משפט נושן...

hopefulman

New member
משפט נושן...

במהלך לימודי הזדמן לי לקחת קורס חיצוני בשם "מבוא לסוציולוגיה". די תאבתי את התיימרותן של התיאוריות השונות בתחום להסביר את התנהגותה המסוימת של קבוצת אנשים או חברה , תוך התעלמות יחסית מיחודיותו האישית של כל פרט ופרט בה באשר הוא... בכל זאת , משפט תיאורטי אחד שנאמר במהלך אחת ההרצאות עורר בי עיניין ורציתי לחלוק אותו כאן. " האדם חושב על עצמו את מה שהוא חושב שהאחרים חושבים עליו". מסקרן אותי לדעת כיצד אתם מתחברים למשפט זה (אם בכלל... :)). דניאל.

thorondor

New member
זה נשמע לך יומרני?

הארי סלדון טען שאפשר לחזות את העתיד!

Nimst

New member
סוציולוגיה../images/Emo99.gif

יעל השילוני דולב
אקיצר, לא חושבת שהמשפט נכון. לפחות לא בצורה הזו שלו. אולי אם היו הופכים את הסדר אז היה בזה משהו.

אבל זה ברור...

זאת חלק מתפיסת החברה... איך אפשר להיות שייך לקבוצה בלי להתנהג בהתאם לכללים? בדרך כלל מדברים על כללים לא פורמלים. בשבטים פרמטיביים הלמידה היתה על בסיס דמות יצוגית, ראש השבט, חכם השבט וכו' כיום יש אמנים, מובילי תרבות, מגזינים לאופנה, וכו וכו. ספר נחמד בנושא הוא "המשכוכית". אבל חלק מלהיות חנון זה פחות להתייחס למה שאנשים חושבים עליך מאשר אנשים "רגילים", לא?... לכן אתה מעלה את הנושא?

hopefulman

New member
התייחסותי לעיניין

אני נוטה להאמין שעל רובינו משפיע במידה זו או אחרת הפידבק הניתן לנו מצד החברה , בין אם חיובי ובין אם שלילי. יכולות להיות לכך השפעות חיוביות במידה והם מחזקים עמדה רצויה , אולם טמונה גם האפשרות לפיה האדם יפנים פן שלילי באופן מוקצן עקב תפישת החברה אותו ככזה... המקרה היותר טראגי הוא כאשר אדם אינו מודע להערכת החברה כלפיו בעוד זו ראויה לו ומאמין כי המצב הינו הפוך... אז עלול להיגרם לו מפח נפש לשוא... בעצם חלקינו הגענו להכרה שאנו מה שאנו גם בגלל הרושם שנוצר כלפינו בחברה ונראה כי רובינו כאן בחרנו לאמץ פן זה באופן חיובי כחלק מאישיותינו. לגבי משמעות המשפט מבחינתי - נראה לי כי מקומו אצלי אינו דומיננטי , אולם אין ביכולתי להכריע בהחלטיות אודות היעדרות קיומו והשפעתו על חיי. לרוב , התיזמון והמקום יהוו חלק בקביעת מידת חשיבותו. דניאל

למעלה