משפט מקסים מספר שקראתי לאחרונה

נעממהה

New member
משפט מקסים מספר שקראתי לאחרונה

לא מזמן קראתי את הספר "דרכו של הלוחם השלו". תהיתם מה הקשר של הספר להתעמלות? אז זהו, שעליו למעשה מבוסס הסרט "לתפוס את הרגע" . למי שלא ראתה, זה סרט די פילוסופי שמשלב התעמלות בתוכו (מתעמל שנפצע קשה מאוד ברגל ומצליח לחזור להתאמן. אבל באמת נראה לי שהעיקר הוא יותר רעיוני-מחשבתי). הספר אולי אפילו משלב עוד פחות את ההתעמלות. שוב, זה לא ספר שמומלץ לכל חובב התעמלות כי זה לא העיקר בו. (ומי שכן חובב פילוסופיה שהיא לא בשמים- מומלץ מאוד!) מה שכן, כשזה מגיע להתעמלות, זה ממש יפה! הנה: "לראשונה בחיי הבנתי מדוע אני אוהב כל כך את ההתעמלות. היא אפשרה לי לתת מנוחה ברוכה למוחי הקודח. שום דבר אחר לא היה חשוב בעת שהתנדנדתי והתהפכתי באוויר. בעת שגופי עסק בפעילותו, דמם מוחי." (דרכו של הלוחם השלו/דן מילמן) זו לא הסיבה היחידה, אבל זה כל כך נכון ומדוייק!!

יפה מאוד

ראיתי את הסרט (peaceful warrior), הוא ממש יפה. לא ידעתי שיש ספר. זה הספר הבא שאני הולכת לקרוא!

נעממהה

New member
אוקי, אז אזהרה...

הוא הרבה יותר הזוי מהסרט... בכל מקרה אני נהנתי ממנו מאוד!! תהני!!!!

totshe

New member
לתפוס את הרגע

בקשר לסרט "לתפוס את הרגע" שציינת קודם , הרגע ראיתי אותו בפעם הראשונה והוא סרט ממש מדהים! הוא מלמד המון על הדרך שצריך להסתכל על החיים , לא לוותר , ובאמת כך להשיג את מה שרוצים. אני ממליצה בלי שום קשר להתעמלות למרות שזה תורם המון לראות את הסרט הזה בשביל לראות את החיים בנקודת מבט שונה=] תודה שהפנת את תשומת לבי ושביזכותך ראיתי את הסרט=]

orelushg

New member
ת'אמת - גמאני אהבתי ../images/Emo3.gif

לפני שטסתי לחו"ל הורדתי מלא סרטים מהאינטרנט כדי שיהיה לי מה לראות בחו"ל בטיסה וכו'... ובין היתר הורדתי גם את לתפוס את הרגע. זה באמת אחלה סרט ונהניתי מכל רגע. דווקא כל הפילוסופיה הזאת היא ממש נכונה באופן כללי בחיים ותורמת המון!!!! דרך אגב, אני ממש אשמח לקרוא ת'ספר.... כשיהיה לי זמן... כן?! חחח... ונעמה - תודה רבה מותק!!!! והמונמון בהצלחה סומכת עליך!!!!! נדבר כבר...

Xx ofek xX

New member
הסרט באמת היה יפה

אבל אחרי שראיתי אותו החלטתי שהמסר שלו מעצבן אותי. למה אני צריכה לחיות -רק- את ההווה? למה שאני לא יתכנן דברים לעתיד? למה שאני לא ישמח על דברים שקרו בעבר? מי אומר שזה לוקח חלק מההווה? ועוד משפט שממש לא אהבתי - שהזקן אמר לו "מוותרים על הדבר היחיד שלעולם לא היה לך ולעולם לא יהיה לך, שליטה. קבל את העובדה שאתה לא שולט במה שקורה לך." למה שמישהו יקבל עובדה כזאת? אני מאמינה שכן יש לי שליטה על רוב הדברים שקורים ויש לי כוח לשנות חלק מהם. איזה מין מסר זה? אתם בכל מקרה לא תשלטו על כלום, מה שיקרה יקרה ואין לכם שום כוח לשנות את זה

נעממהה

New member
אני לא חושבת שזו הכוונה

לדעתי הכוונה היא לא לתת לעתיד לגרום לך לאבד את ההווה. ברור שאפשר וצריך לתכנן ושלאוף, אבל כשחלום גורם לך לא לחיות בהווה אלא רק לחשוב על מה יהיה- זה לא כל כך טוב. אתה נהיה עיוור למציאות. זה נכון גם בקשר לעבר- צריך לזכור וללמוד ממנו, אבל לא לשקוע בו יותר מידי כי אחרת אתה לא מתקדם ולא מרים את הראש (וזה לא משנה אם העבר טוב או רע) זה הכל שילוב אחד גדול. לגבי שליטה, ברור שאתה שולט על מה שיש ביכולתך לשנות, כמו נגיד, הדוגמא הכי פשוטה: אם תלמד טוב טוב טוב למבחן תהיה לך במידה מסויימת שליטה על התוצאה. (זה כמובן ביחס ליכולתך - אם המקסימום שאתה מסוגל לו זה 90, אז במידה ותלמד ותחרוש, הציון שלך פחות או יותר יהיה באזור.) אבל מצד שני, יש גם המון דברים שקורים לך ובאמת אין שליטה! וצריך להבין את זה. לא חסרות דוגמאות- את יכולה למצוא מאה ש"ח ברחוב- ואין לך שליטה על זה. את יכולה גם להתקע בפקק עצום ומעצבן (קרה לי אתמול)- ואין לך שליטה על זה. פה נכנס מה שסוקרטס אמר- במקרים כאלה את לא שולטת על מה שקורה לך. מה שכן, זה שאת שולטת על התגובה שלך- איך תזרמי עם המצב ועם מה שנפל עלייך. מה את אומרת? איך מהתעמלות הגענו לדיון כזה?

אהבתי את הדעות של שתיכן

ואני מסכימה ב-100% עם אופק, וגם עם הפרשנות של נעמה. את האמת ראיתי את הסרט לפני כמה שנים ואני לא ממש זוכרת אותו טוב. אבל בכלליות, אני נגד הכללות, אף פעם לא "לחשוב רק על העתיד" וכן אף פעם לא לחשוב "רק על ההווה". [ומה זה בכלל הווה?? מה שקרה לי לפני 5 דקות זה עבר או הווה? מה שיקרה לי בעוד שנייה זה עתיד או הווה? שנת תש"ע היא הווה, עבר או עתיד?] וכמובן גם לגבי השליטה- אנחנו לא יכולים לשלוט על כל מה שקורה לנו, ומאידך גם לא חסרי שליטה לגמרי. המפתח לדעתי הוא- איזון. כן יצא לנו דיון מעמיק...

למעלה