משפט וכמה שאלות

במבליקה

New member
משפט וכמה שאלות

לפני מספר חודשים עברתי תאונת דרכים כאשר רכב התנגש בי כאשר האטתי לפני רמזור אדום. כתוצאה מהתאונה היה לי חשד לשבר ביד והסתובבתי מספר שבועות עם גבס. במשטרה אמרו שהעבירו את התיק לפרקליטות וכי כנראה יוגש כתב אישום נגד הנהגת הפוגעת. הייתי רוצה לדעת מה העונש המקובל בתאונות כאלה לנהג האשם? בנוסף, האם צריך לחכות להרשעתה בבית המשפט כדי לקבל מהביטוח החזר כספי מלא על האוטו (טוטל לוס)? ולגבי התביעה של נזקי גוף, כעבור כמה זמן מומלץ להגיש אותה? בעקרון עברתי כבר את כל הבדיקות והטיפולים (פיזיותרפיה לגב וליד וצילומים שונים) שהיו קשורים בתאונה. האם גם כאן צריך לחכות למשפט הפלילי? כמו כן התברר בסוף כי לא היה לי שבר ביד אבל בגלל שהסתובבתי כחודש עם הגבס, כשהורידו לי אותו היד הייתה חלשה וכתוצאה אני סובלת כעת מדלקת בגיד ומסתובבת עם סד. הרופא נתן לי איבחון על הדלקת אך לא ציין שזה קשור לתאונה, האם זה רלוונטי לתביעה?

משפט וכמה שאלות

שלום רב, לא יכולה לעזור בעניין העונש המקובל לנהגת. רצוי לחכות להרשעה לצורך טיפול בנזקי הרכוש אלא אם כן האשמה ברורה וחד משמעית בלי ההרשעה. לגבי תביעת נזק הגוף, כבר אפשר להתחיל איתה היות והיא לוקחת הרבה זמן, לא כל כך טוב שהרופא לא ציין שזה קשור לתאונה, ורצוי שזה יקושר אם אכן זה כתוצאה ממנה. בברכה,

brcd

New member
משפט

אם הנהגת הפוגעת פגעה בך מאחור בעת שהאטת סביר שהיא תקבל שלילה לתקופה קצרה(כחודשיים - שלושה) וקנס, ייתכן גם שתקופת שלילה בפועל. בנסיבות, שהרכב פגע מאחור, חבל להמתין לתוצאות המשפט הפלילי וניתן להתחיל לדרוש ולתבוע. אם במסמך הרפואי נקשרה הבעייה בגיד לגיבוס היד למשך תקופה - דיינו.

במבליקה

New member
היא לא פגעה מאחור

היא עקפה אותי ותוך כדי עקיפה איבדה שליטה והתנגשה בי מהצד (בדלת של הנהג, כלומר שלי) והעיפה את הרכב שלי (ואותי) על אי תנועה ששם היו העמוד של הרמזור והשילוט וערימת לבנים שהתנגשתי בה ומזה נגרם עיקר הנזק, ולכן היא לא נפגעה אלא רק אני. מה קורה במידה והיא טוענת שהיא לא אשמה? (בעקרון זו הגרסה שהיא מסרה לביטוח שלה, למרות שהבנתי שהעדויות שלנו במשטרה די דומות). ולגבי היד - האם אני יכולה לבקש מהרופא לכתוב לי שזה קשור לתאונה? כי דלקת בגיד זה ממאמץ יתר, וברור שברגע שהיד הייתה חלשה נוצר עליה עומס יתר שגרם לדלקת (למרות שלא עשיתי שום שימוש חריג ביד ואפילו עשיתי טיפול פיזיותרפי לחיזוק) אבל מצד שני לפי ההגדרה הטכנית זה לא דבר ישיר מהתאונה ואני מניחה שהרופאים נזהרים לא לחלק הודאות כאלה... השאלה בכלל היא אם לא קובעים לי נכות בגלל זה, עד כמה זה חשוב לתביעה?

brcd

New member
היא לא פגעה מאחור

העובדה שהנהגת השנייה טוענת שאיננה אשמה מובנת. יחד עם זאת, מובן שהאשמה תיקבע לפי העובדות גופן. לעניין תביעת נזקי הרכוש: אם קיימת גירסה מפורטת של הנהגת השניה ממנה עולה אשמתה - ניתן להתחיל ולהתקדם בתביעה. אם אין די חומר (כגון דו"ח בוחן משטרה וכו') ייתן וכדאי להמתין לתוצאות האישום הפלילי. באשר לדלקת בגיד: בד"כ לא נותרת נכות מפגיעה כזו אך יש לקיומה והיותה קשורה לתאונה משקל בקביעת הכאב והסבל שנבעו ממנה. נכון הדבר שקיימת רתיעה אצל רופאים להכריז מפורשות על קשר, אולם במקרה זה הקשר ברור - אם קיית קביעה שהדלקת קשורה לגיבוס, כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת. בהצלחה

למעלה