משקל עודף אוזבקיסטן אר ליין

צומיש

New member
משקל עודף אוזבקיסטן אר ליין

הי, אני טסה באוגוסט באוזבקיסטן ורצינו לדעת מה המשקל שמותר לקחת ציוד ועד כמה האוזבקים באמת מקפידים על משקל הזה (אוור וייט)
ואם יש למישהו מושג כמה עולה כל ק"ג עודף

aviron

New member
האוסבקים מאד מקפידים!

20 ק"ג בלא-יותר משתי מזוודות לנוסע, ותיק-יד בגודל של תיק-יד ובמשקל עד 7 ק"ג. מעבר לכך תדרשו לתשלום אקסטרא. ד"ש מבנגקוק.

lirb

New member
תלוי במצב רוח שלהם..

לי לקחו קנס של 20 דולר ולחברה שלי 50 דולר אחרי הנחה :) לא זוכרת מה המשקל היה, הרבה מהטיסה שלי "נתפסו". חבר שלי שבועיים לפניי חזר עם משקל דומה ולא בדקו כלום, ואף אחד מהטיסה שלו לא שילם קנס. כנראה זה תלוי במצב רוח שלהם, אבל שזה לא ידאיג אותך יותר מדי, קנית דברים כי רצית לקנות אל תצטערי אחר כך, מה זה עוד קצת כסף, בשביל החוויה, הזכרונות והמזכרות.

aviron

New member
ועוד על האוסבקים

בתכל'ס -הם - האוסבקים שעובדים בתחנה של אותו שדה (בנגקוק וכ"ו) מצפים לשוחד מתחת לשולחן, לכן הם כה מקפידים על המשקל. ואני בכלל בספק באם המשקל שלהם "דובר" אמת. נכון שזה מאד "חריף" מה שאני כותב - אך תאמינו לי שאני יודע מה שאני אומר - טסתי איתם המון פעמים והטסתי דרכם המון נוסעים (אני מדריך תיירים בתאילנד) וזה בדוק !

nob

New member
זה ברור!

הרי זה עדיין מדינה של ברה"מ לשעבר. כולם לוקחים, נותנים וזה בסדר גמור, מקובל וידוע. כולם מרוצים מההסדר הזה - אנשים במקום לשלם נגיד 100$ משלמים פחות מחצי. מי שעובר - מקבל יותר. מפסידים -- אלו שגונבים סכומים גדולים בצמרת. אבל מגיע להם

nob

New member
הבהרה

כדי שלא יאשימו אותי בכל מיני דברים -- אני יליד ברה"מ, רוסיה. מכיר מה קורה שם (קרה בעבר, ליתר דיוק) וכל מה שאמרתי מבוסס על ניסיון וידע אישי.

aviron

New member
אל-על עם משקל

בעקרון, על כל כרטיס-טיסה, מכל סוג שהוא ובכל חברת תעופה רשום המשקל המקסימלי המותר. בדרך-כלל על כרטיסי אל-על בקו ת"א-בנגקוק-ת"א, בכרטיס במחלקת-תיירים, יהיה רשום 20 ק"ג. לא תהיה, בלי נדר, כל בעיה להעביר 25 ק"ג, ואולי קצת יותר. יותר מכך עשוי לשדרג את המוצרים שקנית בתאילנד בכ-12 דולר לק"ג, החל מה-20.

nob

New member
כך גם באתר שלהם

שאלתי בגלל שחבר שלי טס לפני שנה לקנדה (לא עם אל-על) והוא סיפר שמשקל המותר היה 40קג (מחלקת תיירים), וכך גם ברוב טיסות ארוכות ("טראנסאתלנטיות") -ולכן חשבתי שאולי גם לתאילנד מותר משקל יותר מה-20קג באל-על.

aviron

New member
לתאילנד לא טסים

מעל האטלנטיק, וטיסות "טרנסאטלנטיות" הן אך-ורק מעל האטלנטיק.

nob

New member
כן, אבל אפשר להמציא מושג מקביל ../images/Emo13.gif

למעלה