משקאות לחתונה

משקאות לחתונה

שלום לחובבי האלכוהול ולמבינים. אני פונה אליכם, כי מצאתי לנכון שהכי ראוי לשאול אתכם. :) אז ככה, במזל טוב אני מתחתנת בעוד מספר חודשים, והאולם הבטיח בר של משקאות חוץ. אבל מה... ברגע שראיתי את הרשימה הבנתי כי זהו בר- חצי משקאות חוץ... מספר משקאות המופיעים בו אכן תוצרת חוץ, אך במתכונת מצומצמת, ויש גם תוצרת הארץ. הרשימה מצורפת. התקציב לא בשמיים, אך הייתי רוצה לשמוע הצעות שלכם לגבי הרחבת הבר. מה כדאי? מה לא? מה ישתו? מה לא? הדבר היחיד שברור לי שארכוש מספר מגשים של רדבול. אגב, כמה כדאי לדעתכם, לחתונה של 300 אורחים? תודה מראש לכולם, שגית.

יוליה113

New member
אהלן שגית,

אז קודם כל- מזל טוב לרגל החתונה! מהניסיון שלי עם חתונות של חברים, אני יכולה לייעץ לך שגם עם תקציב מוגבל אפשר לארגן אחלה בר, למרות שבינינו, הדבר הכי חשוב בחתונה זה לא האיכות של האלכוהול אלה השמחה של האורחים והאנרגיות הטובות.. דבר ראשון, אני ממליצה לך לעשות "סקר שוק" ולבחון את סוג האורחים שיבואו להשתתף בשמחתכם. הכוונה היא לבדוק בגדול מה האורחים שלך מעדיפים לשתות. הייתי בחתונה שבה רוב הקהל התפנק על וויסקי- אז החבר'ה דאגו להביא כמה בקבוקים איכותיים כמו שיבס וגלנפידיך,ובחתונה אחרת, האורחים היו יותר בקטע של וודקה, אז החתן והכלה קנו כמה וודקות איכותיות חוץ ממה שלאולם היה להציע. כמה דברים שאסור להתפשר עליהם- יין טוב (ניתן להזמין יחסית בזול יין איכותי מכל יקב או מחנויות של משקאות), ערק (גם זול, גם טעים וגם נותן בראש), בהתחשב בתקציב כדאי לקנות כמה בקבוקים איכותיים בתפזורת (של וודקה/וויסקי/קוניאק), כי הבר במילא יגיש את כל סוגי האלכוהול הבסיסי ולכם כדאי להשקיע באיכות ולא בכמות. לגבי הרד בול- השאלה היא אם את מוכנה להתפשר כי חוץ מרד בול, שהוא משקה האנרגיה הכי יקר בשוק, יש תחלופות לגמרי לא רעות, דוגמת XL ו-XI שמגיע גם בפחיות גדולות של 330 מ"ל. תעשי חישוב מקורב של כמה אנשים מבוגרים יהיו בחתונה ותקחי בחשבון שכל פחית מספיקה בערך ל-2 כוסות. בממוצע, מי ששותה וודקה רד בול, ישתה לפחות 2 כוסות, אז פחית לבן אדם- לא פחות מזה. והעיקר שיהיה שמייח!! בהצלחה!!

יוליה, תודה רבה!

בהחלט אבדוק את טעם האורחים. לא חשבתי על זה בכלל! באופן כללי אני יודעת שבמפחת החתן בקושי שותים (והם הרוב בחתונה) ובמשפחתי יש מספר גברים שאוהבים לשתות ומשקאות איכותיים לכן חשבתי לקנות ג'יק דניאלס אחד של ליטר שבעים וחמש... לטובת הבוררים באלכוהול. שמעתי שיש עוד תחליפים לרדבול כגון אקסל. מכירה? אני מניחה שכדאי לרכוש חמישה מגשים (סה"כ 120 פחיות) אני צריכה לחשוש שהמשקאות שאני קונה מכספי הפרטי לא יחזרו אלי?? יש זוגות שלוקחים במיוחד ברמן חיצוני ומביאים לו את כל המשקאות שהם קונים, אבל אין לי תקציב לזה. על אילו יינות את ממליצה? כמה כדאי לקנות? כמה לבנים וכמה אדומים? תודה תודה תודה
הבחירה בפורום הזה הייתה מצויינת.

יוליה113

New member
אז ככה-

לדעתי זה מיותר לקנות בקבוק אחד ענק של ג'ק דניאלס, עדיף לך להביא בקבוק אחד של ליטר ועוד בקבוק של סוג וויסקי אחר- ג'ק דניאלס זה וויסקי אמריקאי מסוג טנסי ויש סוגים נוספים של וויסקי- אירי (ג'יימסון, בושמילס- מומלץ, מוכר ולא יקר), סקוטי (J&B, שיבס, בלנטיין, ג'וני ווקר רד לייבל/בלק לייבל...) וסינגל מאלטים (גלנפידיך, גלנמורנג'י...)- וויסקי מעולה בעל טעם מורכב ששווה כל פרוטה. אם לא מדובר בכמות גדולה של "שתיינים", אז 2-3 בקבוקים יספיקו די והותר.. אם החתונה מתקיימת רק בעוד מספר חודשים, אולי תוכלי למצוא איזה קרוב משפחה או חבר שטס לחו"ל ויוכל להביא לכם אלכוהול בזול מהדיוטי-פרי. זוג חברים שלי שהתחתן, ניצל ככה את כל מי שדרכה רגלו בשדה התעופה. כמו שציינתי בהודעה הקודמת, יש תחליפים לרד-בול, דוגמת האקסל (או XL באנגלית) והאקסיי (XI) שנמכר גם בפחיות גדולות של 330 מ"ל ולכן גם הרבה יותר משתלם... בכל הנוגע לאלכוהול שאתם מביאים לארוע- את צריכה לקבוע מראש עם בעל האולם שכל מה שנשאר מהאלכוהול שייך לך. תעשי רשימה מסודרת וממוספרת של כל הבקבוקים והפחיות שאת מביאה ותבקשי שיהיה פח מיוחד בבר רק לבקבוקים שלך וכך תהיה לך ביקורת על מה שנגמר... אין צורך בברמן חיצוני- זה סתם בזבוז של כסף, רק תקפידו על כך שהאלכוהול שאתם מביאים יהיה נפרד מהסחורה של הבר. יש כיום בשוק המון יינות מעולים. המוכרים והוותיקים הם יינות מייקבי כרמל, ברקן וירדן. אני מאוד אוהבת את היינות של "הסדרה האזורית" של כרמל שזכו בשנים האחרונות בפרסי איכות וטעם רבים. גם היינות של גמלא מעולים בעייני. את והחתן יכולים ליסוע ליום כיף של טעימות יין בייקבים השונים וכך לבחור יין שיתאים לכם וגם לקנות אותו בזול מהיקב. כדאי להביא לחתונה כמות זהה של יין אדום ולבן- אני ממליצה על שני סוגים של יין אדום יבש (מרלו וקברנה סוביניון- הקלאסיים) ושני סוגים של יין לבן- חצי יבש ויבש, כך שיתאים לכל אחד.

trhetrhe123

New member
מנסיון של שנה באולם אירועים

אני כבר שנה+ עובד כברמן באולם אירועים וגם בבר אקטיבי והייתי בלא מעט אירועים! דבר ראשון, וודקה רד בול זה הדבר שהכי הולך היום באולמות, אם האולם מספק לך פינלדיה עד סוף הערב (תבדקי טוב טוב שהברמנים לא מוזגים לך וודקה תוצרת הארץ של 20 ש"ח) אז אין לך מה לדאוג בקשר לוודקה! רד בולים יש חנויות שאת יכולה להחזיר מה שנשאר לך, תבדקי! (תגידי באיזה אזור אולי נוכל לעזור לך) בקשר לוויסקי, היום חזרתי מאירוע של 320 איש, גמרו 3 בקבוקי שיבאס, ארגז וחצי וודקה ו-6 ארגזי רד בול (לא נחשב הרבה כל כך)....את אומרת שהצד של החחתן לא שותה כל כך, לדעתי מספיק להביא בקבוק אחד של וויסקי איכותי (בלק לייבל, ג'ק דניאלס, שיבאס, גלנפדיך....) כמובן שאת יכולה לשפר ולהוסיף כל מיני דברים (לדוגמא אפטר שוק שהברמן יצא עם כוסות של שוטים לרחבה ויחלק לאורחים)! עכשיו בקשר ליין, אצלי אישית לא נפגשתי באירוע שגמרו יותר מ-2-3 בקבוקי יין אדום (לבן בכלל לא שותים, לדעתי סתם בזבוז)!

tal1g

New member
יש לשים לב לכשרות.

אם תשימי לב בתפריט הבר יש להם אוזו 7 שאינו כשר. ג'ק דניאלס גם לא תמיד עובר מסך אצל המשגיח. במקביל יין בירה ושתיה קלה אמור לספק האולם. לגבי מישהוא מטעמכם.רק אם תחליטו ל"חזק" את הבר אז תשמרו אצלכם או לחילופין תסמנו את האלכוהול ותבקשו בסוף הערב את כל הבקקבוקים כולל הריקים מזל טוב

כשרות?

כדאי לשאול את משגיח הכשרות באולם לפני שאני קונה? לא חשבתי על זה בכלל.... הם מגיעים לכל אירוע? מה לא כשר בג'ק דניאלס...? יש לך רעיונות כיצד לסמן את הבקבוקים? זה מהוג לבקש את הבקבוקים הריקים? לא נשמע מציק...?

ובכן...

אז ראשית, תודה לכולכם על העזרה. שנית, אניחושבת שאקנ בקבוק אחד של ג'ק ובקבוק אחד של בושמילס. לגבי היינות אני רוצה עוד לברר עם המקום. אולי הם נותנים ואני לא יודעת? חשבתי לקנות פידג'לינג לטובת הבנות. מה אתם אומרים? לדעתכם, יש צורך גם בייגר? בהחלט סידרתם אצלי את העניינים. שוב תודה!

yoyosan

New member
עצה לי מה להוסיף

ייגרמייסטר הולך חזק מאוד .בתור נקי ובתור שילוב, רדבול, קולה ,בירת לאגר וכדומה אבסינט-לא צריך להפריז בכמות שלו כי הוא חזק מאוד ולא מסוגלים לשתות ממנו אחרי. כמו כן תגישי אותו לאורחים רק אחרי שנתנו לך את הצ'ק... ולדעתי כדאי לארגן ברז בירה מהחבית. פה אפשר לקחת תוצרת הארץ ובלי להתפשר על הרמה-גולדסאטר. בירה מעולה ומקומית. לדעתי עדיף לארגן ברז וחבית של בירה ולוותר על כמה ליקרים אקזוטיים, דוגמאת רום ,שאף אחד לא באמת שותה. את לא צריכה כמות ומגוון . את צריכה איכות. רוב האנשים שותים 2-3 סוגים של משקאות אהובים. חבל להציג תפריט עשיר שישאר מיותם. אם אני בא לחתונה, תני לי ברז בירה, ייגר וודקה ושתייה קלה ואני מבסוט . לא צריך יותר מזה.

galapa

New member
היי גם לי יש שאלות לגבי חתונה...

אנחנו מתחתנים בקיץ 2009. חשבנו להביא בר אך מכיוון שהבר בגן האירועים בו אנו מתחתנים הוא גדול מ-א-ו-ד הבעלים הציע לנו להביא רק ברמן או שניים (כמובן בתשלום!) שייכנסו לבר של האולם (עם עוד שני ברמנים שלו) ויטפלו רק בנושא השתייה שלנו... (כן בדקתי יש 100% מקום לכולם!) אממה... קשהההה נורא למצוא ברמנים פרילנסרים שיסכימו לקבל על עצמם את האחריות הזו ושאנחנו נוכל לסמוך עליהם בזמן שנרקוד ונשמח... האם מישהו יודע/שמע על ברמנים המעוניינים/העושים אירועים פרטיים (החתונה באיזור הדרום)???

dimonj

New member
תךוי מה אתם מחפשים

דבר ראשון קיץ 2009 זה רחוק אני מבין שזה ארוע מאוד חשוב מבחינתכם אבל לא נראה לי שמישהו ירצה להתחייב (עתידני מדי) אם אתם רוצים קצת פלירינג במהלך הערב אז רוב הברמנים יודעים לעשות אם אתם מחפשים ממש שואו עם הכנת קוקטיילים ואש זה סיפור אחר וזה גם הרבה יותר יקר בכל מקרה אין טעם לדבר על זה עכשיו גמר חתימה טובה

galapa

New member
תודה רבה!

לא בעיניין של פלירינג ולא אש וכל האלו... זו חתונה... חשוב לנו שהשירות יהיה מקצועי, מהיר וטוב... וגם חייכני!
חתימה מעולה!

למעלה