משפט חסמבה ודנידין

אלי 33

New member
משפט חסמבה ודנידין

בשבוע שעבר התנהל בבית הספר של ישוב אבן יהודה משפט ציבורי חסר תקדים שמטרתו הייתה להכריע בשאלה : האם סדרות של ספרות "קלה לילדים כמו "חסמבה" ודנידין " היו ספרות גזענית שהטיפה לשנאה עדתית . במשך שעות ישבו שתי קבוצות של תלמידים על המדוחה וחקרו עדים והשמיעו נאומים מפורטים בניסיון לשכנע את חבר המושבעים . חבר המושבעים היגיע לבסוף למסקנה הבלתי נמנעת . ראו : http://www.notes.co.il/eshed/4578.asp

sagiberg

New member
../images/Emo35.gifתודה על העדכון המעניין. שאלה לי

האם הייתה התייחסות או הבעת עניין באופן שבו עושים כיום הפלסטינאים שימוש מגוייס בספרות ? האם כחוקר אתה רואה מקבילות בין הספרות המגוייסת הישראלית לבין הספרות הפלשתינית ?

אלי 33

New member
מצטער אינני יכול לקבוע

זאת מאחר שאיינני קורא ערבית . אני מניח שיש ספרות מגוייסת ערבית בעלת ערכים "פטריוטיים "לילדים. מה הדמיון שלה לחסמבה ודנידין אינני יכול לקבוע. אני מנחש שהיא צמאת דם מעל ומעבר לכל מה שמוסינזון וגפני היו מעלים על דעתם אבל אינני יוכל להוכיח זאת.

einat57

New member
רעיון משגע! אם כי

באמת יש בעיה שבסופו של דבר מתברר שהילדים שהצביעו כלל לא קראו את הספרים. למרות זאת, זה לא פוסל את הזכות לדון על הסוגיה באופן עקרוני. ואולי יום אחד, הדברים ששמתם על לבבם גם יחדרו לתוך הלב ולא ישארו רק עליו. וכך המפגש הזה יהיה בבחינת "שלח לחמך" והם יתחילו לקרוא.

למעלה