משקל נמוך

bluma76

New member
משקל נמוך

שלום,
בני בן 4 חודשים, ניזון מהנקה מלאה ומחלב שאוב כשאני בעבודה. נולד 2.535 ושוקל כיום 5.220. הוא הכפיל את משקל הלידה שלו, אולם הוא נולד קטן ומצוי באחוזון 5 החל מהלידה ועד היום. האם העובדה שהוא הכפיל את משקל הלידה אמורה לשמש אינדיקציה להתפתחות תקינה על אף משקלו הנמוך? שהרי הוא נולד במשקל נמוך מלכתחילה..האם לא היה אמור לעלות יותר במשקל? אני קוראת כאן לגבי תינוקות שנולדו במשקל תקין, או גבוה יותר, ותוהה האם לגבי תינוקות קטנים יותר מצופה מהלך התפתחות דומה או שיש משהו ייחודי לגביהם.כמו כן, בטיפת חלב המליצו לי על תחילת שלב הטעימות- אני סובלת מאלרגיות רבות ולכן חשבתי לדחות את שלב הטעימות, אך מנגד רוצה שהוא יעלה במשקל- האם הטעימות יכולות לקדם את עלייתו במשקל?
 

bluma76

New member
תוספת מידע על יציאות

יש לו יציאות תקינות- הרבה פיפי וקקי כל יום ולעיתים אפילו פעמיים ביום - האם זה עדיין תקין ? אולי זה מעיד על חילוף חומרים גבוה ולכן העליה במשקל מתונה מאוד?
 
יצאיות

על פניו, תקין בהחלט. אבל שוב, זה שאלות
סופר רפואויות שאינן קשורות להנקה,
ולכן כדאי להפנות אותן לרופא הילדים.
 
משקל נמוך ועוד

שלום
חסרים נתונים: האם הוא נולד בשבוע 40 או קודם.
האם ההורים גם קטנים/נמוכים, גם גנטיקה יש במשוואה זו.
אבל, אם מסתכלים רק על המשקלים זה נראה תקין, כי בגיל 4 חודשים להכפיל את משקל הלידה זה מצויין.
לגבי העקומות, אם הוא נולד בשבוע 40 ושומר על העקומה, זה בסדר.
בכל מקרה בשביל השקט שלך, הייתי מדברת על כך עם רופא ילדים, הוא זה
שאמור בסופו של דבר להרגיע אותך, כי מבחינת ההנקה, אין בעיה.

לגבי טעימות ואלרגיות, את נכנסת לנישה מאוד שנויה במחלוקת.
הסיבה שמשרד הבריאות ממליץ על התחלת טעימות בגיל 4 חודשים,
היא בדיוק בגלל שיש מחקרים שמראים, שחשיפה בגיל מוקדם
מ-6 חודשים למזון מוצק, עשויה למנוע אלרגיות.
מדובר בחשיפה, אל ארוחות, ותחת מטריית הגנה של ההנקה.
אגב, בארה"ב נשארו עם ההמלצה להתחיל בגיל - 6 חודשים,
אבל הם מדברים על להתחיל מוצקים ולא טעימות.
יש גם מחקר שנעשה על צליאק, באופן ספציפי שהראה שדוקא חשיפה
לפני 6 חודשים לגלוטן, מועילה במניעת צליאק.
אחת הטענות היא שבארץ יש מעט אלרגיות לבוטנים למשל, בגלל
הבמבה, ואילו בארה"ב מדינת הפינטס באטר, יש הרבה יותר
אלרגיה לבוטנים.
בארץ יש יותר אלרגיות לחלבון חלב בקר, למשל לעומת ארה"ב.
את יכולה לקרוא קצת מאמרים של פרופ' כץ מומחה לאלרגיה.
 

bluma76

New member
תוספי ברזל וויטמין D

תודה על תשובתך המפורטת והמהירה
הוא נולד בשבוע 39, בקיסרי (חבל הטבור סביב הרגל) לאחר מהלך לידה וירידת מים, בהריון תקין אך בסיכון מאחר ואני הזרקתי נוגדי קרישה (הרטוזיגוטית פקטור 5 ליידן) ונוטלת פרדניזון 2.5 מ"ג ביום עקב CAH לא קלאסי. את הפרדניזון אני ממשיכה ליטול גם כיום, באישור המכון הטרטולוגי ומעקב אנדוקריני. אנחנו לא כל כך קטנים- אבי ובעלי 1.82 והאחים שלי 1.86 , אני 1.58, והמשקלים בטווח הנורמה, אם כי אחד מאחי רזה, ואני נוטה להשמנה. הוא באחוזון 50 של האורך ואורכו 61 ס"מ. הבנתי שארגון הבריאות העולמי ממליץ על מוצקים רק מגיל 6 חודשים ועד אז הנקה מלאה.
יש לי שאלה נוספת בקשר לתוספי תזונה: אני נוטלת 2000 יחב"ל של ויטמין D עקב מחסור ובהנחחית ומעקב אנדוקריני, וכן ברזל בכמוסת פרנטל. האם התוספים הללו עוברים בהנקה או שיש לתת תוספת זו באופן נפרד לתינוק לפי הנחיות כלליות של טיפת חלב?
 

newfornow

New member
אלרגיות, טעימות ומוצקים

שלום... השתמשת כאן במושגים שלא נתקלתי בהם עד עכשיו... מה ההבדל בין טעימות ולהתחיל מוצקים?
כפי שכתבתי בהודעה קודמת שלי... ההנקה שלי מאוד קשה כנראה בגלל בעיות בריאות שלי, מה שיביא אותי להפסקת הנקה כשהזאטוט יהיה בן 3-4 חודשים... אלרגיות זו הסיבה העיקרית שאני לא מוותרת על הנקה... לי יש מלא אלרגיות למזון וזו חוויה מפוקפקת למדי. לגדולה שלי אין אלרגיות ואנחנו מברכים על זה - איתה היתה הנקה מלאה במשך 4 חודשים.
מה שכתבת מאוד מעניין אותי והייתי שמחה להבין יותר מה המשמעות של להתחיל טעימות ומתי, ואיפה אפשר למצוא מאמרים של פרופ כץ (שם יותר מדי נפוץ כדי למצוא בגוגל
)...
תודה על כל מידע!
 
המשך אלרגיות

ככל שתניקי יותר עדיף במיוחד באספקט של האלרגיות,
במקרה שלך כדאי מאוד לעשות מאמץ להניק מלא או חלקי לפחות 6 חודשים.
טעימות, זה חשיפה מועטה, זה לא קשור למוכנות למעבר למוצקים.
מספיק שהתינוק מוצץ פה ושם סוגי מזון.
הכוונה איננה לעבור לארוחות עדיין
אנשים לא הבינו את ההבדל בין מעבר למוצקים לבין חשיפה
היה בלבול רב...
פרופ' יצחק כץ מאסף הרופא.
 
משקל הלידה

שלום רב,
האחוזונים מייצגים את הטווח הנורמלי. אם בנך מצוי בטווח הנורמלי ועוקב פחות או יותר אחר העקומה שלו אין סיבה לדאגה.
היתה אפיזודה קצרה בה משרד הבריאות המליץ על חשיפה לטעימות בגיל 4 ח'. הוא חזר בו וכיום ההמלצה לתחילת מוצקים חזרה להיות בגיל חצי שנה. מרבית התינוקות יהיו בשלים סביב חצי שנה אך טווח הבשלות נע בין 4-11 ח'.

מה שמשמעותי יותר מהגיל הם הסימנים לבשלות. לפני הופעתם לא מומלץ להתחיל עם המוצקים כיוון שהתינוק אינו ערוך להם. תינוק בשל יראה עניין רב באוכל, בכל דבר מזון שנמצא בצלחת שלך ובדרכו אל פיך. הוא ינסה לגעת, לתפוס ולהכניס אל פיו. אם תינוק דוחף את המזון החוצה בעזרת לשונו (רפלקס השרדותי) זה מראה על כך שהוא אינו בשל עדיין. יציאת שיניים ומסוגלותו לשבת גם הם מרמזים על בשלות. כדי להתמודד עם המזון המוצק על הגוף להיות יציב דיו.
קשר עין - יד - פה יהיה מפותח אצל תינוק בשל.

מוזמנת לעיין באתר משרד הבריאות - http://www.health.gov.il/Subjects/pregnancy/Childbirth/feeding/Pages/feeding_babies_first_year.aspx

בהצלחה,
 
למעלה