משקולות לאחר ניתוח פנאומותורקס

מומין1

New member

אני בן 24 ומאחורי 2 ניתוחים בשל פנאומותורקס ספונטני:
אחד לפני כשנה וחצי בצד ימין
ואחד לפני כ-6 שנים בצד שמאל

בשתי הפעמים בוצע פלאורודזיס ובלבקטומי שכן נמצאו בולות בצילום CT שבוצע לפני הניתוח. ההחלמה לאחר הניתוחים היתה מלאה, ללא הישנויות באף צד.

מזה כחצי שנה שאני מתאמן בחדר כושר פעילות אירובית (ריצה/אופניים) וכן שוחה. לאחרונה החלטתי שאני מעוניין לשלב גם פעילות משקולות לתוכנית האימונים.

עשיתי חיפוש באינטרנט אך תשובה חותכת לא הצלחתי למצוא - האם זה בטוח להרים משקולות לאחר הניתוחים? החשש הגדול הוא מהיווצרות "אפקט ולסלבה" שעשוי לעודד הישנות של חזה האוויר, אולם מאידך גיסא הבנתי שאם מקפידים על נשימות נכונות ועומסים מתונים אין סכנה.

אני פונה לפורום כיוון שאין לי מושג לאיזה איש מקצוע עליי לפנות לשם בירור העניין; כשהייתי בביקורת לפני כשנה במרפאת מחלות ריאה בבלינסון אמר לי הרופא שלא מומלץ לעסוק במשקולות, אבל זה נאמר אגב אורחא ולא על סמך התחשבות במצבי ושקילה מדוקדקת של הסוגיה.

באם הפורום הוא לא המקום המתאים לשאלה אשמח אם תפנו אותי לגורם שכן מוסמך ויכול לתת תשובה רצינית.

תודה

אינני כירורג חזה ואולי זה המקום המתאים יותר לשאלתך.
אך על-פי מיטב הבנתי לא צריכה להיות שום מניעה מכל פעילות ספורטיבית חצי שנה לאחר הניתוחים שהזכראת.

מומין1

New member
זוהי בדיוק הבעיה

כפי שציינתי, כשהייתי אצל כירורג-חזה במרפאת מחלות ריאה בבלינסון לביקורת, הוא אמר לי אגב אורחא "לא מומלץ לעסוק במשקולות" - כיצד דבריו מתיישבים עם דבריך?

אני מנסה להבין מי הגורם שאליו עליו לפנות כדי לקבל תשובה רצינית ומוסמכת בסוגיה. מובן לי שהפורום הוא לא המקום האידיאלי לליבון הסוגיה, לכן אני מאוד אשמח אם תוכל לכוון אותי לאיש המקצוע שתפקידו לענות על שאלות שכאלה. (מה לגבי רופא ספורט? נראה לי הגיוני שאדם שיש לו מומחיות בספורט וכושר יענה על השאלה, אבל מנגד הוא צריך גם להיות רופא ולהבין בחזה אוויר. יש למשל חיה כזו - רופא ריאות שהוא גם רופא ספורט?)

תודה

זוהי בדיוק הבעיה

בעיקרון הרופא המנתח (או מנתח מאותו תחום - כירורג חזה בעניינך) מכיר את הניתוח ואת השלכותיו הכי טוב, ולכן הוא הכתובת לשאלות. במידה ותשובתו של המנתח לא משכנעת אותך אתה יכול לפנות לכירורג חזה אחר ולקבל חוות דעת נוספת.

למעלה