משקל או לא משקל?

noaronen1

New member
משקל או לא משקל?

סתם שאלה שכזו...הגיג של צהריים
אתמול בארוחת צהריים שיחה על משקל/הפרעות אוכל ודימוי גוף. (היא לומדת תזונה, אני לומדת להשלים עם זה שלא אהיה אף פעם רזה)
אצלי חלק מהתעמלות הבוקר לעלות ולרדת מהמשקל לפחות 3 פעמים - זו תפילת הבוקר שלי
לה אין בכלל משקל.

מה אצלכם? יש? אין?
למ שיש משקל - האם יש מצב שאתם נפרדים ממנו ולא בודקים יותר בחיים כמה אתם שוקלים? יש לי מחשבות רציניות בנושא, אבל מכיוון שכל החיים אני במצב של "לשמור לא להשמין" אני מפחדת לאבד שליטה - מן שאלה פילוסופית ותחושה שאולי נקשרתי יותר מדי למכשיר הזה ואולי דווקא בלעדיו לא אצטרך להיות יותר באובססיה סביב זה.
למי שהיה משקל והחליטו להגיד לו להתראות - אשמח לשמוע מה זה עשה עבורכם
אשמח לשמוע תחושות, מחשבות - גם בנושא איבוד שליטה...

carlimi

New member
יש אבל בעצם אין

אנחנו גרים בבית מרוהט קומפלט, וחלק מה"ריהוט" היה משקל בארון של האמבטיה ....
השתמשתי בו פעם אחת, לפני יותר משנה, סתם מתוך סקרנות.
לא היו הפתעות גדולות, כי גם אני כמוך השלמתי עם העובדה שכבר לא אחזור להיות רזה ....
וסבבה לי עם זה לגמרי.
להישקל זה ממש לא חלק מהחיים שלי, ותכלס גם לא ממש מעניין אותי.
מעניין אותי אם אני נכנסת לבגדים שלי או לא, ואיך אני מרגישה כשאני מסתכלת במראה (שגם זה לא קורה הרבה).
ומאחר ואני מרגישה בסדר, למשקל אין ממש חשיבות מבחינתי. קילו יותר או פחות ממש לא ישנה אצלי כלום.
ובעלי אוהב אותי כמו שאני אז בכלל ....
ונקודה אחרונה - כבר מזמן הפסקתי להתייחס למה אנשים חושבים עלי ועל איך שאני נראית.
זה מאוד משחרר.

יש משקל, נשקלת פעם ב... לפי מצב הרוח

בד"כ כשאני חוזרת להתאמן ונכנסת לזה.
עכשיו ברור לי שהמשקל עלה משמעותית, גם רואים את זה בבטן אצלי ישר (מה שלא עוזר עם כל הרחרוחים של ההורים בגן לגבי זה שאולי אני בהריון
) .

משתדלת לא להיצמד למשקל ולשים לב לגוף שלי ולהרגשה שלי.
הבעיה אצלי היא שכל פעם שאני באה לחזור להתאמן-משהו קורה:שוברת יד, פוצעת את הרגל וכו'- ואז לא יכולה להתאמן. מישהו לא רוצה שאתאמן
-

מעולם לא היה לי משקל בבית... זה לא מעסיק אותי

ואני בד״כ לא יודעת כמה אני שוקלת בכלל.
אני יודעת פחות או יותר מה המשקל שלי אם במקרה רופא שקל אותי או שביקרתי אצל הורי בישראל ולהם יש משקל אז אני משתעשעת בשקילה.
לי חשוב להיראות טוב בג׳ינס ושמלה ולא לעלות מעל מידה 40. זה המדד שלי.

אגב, לי את נראית מעולה בתמונות. דווקא רזה וחתיכה!

מעולם לא היה לי משקל בבית

אבל לפעמים, נגיד בביקור אצל האחות או אצל אמא שלי, אני אוהבת להישקל כדי לדעת. תכלס די טיפשי, כי המשקל שלי תמיד אותו דבר, לא השתנה מאז גיל 20 (אפילו בהריון עליתי בערך את המשקל של התינוקת והשליה).
לפעמים אני עולה קילו אחד ורואים את זה ממש, או יורדת קילו אחד וגם את זה רואים מיד. לא עושה מזה עניין אבל בגלל שבאמת אין עניין. לא יודעת מה הייתי עושה לו המשקל שלי היה בעיה בשבילי. די מרשים בעיני שאתן יכולות לשחרר את העניין הזה.

יש לנו משקל, אבל הוא בעיקר בשביל

לשקול את בוני כל כחצי שנה
האמת שאני בגילי המתקדם, כבר כמה שנים נמצאת על אותו משקל, אבל..... זה לא מה שמשתקף במראה
שם, במראה, זה די עצוב

אני כבר לא ממש מידה 40 ותלוי במותג, אני בין 40-44. לא ממש נוח לי עם זה, אבל די מקבלת את עצמי כמו שאני, לא מוכנה להיות עבד לנושא הזה. לצערי בעלי, שמאוד נהנה מהרכות שלי
מאוד לוחץ שאני יעשה משהוא בנושא, בעיקר כי הוא ספורטאי מעצבן שכזה, ולא מבין איך אני, ממש לא ספורטאית, "עומדת" בצד ולא עושה יותר מידי לשנות את זה. אני דווקא כן עושה, אבל לא מספיק.

נוע, תקבלי את עצמך כמו שאת, את מקסימה (פגשתי אותך) חבל על האנרגיות האלה. שום דבר לא יקרה אם תשקלי פעם בשבוע/חודש. ואולי יום אחד המשקל יהיה רק בשביל לשקול את המזוודות

forglemmigej

New member
כטיפוס נוירוטי משהו

בודקת אבל לא בצורה היסטרית הוא נמצא מתחת למיטה כדי לא לעצבן יותר מדי ,אם הוא במרחק ראיה זה כל הזמן מזמין לעלות ..
ממזמן הפסקתי להתיחס לעצמי בצורה חפצית, כן אני יודעת זה נשמע כמו פמיניסטית זועמת אבל ככה אני נראית וזהו ,אנשים שכל הזמן שקועים בצורה נרקיסיסטית איך הם נראים מרחיקים עצמם ממני במידי.
לא מתאפרת בכלל ,לפעמים שמה עפרון בעפעף התחתון אבל ממש לעיתים רחוקות, כל הקוסמטיקה שלי חסרת ריח לא סובלת בשמים ובכלל ריחות דומיננטים בכל מה שתוקעים לנו לגוף או לכל מוצר של ניקיון כמו אבקת כביסה/מרכך/סבון כלים או דיש או סתם כל האג'קסים למינהם

een ogenblik

New member
אין בבית, וזה ממש מפריע

כשרציתי לדעת כמה שוקלות המזוודות, לפני הנסיעה לישראל, לא היה לי איך לבדוק זאת. מילא לפני הנסיעה של האיש וכאוס, האיש העריך את משקל המזוודה והתיקים (הוא ממש טוב בזה), אבל כשטסתי שבוע אחריהם לבדי, לא היה לי מושג מה המשקל וקיוויתי לטוב.

מעבר לזה, לא רואה שימושים אמיתיים למאזני שקילה אצלנו בבית, זה עונה על השאלה?

נכון, בשביל לשקול את המזוודות זה ממש מועיל!

אנחנו כל פעם צריכים לבקש טובות מהשכנים...

een ogenblik

New member
אה, יש לך שכנים עם משקל!

ביררתי עם השכנים האם יש ברשותם משקל.
היה.
כזה שמצריך סוללות, וסוללות לא היו.
בקיצור - לא היה משקל!

אולי אני צריכה למצוא שכנים חדשים.

Mottek

New member
יש משקל בבית

פעם ב... עולה עליו. אבל אני שומרת על אותו המשקל כבר כמה שנים רצופות 5+/- פאונדים לכל כיוון.
הייתי רוצה לרזות קצת, בעיקר בקטע הבריאותי ואפילו הצטרפתי למכון כושר ואני מתעמלת פעמיים בשבוע מאז ינואר, אבל אני לא רואה תוצאות

התחלתי עכשיו ללכת לדיאטטנית שתעזור לי קצת לרדת במשקל כי אני לא חושבת שאני אוכלת הרבה, אז נראה מה יהיה.
אני לא מרגישה שמנה (אני בדרך כלל לובשת מידות 14-16 הכי גדול שלי היה 18) אבל כשאני מסתכלת על עצמי בתמונות אני נראית ממש שמנה לדעתי. אז אני ממעטת להצטלם וממעטת להסתכל במראה. לא אוהבת איך שאני נראית, אבל גם לא מפריע לי מה שאנשים חושבים עלי. העיקר זה שבעלי אוהב אותי כמו שאני. אה, והילדים יודעים שיש לי ציצי גדול!

אין משקל ולא יהיה

מעולם לא היה לי, ואני לא רוצה להכניס הבייתה (למרות שלפני טיסות בעלי משתגע ונשבע שהוא יקנה לי משקל אם המזוודות יהיו כבדות מידי)
אני נשקלת במכון כושר פעם בשבועיים, ולשמחתי/צערי אני שוקלת אותו הדבר מאז הלידות.
אני לא כלכך מבינה את עיניין איבוד השליטה בהקשר של המשקל הבייתי.... סה"כ אם תעלי במשקל, או שהבעל יעיר או שתביני לבד שהמכנסיים לא יסגרו עלייך

rona73

New member
גם אצלי זה חלק

מהתעמלות הבוקר.בנוסף אני עושה עוד כמה תרגילים,כפיפות בטן,סקווטים ועוד כמה תרגילים עם משקולות לזרועות וכו.

לומר לך את האמת ,יותר טוב להסתמך על איך את נראת ולא כמה את שוקלת.מסיבות שונות אפשר להעלות במשקל.אחד מהם זה נוזלים כמו לפני מחזור אפילו בזמן הביוץ.ועוד אספר שההורמונים שלי חווים משבר ולאיטים קרובות מרגישה שאני עולה במשקל (כמו עכשיו)זה מאוד מפריע.אני מנסה לאכול בריא בתקופות אלו וזה עוזר.

זה כמו שכתבת את רוצה לשלוט במשקל,לי זה לא מפריע! המשקל שלנו גם הילדים משתמשים בו, לראות כמה הם שוקלים,אחד אפילו צריך דיאטת השמנה,הוא מאוד רזה,אבל אוכל.אני לא אובססיבית לגביו.אח שלו יותר מוצק זה הכל.

למעלה