משקופים

• פותח הנושא oskl
  • פורסם בתאריך

oskl

New member
משקופים

שלום לכולם החלפנו את דלתות החדרים לדלתות עץ וברצוננו לצבוע את המשקופים שכרגע לבנים לגוון דומה. כיצד ובאיזה צבע (יסוד) להשתמש , כמה שכבות וכו אודה לתשותבכם אוס

אתי@

New member
שמעתי שלהוריד את הצבע הלבן של

המשקופים זה די קשה, אבל אפשרי באמצעות חום (כלומר מגהץ). בטח יהיו כאן כמה מומחים שיוכלו לעזור לך בעניין הזה. לגבי צבע: אנחנו התיגענו די הרבה עם עניין צביעת המשקופים, ולאחר הרבה נסיונות, מה שהיה הכי יפה זה צבע ע"ב שמן של לזור. מס´ השכבות בהתאם לגוום שאתה אוהב. כל הצבעים ע"ב מים שניסינו הביאו לתוצאות מאוד לא יפות. הצבע של לזור נמרח בקלות ונספג היטב בעץ. העניין הוא שאצלנו המשקופים היו חדשים ולכן ניתן היה לצבוע בצבע שיש לו שקיפות מסוימת שמבליטה את סימני העץ. אני לא יודעת איך יראו המשקופים שלך לאחר הורדת הצבע. יכול להיות שצבע עם שקיפות לא יתאים. בהצלחה!!!

BOLDER

New member
הורדת צבע ממשקוף

לאוס אם הצבע הינו ישן אזי יש תחתיו בסיס (יסוד ) לעץ לכן יהיה מאוד קשה לנקות לגמרי , אבל אפשרי. יש מברשות מיוחדות עם שיער עבה שמרכיבים על מקדחה. בעזרת כלי זה תוכלי להסיר את הצבע. אך לאחר מכן- תיאלצי לשפשף את שאריות היסוד עם נייר לטש ... לזור 2000 או לק לזור בגוון מט-משי . ההבדל ביניהם- בברק. בהצלחה

אתי@

New member
מניסיון: לשייף משקופים זו עבודה

קשה מאוד מאוד מאוד מאוד
אני ביליתי את כל ירח הדבש שלי בשיוף 4 משקופים שנצבעו בצבע לא מתאים. את השיוף עשינו באמצעות מכונת שיוף של נגרים מקצועיים, וזה היה סיוט אמיתי, וכמות לכלוך ואבק שלא יאמנו. אם יש אופציה לקלף את הצבע באמצעות מגהץ - אני ממליצה לנסות את השיטה הזאת קודם. לטובת קנה הנשימה שלכם

amonit

New member
לא בעזרת מגהץ אלא בעזרת אקדח חום

דומה לפן אבל הרבה יותר חזק- זהירות מכוויות. עולה בין 300-400 שח השיטה היא כזו: מחממים את הצבע- הצבע מתנפח ואז מסירים בעזרת מברשת ברזל, שפכטל או סקוצש. אחר כך אפשר להעזר במשייפת חשמלית להסרה סופית של השאריות. להשתמש עם מסכה בלבד [יש אדים] ועם כפפות מגן לא מגומי אלא בד בגלל החום. בהצלחה

אם הצבע במצב טוב, אז לא כדאי להסיר

היי צדקו כל קודמי בעצותיהם. אפשר להוריד הצבע בשיוף מאסיבי או בחום. אבל.... אם הצבע במצב טוב בכל המשקוף (!!!) אז לא כדאי להתאמץ!!! כל מה שצריך לעשות הוא להוריד את הברק ע"י שיוף "חצי מסיבי" ולנקות את האבק עם סמרטוט לח. לאחר הייבוש אפשר לצבוע באיזה גוון שרוצים בצבע על בסיס שמן (פוליאור, סןפרלק) בשתי שכבות לפחות ולהזהא מנזילות צבע מכוערות. מספר השכבות תלוי בגוון הקודם ובגוון החדש. אם צובעים בהיר על כהה - יותר שכבות. כדי להזהר מנזילות, יש לשים כל פעם מעט צבע על המברשת. ואם בכל זאת נכנע לכח המשיכה אז להעביר עוד "וויש" כשטיפי מתייבש. (טיפ טיפי טיפה...) החסרון: גוון אטום ולא רואים את טבעות העץ!! אם זה מה שרציתם אז אין מנוס מהסרת הצבע הישן. אני ממליצה על מבער. ובזהירות. בהצלחה

amonit

New member
מבער יוצר גזים רעילים יותר ועשן....

זהירות!

BOLDER

New member
צבע נוסף?../images/Emo35.gif

הלו סיגל הם רצו להוריד את הצבע כדי להתאים את מראה המשקוף לצבע טבעי של דלת העץ... וכן פן מקצועי שמתאים להסרת צבע עולה כ600 - 800 ש"ח במחיר מציאה. הוא מוציא המון גזים רעילים ובסיכומו של דבר מגהץ ישן עושה את אותה עבודה אך עם הרבה פחות בלאגן. בהצלחה קובי

אתי@

New member
משהו שחשבתי עליו...

אני מניחה שהמשקופים המדוברים הם לא ממש חדשים, ככה שאי אפשר לדעת איך העץ יראה לאחר הסרת הצבע. האם העץ רקוב, זה עלול להראות רע מאוד. אז אולי כדאי לשקול רק את חידוש הצבע הלבן האטום של המשקוף. ראיתי כמה דירות שבהן הדלתות בצבע עץ והמשקופים בצבע הקיר וזה נראה ממש בסדר גמור

למעלה