אני חושבת שהמשפט
ותוצאות שלו מראים את הקרע שיש לנו בעם.
אם אני מסכימה או לא עם התוצאות אני לא אגיד, מאחר וההרגשה שיש אחרי כל הסיפור הזה היא פוליטית. אני כן אעלה נקודות למחשבה.

הוא הרג מחבל. עם זאת המחבל היה מנוטרל, היה או לא היה חשש כזה או אחר שאולי המחבל ינסה לפעול. הצבא לא מוריד אחריות מעל עצמו, הצבא מעניש ועושה הכל ללא תלות פוליטית (על זה אני כן מעריכה את הצבא, כי הוא צריך להיות אפוליטי, ועם כל הלחץ סביב הוא נשאר מנותק)

האם זה צריך להיות גזר הדין? האם היה צריך ללחוץ על ההדק ולהרוג? האם התגובה של הזרמים השונים בעם היתה צריכה להיות כפי שהיתה?

תסתכלו מה כל הסיפור הזה עשה בתוך העם שלנו? את האמת, המחבל הזה מביט כרגע מלמעלה ומרוצה, מרוצה מכך שהקרע בעם נהיה גדול יותר...

ואוראל, יש לו חוב חיים על הידים שלו, לא משנה אם זה נעשה ממקום של הגנה עצמית או לא, החוב הזה הוא לא פה בעולם שלנו, הוא גבוה יותר... אז מי אנחנו שנשפוט אותו?

ואם אני כבר כותבת דברים... אם נקח ונסתכל על אירוע כפר קאסם, בו הואשמו החיילים האשמים במילוי פקודה בלתי חוקית בעליל, על כך שרצחו אוטובוס שלם של עובדים ערבים שחזרו לאחר שעת העוצר, כי זאת היתה הפקודה. אוטובוס שלם נרצח סתם, ומה היה העונש שלהם? (מי שלא מכיר או יודע שיחפש, ׳פחות מבורוכיס׳...) ומקרה קו 300... ניראה שהפעם צהל תפס לעצמו שעיר לעזאזל...