משקי"ת

משקי"ת

יש לי שאלה שמתרידה אותי הרבה זמן. אני מבינה את ראשי בתיבות של משקית מפקדת שאינה קצינה, אבל מעניין אותי לדעת מה באמת זה אומר? כאילו איפה זה ממוקם מבחינת צהל? האם למשקיות (לא ת"ש) יש איזשהו שרוך או שלא תמיד? ואם זה אומר שהיא קצת יותר מפקידה או שהיא כמו כל הפקידות? וכל שאר הדברים..כי באינטרנט זה לא כל כך ברור לי

Run for a Fall

New member
האמת, דבר מסתורי...

להגיד לך את האמת, לא הקדשתי לזה הרבה מחשבה אף פעם, אז אני פשוט אסביר לך איך העניין עובד בפועל מההיכרות שלי עם הצבא.

התואר "מש"ק" משתנה בין תפקיד לתפקיד. בדר"כ אין לזה משמעות מיוחדת, מלבד ביחידות לוחמות מסוימות בהן מש"ק הוא מפקד של ממש (כלומר חייל שיצא לקורס מפקדים וחוזר כמפקד שאינו קצין)

לחלק מהמש"קים יש שרוכים (מש"קית ת"ש, מש"קית חינוך, מש"ק קישור וגיוס וכו') ולחלק גם אין (מש"קי שלישות לדוגמה).

בדר"כ תמצאי מש"קים שעובדים תחת קצינים/נגדים - לדוגמה תחת קצינת תכנון, יהיה חייל שהתפקיד שלו יהיה "מש"ק תכנון".

למש"ק אין סמכות מעל חיילים אחרים (בין אם הם מש"קים או לא) אלא אם כן זה מתוקף תפקידו (לדוגמה מש"קית חינוך שמנחה מפקדים על העברת תכני חינוך לחיילים או מש"ק שלישות שמנחה מפקד לבצע ביקורי בית לחיילים מאושפזים/נפקדים).

בסופו של דבר, התואר "מש"ק" בדר"כ לא אומר הרבה מבחינת הסמכות שניתנת לך - העיקר הוא התפקיד עצמו, במה יוצא לך להתעסק, בממשקי העבודה שלך וכו'.
אני הייתי רכז כ"א ושירתתי באותו משרד עם מש"קית שלישות ושנינו עשינו ~בדיוק~ את אותו התפקיד

Run for a Fall

New member
אני מניח

שזה חייל שעובד תחת קצין הלוגיסטיקה/האמל"ח/החימוש ואחראי על תחום אמצעי הלחימה ביחידה.
ישנן התעסקויות רבות עם אמצעי לחימה בהן התעסקות ברכש, בדיקת האמצעים, תכנון האספקה שלהם בפן הלוגיסטי וכן התעסקות פיזית של ממש (ניקיון, תפירה, בדיקות, ביקורות וכו').

כפי שאת רואה - ניתן לדעת את תחום ההתעסקות של החייל אבל אי אפשר באמת לדעת על אופי התפקיד מבלי לברר זאת לעומק.

אם זה תפקיד שהוצע לך - שווה להגיע לריאיון ולראות בדיוק במה התפקיד עוסק. מדובר בתחום מעניין וחשוב - אבל השאלה היא באמת מה התפקיד מציע בפועל ואת זה אפשר לברר רק ישירות עם היחידה בה תשרתי

sharonironi

New member
תשובה

כל מש"ק זה אחר.. יש משקים עם שרוך ויש בלי.. אם תשאלי על מש"ק ספציפי נוכל לעזור לך יותר :)

למעלה