משפט הקופים

NASA III

New member
משפט הקופים

היום ראיתי את הסרט של שנת 1999, סרט מעולה..הכי מצחיק היה הקטע שבו הפרקליט הזמין את התובע לדוכן וממש בישל אותו חי.. זה היה הדבר הכי עצוב כשראיתי המון שהולך אחרי טיפשות וצרות אופקים, רק אחרי שהוסבר להם נקודת המבט של המדע... בכל מיקרה.. יש סיכוי שיש איזשהו תיעוד מהמשפט המקורי? מישהו הקליט\צילם אותם ואפשר להשיג את זה..

Caligola

New member
משפט הקופים, הוא משפט שהתקיים

בשנת 1925 בטנסי בו הואשם המורה John Scopes בכך שלימד את תאורית האבולוציה בניגוד לחוק, ועל פי החוק המקומי היה אסור ללמד כל תאוריה השוללת את סיפור בריאת האדם המתואר בספר בראשית. מכוון שהמשפט התרחש בשנת 1925, כל תעוד מהמשפט המקורי יהיה באיכות נמוכה, ולכן טוב עשית שראית את הסרט שהופק ב-1999 ולא את התעוד מהמשפט המקורי. אתה יכול באתר הבית של משפט הקופים, לראות קטעים שצולמו מהמשפט המקורי כאן, (וזה ימחיש לך את האיכות הירודה בה צולם המשפט) ומלבד זה, ואם אתה מעונין, בשנת 1960 יצא לאקרנים בארה"ב הסרט "Inherit the Wind"(זה העיבוד הראשון לסרט משפט הקופים), ואם יש ברשותך את תוכנת שיתוף הקבצים eMule, והעיבוד הראשון הוא אומנם בשחור לבן, אך אם אתה מעונין ניתן למצוא ולהוריד את הסרט דרך תוכנת ה-eMule.

NASA III

New member
זה חלק מהקו הזה...

כמה סרטים יצאו בסה"כ על המפשט? בכל מקרה, אהבתי מאוד את הסרט מ99' עם שחקנים מוכרים וטובים ועשוי טוב.. אני בד"כ לא אוהב סרטים ישנים.. אלא אם כן אלא תיעודים היסטוריים חשובים, חבל שהמשפט לא תועד:(

Wolverchenus

New member
איך השם המקורי של זה?

אני רוצה להוריד. או אם מישהו יודע מתי זה יהיה בהוט ובאיזה ערוץ..

Caligola

New member
"Inherit the Wind"..

וזה תקציר מתוך imdb, רק שים לב שיש שתי עיבודים לסרט משפט הקופים(האחק יצא לאקרנים בשנת 1960 והשני בשנת 1999) ושניהם נקראים "Inherit the Wind".

NASA III

New member
BY THE WAY משפט הקופים...

כתבה שפורסמה היום > http://news.walla.co.il/?w=//770108 and here it starts again...

Agent Saimon

New member
חסידי "התכנן התבוני"

לא נחים... אחד הדברים המעניינים ביותר בקטע, זה האבולוציה של דת. "בניגוד לבריאתנים, תומכי תיאוריית התכנון התבוני מקבלים הרבה ממסקנות המדע המודרני. הם מסכימים עם קוסמולוגים שגיל היקום הוא 13.6 מיליארד שנים, ולא פחות מ-10,000 כפי שניתן להסיק מקריאת כתבי הקודש כפשוטם. הם מסכימים שמוטציה ותהליך הברירה הטבעית, שהם המנגנונים המרכזיים של האבולוציה, פעלו לעתים בעולם הטבע," דת, רבותיי, עוברת אבולוציה, ולא סתם אבולוציה. היא נכחדת. לפני אלפי שנים, כאשר האדם הקדמון ברא את האלים, הם (האלים) היו קרובים אליו. כל אבן היתה בגדר של ייצור חי. האלים היו בצאן, באש, בשמיים. עם הזמן הבין האדם שאבן זה אבן. האל התרחק. עכשיו האלים היו גרמי השמיים. אבל ככל שהידע של האדם גדל, הדת נסוגה, וגם גרמי השמיים הוכחו כלא אלים. וככל שהזמן עבר האל התרחק. אחרי זמן מה אי אפשר היה לראות את האל. אנשי דת אמרו שהוא בלתי מוחשי. אבל אמרו הם, הוא יצר את העולם ככתוב בספרי הקודש. אבל הידע האנושי המשך להתרחב. ודת נאלצה לסגת שוב. כיום אנו יודעים שסיפורי בריאת העולם בספרי קודש למיניהם הם אגדות. הידע שלנו, המדע שפתחנו דוחפים אותנו קדימה וקדימה. ואם כל צעד שלנו כלפי הידע, כלפי ה"אור", הדת נסוגה לאחור, אל תוך "החושך". אנשי דת נאחזים בכל מה שהם יכולים למצוא. הם כבר מסכימים פה ושם. אבל אנו לא נתעייף. אנו נחקור, ונחקור, ונמשיך לעסוק במדע, עד שנדע מספיק כדי לזרוק מעלינו את עול הבריאה.

לא שאני דתי

אבל בדיוק כפי שיש סיכוי טוב לזרוק מעליך את עול הבריאה, כך נכנסת למשחק מכניקת הקוונטים ויוצרת מצב שבו יתכן ותהיה חייב, לפחות בנושא כן או לא בריאה, את עול המדע.

NASA III

New member
../images/Emo45.gif יפה אמרת...

עכשיו אנחנו נימצאים בתקופת מעבר שבין האמונה בתנך לתקופה שבה התנך זה רק סיפורים, חלקם היסטורים, חלקם יפים ובעלי מוסר... אבל בהחלט אנחנו בדרך לחברה מבוססת מדע ולא אמונות תפלות דתיות
זה העתיד.. like it or not...

I do like it ../images/Emo42.gif

אבל, אל מנת לקבוע דברים, כמו משמעות התנך, האם סיפורי הוא או לא? האם בדקת נושא זה לעומקו, או שאתה מדקלם מה שרבים וטובים מדקלמים? מעניין שאת המדע אתה מוכן לקבל בלי שאלות מיותרות, אבל את תוכנו של "ספר הספרים" אתה קובע על פי ניחוש! אתה פשוט קובע את קביעותיך על פי הדתיים ולא על פי הדת!

Agent Saimon

New member
יש לי מספיק שכל לקבוע

שאם באיזה מגילות עתיקות כתוב שהעולם נברא ב6 ימים בסדר המצויין ע"י אל וכו', לקבוע שזה אגדות. תנך למדתי בתיכון דתי 7 שנים (ולא למדתי שם בגלל שהוא דתי, זה סיפור אחר), אז אני קצת מתמצה בו. ויש לי קצת ידע כללי במדעים שונים כדי לקבוע את מה שקבעתי. לגבי "מעניין שאת המדע..."-רצף של שטויות. מדע זה ההפך של אמונה. במדע חייבים לשאול שאלות, חייבים לבדוק ע"י ניסויים וכו' וכו'. ואמונה זה אמונה. אפשר לשלב, אסור להשוות. ואני לא מתכוון להתווכח איתך על זה. וממש לא אכפת לי אם אתה אוהב את מה שכתבתי או לא. אני לא מנסה להטיף פה רעיונות ב-נ-י-ג-ו-ד לכמה אנשים פה.

Wolverchenus

New member
בנוגע למה שהוכח מדעית -

לא נשאר מקום לשאלות. ההוכחה יכולה להפתח לבדיקה מחודשת אבל בעקרון, כל מי שילך בדרך ההוכחה יהיה משוכנע בסוף תהליך. מכאן ההבדל. לו רק יכלו אנשים שרגילים "להאמין" להבין את האושר האינסופי של ידע חדש שמתקבל מעבר לספי הביקורת וזאת לא מפני דעה מוקדמת.

אין ספק שמדע, בכל תחום, הוא הכלי

להבנת דברים בזמן נתון כלשהו, כולל התפתחות המינים של דרווין, אך זה עדיין לא פוסל את קיומו של כוח עליון. והסיבה פשוטה ביותר, המדע יכול רק לאשר את קיומו של כוח עליון שכזה, אך אין לו את הכלים לשלול קיום שכזה.

Wolverchenus

New member
הבעיה היא

שאין אפשרות לשלול קיום של שום דבר שמהותו אומרת שאין שום דרך לבחון אותו. בדיוק בגלל זה אפשר להקים כת של פילים ורודים, בלתי נראים ובלתי נגישים, בלתי מדידים ולא ברי השגה שאין שום דרך להפריך אותם.

למעלה