אני אנסה לענות לך ממה שאני יודעת
היי, יש לי כמה חברות שהתגייסו לקורס הו"ד ממש עכשיו, אז המידע הוא נטו ממה שאני יודעת מהן- אני מקווה שאני לא טועה ומטעה. בכל מקרה, זה מה שאני יודעת-
אני לא יודעת לאיזה תפקיד בדיוק קיבלת זימון, אבל באופן עקרוני, אם את הולכת לקורס הו"ד- את יכולה להגיע להיות מפק"צ בחוות השומר, גם אם כשהודיעו לך שהתקבלת לא אמרו לך שאת מיועדת לתפקיד הזה. כמו שאמרו מעליי, יש כמה מסלולים, ואת יכולה להגיע לכל אחד מהם- אז חשוב שתדעי שזה סיכון.
בכל אופן, מתוך חברותיי שהתגייסו, היו כמה שאותרו מראש למפק"צ, וכמה שלא. לאלה שאותרו נכתב בסמס שהודיע להן שהן התקבלו, שהן מיועדות למפק"צ. לאחר הטירונות מודיעים לכל אחת, על סמך הטירונות, לאיזה מסלול היא משובצת- ומתוך כל אותן חברות, אלה שיועדו מראש ואלה שלא- כולן חוץ מאחת הגיעו למסלול הזה, ורק אחת לא- ודווקא זו אחת שאותרה לשם מראש. בקיצור, מה שאני אומרת זה שבעקרון זה ממש לא וודאי וגם אם את לא מיועדת לשם- יש לך סיכוי להגיע לשם, את צריכה להוכיח את עצמך בטירונות.
אבל אני לא יודעת עם מי ביררת ויכול להיות שמדובר במשהו אחר... בכל מקרה, אני מספרת לך כאן על מה שאני יודעת.
ושוב, חשוב לציין שזה סיכון, כי אפשר להגיע לכל אחת מהמסלולים ולאו דווקא לחוות השומר.
עוד דבר שחשוב שתדעי- יש המון בנות שמתגייסות לתפקיד הזה (ספציפית מפק"צ בחוות השומר), ולמען האמת קצת יותר מדי... מדברים ששמעתי מבנות שכבר התגייסו לתפקיד- יש מן אבטלה סמויה ויש בנות שפותחות צוות בחוות השומר כמה חודשים אחרי שהן מגיעות לשם, ועד אז לא עושות הרבה. (בגלל הכמות הגדולה מדי של מפקדות שם)
אבל יכול להיות שזה ישתנה בחודשים הקרובים...
ושוב חשוב לי לציין שיכול להיות שאני טועה ושהמסלול שאת מדברת אליו לא קשור לקורס הו"ד, או שזה כן וודאי מראש שמגיעים לשם... זה רק ממה שאני יודעת ספציפית על קורס הו"ד ומסלוליו- מפק"צ, קורס נתיב, לימוד עברית וכו'. מקווה ממש שאני לא טועה.
בכל אופן, התפקיד נשמע מדהים, משמעותי ומספק, ואם את מוכנה לקחת את הסיכון- יכול להיות שממש שווה לך ללכת על זה
אגב, לגבי המדים והנעליים בקורס הו"ד, מי שמיועדת מראש למפק"צ מקבלת בבקו"ם מדי ונעלי בנים, ומי שלא- לא, ואחר כך מחליפים לבנות בהתאם למסלול שהן שובצו אליו.
המון המון בהצלחה!!!