משקה שקדים טבעי

erezsh31

New member
משקה שקדים טבעי

עד אתמול נתנו לבתנו משקה סויה במקום חלב (איננו נותנים לבתנו כלל מוצרי חלב , גלוטן בשלב זה כן). מאתמול החלפנו את משקה הסויה במשקה שקדים טבעי (בטעם וניל,של חברת פסיפיק פודס, היבואן טעם טבע) שהוא ללא גלוטן. האם מישהו שמע על המוצר הנ"ל ויכול לחוות את דעתו? בנוסף קראתי כי כמות הסידן המומלצת לצריכה לילדים מגיל שנה ועד עשר נעה בין 800 - 1000 מג' ליום, משקה הסויה מכיל 125 מג' ל-100 מ"ל משקה, זאת אומרת בין 700 ל-800 מ"ל ליום בהנחה שסידן מגיע לבתנו רק מהמשקה הנ"ל, אגב בתי בת שנתיים ושלושה חודשים. בתודה מראש.

מכירה

לא נתתי את המשקה ליותם, כי יש שם קסנטן גאם המיוצר מתירס. בנוסף, יש שם קרגינן שאינו דבר בריא, לעניות דעתי. ניתן למצוא על האינטרנט הוראות איך להכין חלב משקדים ואגוזים אחרים, למשל כאן, או באתרים של SCD כמו זה, וזה לא מסובך כל כך. אני הייתי מכינה כמות גדולה ומקפיאה, רצוי בצנצנות זכוכית. לגבי סידן, אני לא יודעת כמה יש במשקה שקדים תוצרת בית, אבל הייתי מתספת בזהירות לילדה בספקטרום, בעיקר אם היא היפראקטיבית. איימי יאסקו טוענת שהסידן תומך בתהליך ייצור הגלוטמט - אקסייטוטוקסין.

erezsh31

New member
משקה שקדים

תמי תודה, האם את מכירה משקה אחר שניתן לתת במקום אולי על בסיס אורז או תפוחי אדמה?

erezsh31

New member
סידן

תמי שלום שוב, אני מבין מדברייך שסידן לא מומלץ אך אם היא לא מקבלת מוצרי חלב, האם אין היא חייבת לקבל סידן בדרך אחרת?

מעניין

אתה יכול להוסיף עוד פרטים - האם הוא גם נטול קסאין (שים לב- נטול לקטוז לא מספיק), כמה הוא עולה והיכן קניתם אותו? גם אני הייתי נזהר בכמויות גדולות של סידן. בטבלאות שלי (כלומר של ה- USDA) כתוב שהכמות המומלצת לגיל 1-3 היא 500 מ"ג והכמות העליונה המומלצת היא 2500 מ"ג. אתה צריך לקחת אחריות ולספור את כל המקורות המשמעותיים לסידן. אין ברירה... אגב, אתה יכול לדלל את חלב השקדים במים. לגבי מוצרים אחרים - אנחנו מביאים אבקה על בסיס תפו"א מארה"ב. ממש לא מומלץ מטעמי כסף ונוחות, אבל לא מצאתי עוד אף מוצר אחר שהוא GFCFSF.

erezsh31

New member
למחפש בנרות

כרגיל כיף לקבל ממך תשובות. המשקה הוא ללא גלוטן, ללא כולסטרול וללא לקטוז. רכיבים: מי שקדים,(מים מסוננים,שקדים),מי אורז חום (מים מסוננים,אורז חום), חומרי טעם טבעיים,מלח ים, ג'ינג'ר(זנגוויל),טריקלציום פוספט,גואר גם, קסנתן גם,קרגינן, גומי חרובים,ויטמינם B12,ש ו-D2. במידה ונדרשים ערכים תזונתיים אשמח לרשום. אשמח לדעת האם נטול קסאין. המשקה עולה כ-14 ש"ח לכמות של 946 מ"ל , היבואן הוא טעם טבע (רכשנו בחנות טבע בבאר-שבע). אם לא כתבתי מקודם היצרן הוא Pasific Foods www.pacificfoods.com נשמח לשמוע את דעתך המלומדת.

לארז

אנא תציץ באתר המצורף לוודא שזה אותו מוצר. אם כן, הרי שהמוצר נטול גלוטן וקסאין. מעניין שבאתר הם נותנים את התכולה במונחים יותר מעורפלים - אחוזים מהקצובה היומית. לא מאד שימושי עבורנו. גם התיסוף בויטמין A ו- D לא ממש מוצלח. סה"כ - אם זה מוצר שהילד צורך ממנו יותר מחצי כוס עד כוס ביום, זה בעייתי בגלל ההעשרה בקלציום, ויטמין A ו- D ובוודאי מגביל תיסוף מקביל ב- CLO או במולטי ויטמינים מסוימים. צריך להמשיך בחיפוש... עמית

erezsh31

New member
למחפש בנרות

תודה רבה. אכן מדובר באותו מוצר. עכשיו כמו שאמרת צריך להמשיך לחפש.... אולי נחזור בינתיים לסויה...נבדוק גם בקשר לחלב אורז. אגב,האם ניתן לקבל פרטים על האבקה על בסיס תפו"א שאתה מביא מארה"ב? ארז.

בטח

זה המוצר. אני קונה אותו דרך קירקמן למרות שהם מוכרים גם בערוצים אחרים. קירקמן הוא רק אחד המשווקים (בניגוד לרוב התוספים האחרים שהם מייצרים). אגב, לא התייחסתי להערתה של תמי - כן, התירס במוצר יכול להיות גורם לאלרגיה וכך גם תפו"א במוצר זה. אצל כל ילד צריך לראות האם הוא רגיש למשהו מסוים. חוץ מזה, זה מוצר שמאד נוח לעבוד איתו, רק להביא אותו זה כאב ראש רציני. עמית

erezsh31

New member
אבקת תפו"א - למחפש בנרות

עמית שלום, אחי חוזר מארה"ב ויכול להביא לי את המוצר, השאלה היא רק כיצד להביא בכמויות הנדרשות, אני מבין שמוצר בעל אורך חיים קצר וצריך להביא הרבה יחידות. אני מבין שמצאת פתרון לכך , האם תוכל לשתף. שאלה נוספת- האם צריך להוסיף ויטמין E לשמן דגים?

אמאלה ט

New member
משקה שקדים

בעקבות הקריאה בפורום רכשתי את משקה השקדים הנ"ל בבית הטבע "שדות" . שמתי לב שעל כל האריזות מודבקת מדבקה שמכסה את המילים "ללא גלוטן". התקשרתי לטעם-טבע באור- יהודה. לטענתם הדבר מוסתר עקב חוק של משרד הבריאות שאין צורך לרשום כאשר המוצר אינו מכיל. החוק מחייב לרשום רק כאשר המוצר מכיל גלוטן. לטענתם המוצר אינו מכיל גלוטן. נשמע קצת מוזר שהדביקו על כל אריזה בנפרד. אבל..........לידיעה. תודה לארז על ההמלצה.

עבור אלו שאכפת להם

כמו כל כך הרבה דברים בארץ - משרד הבריאות רק מטעה. גם טעם טבע לא חכמים מדי - אם אין צורך לכתוב זה לא אומר שאסור... חברות מכובדות כמו אוסם רושמות על האריזות של מוצרים רבים במפורש כי אינם מכילים גלוטן. מה שחשוב לי לומר הוא שנתקלתי במוצרים רבים מאד שמכילים גלוטן והדבר לא רשום עליהם, ולכן הכלל למי שעושה דיאטת GFCF הוא "אם יש ספק - אין ספק". מבחינתי הספר של אגודת הצליאק (+כיתוב פרווה) הוא האוטוריטה. גם הצהרה מפורשת של היצרן/יבואן היא בסדר.

למעלה