משפט לאחר תאונת דרכים

אודי777

New member
משפט לאחר תאונת דרכים

שלום לכולם לפני כשנתיים עברתי עם בני משפחתי תאונת דרכים כאשר הרכב הפוגע נסע באדום ופגע בי. כבר שנתיים שעברו מהתאונה והפוגע לא הועמד לדין, לפי ברורים שלי עם בוחן התנועה הוגש כתב אישום ומכיוון שהשופט שמונה לתיק יצא לפנסיה אז זה מתעכב אבל אין לאף אחד תשובה מתי יהיה המשפט ואיך אפשר לזרז את זה ( בכל זאת שנתיים זה המון זמן ). הרכב שלנו הושבת ולא היה לו ביטוח מקיף, לכן אני רוצה לתבוע את הרכב הפוגע לשלם לנו את מחיר הרכב (18,000), כשפניתי לעו"ד שמייצג אותנו בתביעת ניזקי הגוף הוא אמר לי שברגע שהרכב הפוגע יואשם אז הוא ייצג אותנו ( כך יהיה לו יותר קל ) אציין שמהתאונה אבא ואמא שלי נפגעו באורח קשה, ואני ואשתי באורח קל, וככל שידוע לי מהבוחן תנועה הרכב הפוגע היה אשם בצורה ברורה ביותר . יש לי שני שאלות : 1. האם כדאי להמתין למשפט בסבלנות ואז כשירשיעו את הנהג העו"ד שלי יטפל בתיק, או שכדאי לקחת עו"ד אחר לתביעת נזקי הרכוש ולתהחיל בהליך משפטי נגד הנהג ? 2. יש משהו שניתן לעשות על מנת לזרז את התהליך עד למשפט עצמו ? ( מכתב לאנשהו, לפנות טלפונית, וכו'.... ) תודה מראש אודי

תשובה

שלום רב, כמובן שאפשר לפנות לעו"ד שיתבע בגין נזקי הרכוש, אבל כמו שאמרו לך, הרבה יותר עדיף שתהיה הרשעה. אני אציין יותר מכך, לא רק שזה עדיף, זה גומר באחת את שאלת האשם ואז רק מתמודיים עם הפיצוי. לשיקולך ההתשה הביוקרטית עובדת גם מהצד של האזרחים. תתחיל מלפנות למשטרה שאולי תפנה אותך לפרקליטות, ואז כבר יש לך טלפונים ותבדוק מה קורה. תדגיש כי כתוצאה מאשמתו ישנם פצועים גופנית באופן מאוד קשה. בהצלחה

למעלה