משקפות וטלסקופים

RedBishop

New member
משקפות וטלסקופים

מישהו יכול לזרוק כמה מילים\עצות לגבי קניה של טלסקופים ומשקפות ? מה טוב לצפרות ? קראתי מספר מאמרים באנגלית, אבל מעניין אותי יותר לשמוע משהו מאנשים שניסו ונהנו ולא רק מרוככלים חשודים באינטרנט... תודה. RedBishop

aquila1

New member
מאד תלוי בתקציב

לצפרות תתאים משקפת שהיא בין8x42 לבין 10x42 . טלסקופים אם עינית זום יכולים להיות נהדרים גם כן.מחירי משקפות נעים בין כמה מאות שקלים לכ1500 דולר לטובות שבהן,רצוי לרכוש מסוכן אמין ומפירמה ידועה.מחירי אופטיקה זולים יותר באמריקה וכדאי לקנות שם אם מישהו נוסע לכיוון. חנות מומלצת באמריקה היא bh photo.com ,השוואה מהירה שעשיתי על משקפת ניקון מונרך 10x42 נתנה לי באמריקה מחיר של299$ ובארץ (פוטו הדר-סוכנות ניקון) 2200 שח לא כולל מעמ.אם תקציב הוא לא בעיה בשבילך הייתי מציע לך ללכת על leica או swarovski או zeiss שהם מותגים מובילים בתחום אך יקרים ביותר.

strix butleri

New member
נוכל לעזור יותר אם נדע כמה אתה

מתכוון לשלם... תן טווח מחירים ונוכל להציע רשימת משקפות וטלסקופים + המלצות לקנייה + רשמים אישיים בנוגע לדגמים מסויימים.

RedBishop

New member
קודם כל תודה,

עד עכשיו. אני אנסה להיות מעט יותר ספציפי. משקפת כבר קניתי, SWIFT ULTRA-LITE 10X42, 220$, הסיבה שאני כאן גם לגבי המשקפת היא שלמרות שאני מאוד מרוצה, אין לי שום אפשרות להשוות, אולי באותו מחיר יכולתי לקנות משהו טוב בהרבה ? מעניין אותי לשמוע על דגמים שיש לאחרים ומה חווית השימוש שלכם. לגבי הטלסקופים, לאחר מספר בדיקות, הגעתי למסקנה שבאופטיקה אתה מקבל תמורה על פי המחיר, טלסקופ יקר יהיה בהכרח טוב יותר. עם הנתון הזה וההערכה שמחירי טלסקופים נעים בין 80$ ל 1500$, אני מעריך שאני מחפש משהו סביב ה 500$. השאלה כאן היא איזה דגמים מומלצים (לא רק שמות חברה, דגמים ספציפיים) ואיזה נתונים טכניים מומלצים ? (ZOOM או סטטי, איזו הגדלה, איזה גודל עדשה ?) אחד השיקולים הוא אפשרות לצילום בעזרת המשקפת. תודה לכולם, RedBishop

למעלה