משקל קל או לא?

משקל קל או לא?

אכן אכן - בעיה סבוכה. אבל הפעם לא מדובר בי. אני נלחמת בעודף משקל שלי בגבורה, לפעמים יותר ולפעמים פחות. השאלה היא איך גורמים לבחור לעשות משהו בכיוון של ירידה במשקל. בעיה היא לא באיך, אלא, כמו שכולנו יודעות, היא בהחלטה האמיתית והכנה לרצות לרדת במשקל ולפעול בכדי לקדם את ההחלטה. המיועד היקר שלי הצליח לאגור 10+ ק"ג. אומנם עכשיו יש יותר ממנו לאהוב, אבל זה מפריע לו - המכנסיים לא עולים, גם חלק מהחולצות וקיים וטו מוחלט על בגדים חתיכיים. ולמען האמת- זה גם קצת מפריע לי. אז הוא רוצה לרדת, אבל הוא לא מוכן לעבוד קשה בנידון. אז איך אני עוזרת לו? הצעתי שנלך ביחד לשומרי משקל - הוא לא מוכן. דיאטנית- זה לא נראה לו. זרקתי את כל המשמינים מהבית - אבל הוא נמצא רוב היום בעבודה. הצאתי להכין אוכל דיאטתי שיקח לעבודה, אבל הוא לא מוותר על ללכת לאכול בחוץ. די בצדק, כי הזמן היחיד שיש לו להתאורר. אבל אז הוא לא ממש שומר. אז מה עושים?

ayush

New member
אולי תעשו הליכות יחד ???

אני חושבת שאם תומר היה מתלווה אליי להליכות בערבים היה לי הרבה יותר כיף וקל לשמור על משטר דיאטה. חוצזמה, בד"כ לגברים הרבה יותר קל להוריד במשקל, מספיק שהם יורידו קצת מתוקים ויעשו קצת ספורט -והשומן נעלם. גם הרבה יותר קשה להם,לדעתי להודות שהם בדיאטה... בקיצור, תצאו לאכול בחוץ - אבל תקפידו יותר על סוג האוכל (אפשר לוותר על לחם הבית והחמאה בתחילת הארוחות..) ותתחילו לעשות הליכות רגליות יחד - גם מרגיע, גם ביחד וגם עוזר למשקל. בהצלחה !

רחלילי

New member
הממ לא קל

לגבי זה שזה מפריע לך הייתי חושבת עוד כלמור מן הסתם הוא משמין כי משהו עושה לו לאכל יותר אני אישית בין שנינו זו שהשמנתי ואנייודעת שזה מאד קשה לדעת שבן הזוג לא מרוצה מזה. יאמר לזכותו של בן הזוג שלי שהוא תמך בי ולא הראה לרגע משהו כמו חוסר שביעות רצון מזה שהשמנתי (מלבד אולי לפני יוציים אחרי 6 שבועות של אכילה נכונה" קצת חטאתי והוא העיר לי לראשונה זה הרבה זמן "חשבתי שאת רוצה לרדת" וגם זה העלה לי את הפיוזים. אז קודם כל הייתי נוהגת בשיא הזהירות איתו. אני מכירה את זה שרוצים לצאת להתאוור בחוץ הייצי מציעה לך הצעות שונות אך את כולם כבר פסלת אז ההצעה האחרונה שלי היא לקנות הביתה קרטון של דיאט קולה/ספרייט ושכל הזמן יהיה במקרר כך הוא יתרגל לשתות את זה וזה מאד ממלא את הבטן. בשלב הבא להכניס לו אחד כזה לתיק כל יום. בתקווה שזה יעזור. זה כי הרבה פעמים אוכלים כשבעצם צמאים...ואין שתיה באוזר ולא יודעים שצמאים. שיהיה לכם רק טוב ובהצלחה...

אתי@

New member
השאלה הכי חשובה היא האם הוא באמת

רוצה לרזות
האם זה באמת מפריע לו
מי שלא רוצה באמת לרזות - לא ירזה, כי בשביל זה צריך הרבה מאוד כוח רצון. מה שאולי כדאי לעשות, זה לא לשנות את סוג האוכל, אלא לצמצם כמויות. אפשר ללכת לאכול בחוץ, אבל אף פעם לא לסיים את המנה. ובערב לאכול משהו קטן ולא ארוחה מלאה. ואם ב-10 בלילה מרגישים קצת רעבים, עדיף לסתום את הרעב עם כוס נסקפה ולא עם סנדוויץ´. השיטה הזאת נוחה, כי בעצם אוכלים הכל ולא מוותרים על כלום חוץ מעל הכמויות. אני לא יודעת אם זה יספיק כדי לרדת 10 ק"ג אבל בטוח שאפשר לרדת ככה

gmgy

New member
וידוי../images/Emo5.gif

גיא שלי רזה. נקודה. אבל בזמן האחרון הוא הצליח לאגור שלושה קילו שלמים. נו שויין. אני בכלל לא התרגשתי, אבל הוא טען שיש לו כרס. בקיצור, הבחור ניצל את ההזדמנות ואמר לי "נו, עכשיו גם אני רוצה לעשות דיאטה, אז בואי נעשה ביחד". בקיצור, הוא כבר הצליח להוריד את הקילואים שלו אבל הוא כל כך מבסוט שעברנו לאוכל בריא שהוא לא רוצה להפסיק את הדיאטה! הוא אומר שזה טוב לו לעיכול ושהוא מרגיש הרבה יותר טוב באופן כללי... בקיצור, אני כבר ירדתי כמעט שלושה ק"ג (שהרי לנו הבנות זה יורד יותר לאט), עוד שלושה טו גו, והשמחה גדולה. הוא גם החליט שהוא הולך לחדר כושר לפחות שלוש פעמים בשבוע, אבל דווקא בזה קשה לו להתמיד (העבודה) ואילו אני שאקלית שפיץ!

kisses

New member
לפני כשבוע התארחה מירי בלקין

בפורום מתכונים והיא אמרה שבכדי לרזות ו/או לשמור על משקל יש לאכול 1200 קלוריות ביום ובנוסף יש ללכת 40 דקות 3-4 פעמים בשבוע

danonit

New member
זה ממש לא נכון!

1200 קלוריות? תלוי למי... אם את מטר חמישים על ארבעים קילו אולי תוכלי לשרוד על הכמות הזאת - אבל לבחור גדול זה ממש ממש מעט מדיי. בשביל לרזות באמת צריך לקחת את זה כפרויקט ארוך טווח. משהו כמו חצי שנה לפחות. הרבה יותר טוב לעשות שינוי הדרגתי לאורך זמן מאשר לנסות כל מיני פתרונות בזק...

shelycat

New member
.....

זה היה הנתון שהיא נתנה לנשים לגברים זה היה יותר קרוב ל 2000 קלוריות ליום את יכולה לעשות שם חיפוש.

כמה הבהרות

יש לנו הליכון בבית- ככה שזה זמין, הבעיה זה לעודד אותו לעלות ולהתחיל. העליה במשקל נבעה מהרגלי תזונה לקויים- הרבה נישנושים וארוחות לא ממש בריאות. וזה לא משהו שיעלם אם נוריד חלק מהנישנושים או אפילו את כולם. אני, כמובן, לא ארגום לו תחושה לא נעימה. אבל הוא חייב לרדת במשקל. זה לא רק גחמה של להיות יותר חתיך. איך אני עוזרת לו, אם בכלל אפשר לעשות דבר כזה, איך עוזרים למשיהו שצריך לרדת במשקל להגיע להחלטה ולעמוד בה? אני מוכנה לעזור בכל הצדדים הטכניים: בישולים, קניות ושאר ירקות. גם להיות שוטר כשצריך (הוא לא נעלב מזה). אבל זו קודם כל צריכה להיות החלטה שלו. אז איך עוזרים לו, בעדינות, להגיע להחלטה?

רחלילי

New member
נועה הסתירה היא כבר בשאלתך עצמה!

מנסיון שלי האדם צריך להגיע לזה בעצמו. את זכותךלשתף במה שמפריע לך אך קחי אחריות במידה וזה יעשה לו עוד יותר אנטי-דיאט... אני חושבת שתצטרכי להיות איתו עם זה כמה זמן עד שהוא יחליט שזהו זה הגיע הזמן לשנות הרגלי אכילה וחיים. זה כל כך קשה להיות עם עודף משקל כאמור אותי זה לקח למקומות מאד קשים וזה גם נבע ממקומות קשים שלי אז לקבל החלטה אישית על ידי הכוונה של מישהו אחר לפחות עבורי היה דבר לא נכון. זה מסוג התקופות הקשות שאולי צריך לעבור יחד. לברר וכאלה. אבל להיות שם עבורו.

gmgy

New member
קודם כל -- הכנות.

תנסי, אני לא בטוחה שזה יצליח. אבל גיא ממש גאה ללכת לעבודה עם איזה קופסה שווה עם אוכל. הוא פשוט נורא גאה לאכול דברים שאני מכינה לו (חזה עוף עם תפו"א, קציצות שעשיתי עם ספריי, סלט ענק עם טונה, או אפילו דברים פחות "בריאים" כמו ספגטי בולונז). הכוונה היא שבמאכלים האלה אתם יודעים בדיוק מה נכנס. אין שומנים מוזרים שאין לכם מושג מאיפה הגיעו. במקרה של גיא זה גם עניין של גיוון - ליד העבודה יש כמות מוגבלת של מקומות שאפשר לקנות בהם, ותמיד חוזרים לאותם מקומות, לכן אוכל מהבית תמיד מעניין. נשנושים וחטיפים הם גם אופציה: גיא למשל לא כל כך אוהב מתוקים, אבל עוגיות oreo הוא תמיד מוכן לזלול. אז בבית, בלי להגיד הרבה, תמיד אפשר לחתוך תפוח במקום. כושר -- תציעי לו להתחיל ללכת ביחד. אם אחר כך הוא ירצה להשתמש בהליכון, סבבה, אבל אם לא, לפחות תעשו כושר ביחד. עוד אופציה - משחקים ביום שישי/שבת. כדורגל, כדורסל, כדורעף זה ממש כיף.

danonit

New member
דאאאא?

אולי החתונה
זה תמריץ טוב להתחיל ולרזות, אז אתם יכולים לקחת את זה כפרויקט משותף של שניכם.

danonit

New member
אוי, כמה שזה מוכר...

גם החמוד שלי "תפח" בזרועותיי... ואפילו שהוא רוצה לרזות ומבואס מזה הוא עדיין לא מספיק "רציני" בנושא. אבל הנה כמה דברים שנוסו בהצלחה בבית עדי-דנה. - תכיני לו ארוחות דיאטטיות לערב - סלטים טובים וטריים, מרקים לחורף, גבינות 5% טובות, תבשילי ירקות, לחם קל... טוב לשניכם וגם מין השקעה נחמדה שכזו
- תחפשו סוג ספורט שיהיה לכם נחמד לעשות יחד, או אפילו תנסי לעשות איתו סוג ספורט שהוא אוהב. מה עם איזה שיעור ספינינג אצל הגלגלית? או רולרבליידס? (פריוילגיה של נון-ירושלמים), הליכות ליליות? - הוא לא יקצץ בארוחות בחוץ, זה ברור, זה גם חלק מהקטע החברתי בעבודה אז חבל... אז תנסו לקצץ בארוחות של שניכם בחוץ, תמיד שיוצאוים אוכלים סתם יותר מדי ודברים משמינים, אז תנסו למצוא תחליף, בילוי אחר. בהצלחה יקירתי
זה לא קל...

תודה על העצות

כנראה שפשוט צריך לתת לבחור את המרחב שלו
אולי באמת החתונה תתן לו קצת מוטיבציה.

בשאיפה (שלי) בפברואר- מרץ

אבל הבחור עוד צריך להציע באופן רישמי כדי שיהיה אפשר לגלגל עינינים.

Sashuka

New member
היי נועה, ניסיון אישי בדיאטות

אין לי, אני כל החיים רק מנסה להשמין, אבל גיסי סובל מבעית השמנה, במשך הרבה שני אחותי ניסתה להציעה לו כל מיני פתרונות, כל סוגי הדיאטות, הרבלייף, חדר כושר וכו´... בכולם הוא הצליח להוריד כמה קילו אבל לאחר כמה שבועות היה מעלה אותם בחזרה, עד שאחותי התייאשה והפסיקה להעיר לו בנושא, שלא תביני לא נכון זה לא שהיא העבירה עליו ביקורת או משהו כזה, הכל היה באוירה טובה והוא שמח לקבל את העזרה שלה, הבעיה הייתה שהיא רצתה שהוא ירזה יותר ממנו... לפני כחצי שנה הוא התעורר יום אחד והחליט שהוא שמן ושרע לו עם זה והוא קיבל החלטה להוריד במשקל, הוא התחיל לרוץ אחרי העבודה, ללכת לחדר כושר ונרשם לאיזה קורס שבסיומו הוא הוריד 48 קילו.גיסי נשאר כבר חצי שנה באותו משקל, הוא לא הפסיק ללכת לחדר כושר ועדיין צם כמה ימים בשבוע ומרגיש מצויין גם מבחינה בריאותית וגם מבחינה חברתית... מה שאני מנסה להגיד זה לא שגיא צריך לעזוב את הכל בצד ולהתרכז רק בהורדת משקל אלא שאת צריכה לתת לו להגיע להחלטה הזו לבד, שיכנועים או הרצאות לא יעזרו פה, זה צריך לבוא ממנו... בהצלחה

רחלילי

New member
בדיוק היה על זה פרק ב"חברים" קודם

על זה שצ´אנדלר מחליט להציע נישואים למוניקה אחרי שהיא כבר נרשמה לאיזה אולם... פרק ישן שאני רק עכשיו ראיתי... מי יודע ... לכי תדעי! בכל מקרה בהצלחה!

למעלה