי

יש לי הרבה חברים שהם בוגרי יחידות קרביות, הרבה חברים שגם כיום, במילואים נמצאים בשטחים.
&nbsp
בצבא יש אסור ויש מותר ויש פקודות וחוקים ולכל אלו יש סיבה.
&nbsp
שימי לב שלא כל הסרטונים שמפורסמים הם אמיתיים והתקשורת ובמיוחד הרשתות החברתיות לא תמיד מראות את התמונה המלאה או האמיתית.
&nbsp
תאמיני לי שאני כותבת לך את זה וקשה לי עם כל מילה שאני כותבת כי אני אבדתי שלושה מכרים בצבא, אחד בצוק איתן, אחד בג׳נין והשלישי, היה נהג ביחידה שלי שהצבנו אותו בגדוד ויראו בו כשנהג לגדוד. שניים מהפיגועים שהיו בתל אביב היו בכניסה לבניין בו אני עובדת ועדיין, אני מאמינה שאפשר גם אחרת, עדיין אני מאמינה שצה״ל עושה את העבודה שלו כמו שצריך. תחשבי על המקרה כמריבה בין שני אחים, אח אחד שוכב על הריצפה בוכה והאח השני בא ונותן לו מכה חזקה בראש. איך את כאמא היית מגיבה? מה היית עושה בשביל שכל שאר הבנים בבית לא יחזרו על מעשה שכזה שוב? האצבע אף פעם לא צריכה להיות קלה על ההדק! (חשבת פעם על התראומה שיש לצלף לאחר שהוא לוחץ על ההדק? על מה יקרה אם יירו במישהו בזמן שהילדים שלו עומדים ומסתכלים? והדוגמאות עוד רבות, דברים שקורים בשטח קורים בהחלטות מהירות, לא תמיד כולן נכונות...)

רותי 11

New member
משפט אלאור אזריה

מה דעתכם על המשפט
ועל ההרשעה של אלאור
צודקת לא צודקת?
ובבקשה לשמור על שפה נקייה

רותי 11

New member
אני לא מצדיקה או מדברת על החיים אלא אני מדברת

על הצבא ועל המצב שהחיילים שלנו נתונים בו
ולכן יש הרבה בלבול והרבה לחץ והמון מסרים
סותרים ומי אנחנו שנשפוט.
לכן היה צריך לעשות את זה במקום שזה היה
צריך להיעשות ולא לעשות פומביות לעולם
ופולטיקה על הגב של זה

kikona126

New member
נכון

וזאת הטעות הכי גדולה של ההנהגה שלנו, שהיא החליטה להביע את דעתה בפומבי וגררה אחריה את העם. באותה הדרך יכלו גם להשתיק את כל הסיפור, אבל במקום זאת לא היה פוליטיקאי שלא דיבר על זה.
&nbsp
בעבר, אם אני לא טועה, זה היה השופט חשין שטען שדברים שקורים בצבא צריכים להיות מסווגים לתקשורת. ואז בשנות השמונים החליטו שלא. הנה דוגמא ל״למה הדברים האלו צריכים להיות מושתקים/מוצנעים/מסווגים.
&nbsp
דרך אגב, כשיש הנהגה שכל כך שונאת את המתנגדים לה, וכל הזמן מסיטה כנגדם, איך אפשר לקוות ולצפות שהמצב בעם יראה אחרת?
אני לא מגדירה את עצמי כימנית או שמאלנית, אני צופה בסיטואציה, ולי היא לא ניראת טוב...

elar84

New member
אני חושבת שאם

היה באמת מחדל והחייל שגה, יש לשמור את זה בפרטיות ולא לעשות מזה משפט פומבי.
למען שמירה על כבודו של החייל. כי לא יעזור הוא לא הרג אדם חף משפע.
הוא חייל שהתגייס לשמור על מדינת ישראל והרג מחבל.
מה שעשו לו ולמשפחותו זה עוול.
ואם הוא טעה, ולא עמד בכללים של צה"ל צה"ל חייב לשמור עליו כי הוא התגייס לשמור עלינו.
ולשמור על פרטיותו. אם הוא היה צריך לקבל איזשהו עונש, אין בעיה אבל לשים הכל בפרופרציות ובפרטיות בתוך צה"ל בלבד.

ואגב, אם הוא באמת טעה הוא רק חייל יש לו מפקדים שהאחריות היא עליהם.
אז מי שטעה זה המפקדים שלו ולא הוא.
למרות שבעיניי הוא בכלל לא טעה. מחבל שבא להרוג אותנו, חייב לחסל אותו.
בקיצור, לא סתם עכשיו יש גל של אזרחים שלא רוצים לגייס את הבנים שלהם.
ואני הכי אוהבת את מדינה ישראל ואת האדמה הזאת. אבל מה שקרה כאן זאת בושה לנו.

אורנה136

New member
זה בדיוק מה שאני חושבת

אבל רציתי להוסיף משהו: איך צהל יכול לפעול אם יושב לו אירגון בצלם על הראש?
אני לא מבינה למה מאפשרים להם לעמוד במחסומים ולצלם את פעולות צה"ל. הם פוגעים בביטחון המדינה ובתדמיתה. צריך להיום חוק כנגד הפעילות שלהם.

kikona126

New member
אני חושבת שהמשפט

ותוצאות שלו מראים את הקרע שיש לנו בעם.
אם אני מסכימה או לא עם התוצאות אני לא אגיד, מאחר וההרגשה שיש אחרי כל הסיפור הזה היא פוליטית. אני כן אעלה נקודות למחשבה.
&nbsp
הוא הרג מחבל. עם זאת המחבל היה מנוטרל, היה או לא היה חשש כזה או אחר שאולי המחבל ינסה לפעול. הצבא לא מוריד אחריות מעל עצמו, הצבא מעניש ועושה הכל ללא תלות פוליטית (על זה אני כן מעריכה את הצבא, כי הוא צריך להיות אפוליטי, ועם כל הלחץ סביב הוא נשאר מנותק)
&nbsp
האם זה צריך להיות גזר הדין? האם היה צריך ללחוץ על ההדק ולהרוג? האם התגובה של הזרמים השונים בעם היתה צריכה להיות כפי שהיתה?
&nbsp
תסתכלו מה כל הסיפור הזה עשה בתוך העם שלנו? את האמת, המחבל הזה מביט כרגע מלמעלה ומרוצה, מרוצה מכך שהקרע בעם נהיה גדול יותר...
&nbsp
ואוראל, יש לו חוב חיים על הידים שלו, לא משנה אם זה נעשה ממקום של הגנה עצמית או לא, החוב הזה הוא לא פה בעולם שלנו, הוא גבוה יותר... אז מי אנחנו שנשפוט אותו?
&nbsp
ואם אני כבר כותבת דברים... אם נקח ונסתכל על אירוע כפר קאסם, בו הואשמו החיילים האשמים במילוי פקודה בלתי חוקית בעליל, על כך שרצחו אוטובוס שלם של עובדים ערבים שחזרו לאחר שעת העוצר, כי זאת היתה הפקודה. אוטובוס שלם נרצח סתם, ומה היה העונש שלהם? (מי שלא מכיר או יודע שיחפש, ׳פחות מבורוכיס׳...) ומקרה קו 300... ניראה שהפעם צהל תפס לעצמו שעיר לעזאזל...

elar84

New member
מאוד מסכימה עם מה שכתבת

ואגב אני לא אומרת שכן היה או לא היה צריך להעניש.
מה שכן, מה שעשו מזה זה לא לעניין.
וזה מבייש אותו ואת משפחתו ועשה להם נזק רציני.
אם היה מחדל, זה צריך היה להישאר בצהל בלבד כמו שיש עוד הרבה מחדלים שאני בטוחה שקורים ואנו לא יודעים מהם.
המשפט הפומבי וההקצנה של מה שקרה כי זה באמת חייל שהרג מחבל ולא אזרח חף מפשע.
זה מה שמרגיז, יכל להענש אבל באופן שקט.

pynokyo

New member
על פי הצילומים שהראו בטלוויזיה

החייל לא היה חייב לירות - לדעתי הוא עשה טעות, אולי בשל סערת רגשות ושיקול דעת מוטעה.
כל מה שקרה אחר כך בתקשורת היה מיותר ולרעת החייל.
הצבא צריך לדאוג שאף ארגון לא יוכל לצלם או לתעד אירועים ביטחוניים - רק חיילים מורשים יוכלו להחזיק מצלמה ולתעד.
לא יודעת איך מונעים מאנשים זרים לצלם אירועים בסביבה אזרחית - אבל חייבים לחפש דרך למנוע מכל אדם שלא שייך לכוחות הביטחון ושלא קיבל אישור מהם לתעד אירוע ביטחוני.
אילו כל הסיפור הזה לא היה יוצא לתקשורת - יכול להיות שחייל היה נשפט על עבירת משמעת ומקבל את העונש המתאים לעבירת משמעת.
כרגע המצב הוא כפי שהוא - צריך לקוות שכל הסיפור הזה ייעלם מהעין הציבורית והחייל ירצה עונש תקופה קצרה ויקבל חנינה.
מה שלא היה ברור בצילומים - למה כאשר הגיעו אמבולנסים ופינו את החיילים הפצועים השאירו את המחבל הפצוע שוכב על הכביש.
נדמה לי שאחד מהכללים בצה"ל שלא מעלים מחבל לאמבולנס עד שלא מוודאים שהוא נקי מחגורת נפץ או משהו אחר שעלול להתפוצץ - כך שהחשש לפיצוץ בלתי מבוקר היה קיים כל עוד הוא שכב על הכביש - גם אם לכאורה נראה שהוא מנוטרל.
אחרת לא ברור לי למה לא העלו אותו על האמבולנסים שהיו שם.
&nbsp

למעלה