משקפות לצפרות

גדעון39

New member
משקפות לצפרות

הנני צפר חובב מזה כשנתיים. ברשותי משקפת שדה המגדילה פי 7 ברוחב עדשה 35. המשקפת מצויינת לצפיה ביער אבל באיזורים פתוחים היא קטנה מידי. חיפשתי משקפת חזקה יותר וגיליתי שיש משקפות עם זום שנותנת מספר אפשרויות צפיה. השאלה שלי היא האם משקפת עם זום בהגדלה של מ10 עד 22 היא נוחה לצפרות והאם יש לה חסרונות שצריך לקחת בחשבון?

RedBishop

New member
תראה...

משקפת בעלת אפשרות זום היא משקפת מורכבת יותר מבחינה מכנית, ולכן יקרה יותר. עדיף להשקיע את הכסף במשקפת FIXED בעלת הגדלה של X10 שתהייה איכותית ככול שתקציבך מאפשר לך. אישית הייתי ממליץ על קנייה בחו"ל, המבחר בארץ מצ'וקמק משהו, וזה ללא התייחסות למחירים...

aboutbul

New member
אבל אם בכל זאת...

למינולטה יש דגמים לא רעים ועמידים יחסית של משקפות 10x50. והמחירים שלהן בארץ סבירים יחסית (400-600 שקל). חפש בתל אביב בפוטופילם או חנויות דומות.

אורניהו

New member
בגבעתיים היה אחד במין מבנה מסחרי..

כזה במרכז שהיה מתעסק עם עודפי צבאות,טלסקופים ומשקפות נהדרות במחיר ממש מוזל[המודעה היתה בעתון] שלי בכל אופן ניקון 10X50 אשתדל למצוא את הכתובת שלו..

אורניהו

New member
המתכות והחומרים שכיום נבנות משקפות

אכן משקלן מועט וכל החוכמה למצוא משקפת קלת משקל ובעלת הגדלה/הקרבה מספקת.אני בעד X10 או X12 מכס' כי חשוב גם הנתון של כמות האור הנאספת ויציבותן של ..המשקפות. העלייה מרוסיה הביאה עימה המון סוגי משקפות שנראות נהדר ואפשר למצוא אותן בשווקים הקטנים שבסביבת המגורים שלנו[קרית ים]ועוד.. נכון..הם כבדות קצת בגלל הטכנולוגיה הסובייטית המיושנת אבל זוהי הזדמנות מחיר נמוכה.[לעמוד על המקח]והכי חשוב ש..רצוי לבוא לתצפיות השכם השכם בבוקר..אז מובטחת לכם הנאה גדולה לזהות ולצפות המון סוגי עופות מים שונים.

אורניהו

New member
וכשהיקום מתעורר והמוני בעלי הכנף

עולים לאויר..ורק טרטור משאבות המזון מציק לדממת השקט הזה של בוקר בשולי העיר הגדולה ורחש העופות שממעל

אורניהו

New member
גוש הבריכות הגדול הזה והכל כל כך..

נוח.דרכים טובות ולא בוציות,דרך אחת מרכזית לאורכן של בריכות הדגים 'אפק' כפר מסריק' 'עין המפרץ'. שוטטות נעימה ביום שטוף שמש עם המצלמה על כתף ומשקפת על צוואר ואיזה תיק קטן עם משהו לאכול. שעות שלמות אפשר לשוטט כאן בין הקורמורנים והלבניות,בין הברווזים הצבעוניים השונים ובין פכפוך הדגים בבריכות כשמוזרם המזון ברחש המנוע. יאללה..מתי אתם באים?

צלמניה

New member
כעיקרון זום לא כל כך טוב

עדיף משקפת בעל הגדולה קבועה 7-12 כפי שהמלצתי בעבר, יש את חברת קוסומוס שמיבא טלסקופים ומשקפות בין המשקפות שהיא מיבא- משקפות של Meade וחברות אחרות המשקפות, יותר איכותיות בעלי אופטיקה טובה וציפוי כנגד רטיבות וכו' אני רוצה לציין מראש - אין לי מניות בחברה - פשוט לקוח מרוצה לאחרונה, רכשתי משקפת של חב' Simmons - במיוחד לצפרות משקפת בעלת הגדלה כפול 12 ואיכות אופטית מדהימה הרבה יותר טובה מהשמקפות האחרות שיש לי בבית כמו ניקון וכו' לקוסמוס מבחר של משקפות מ 100 ש"ח ועד כמה אלפים והם מוכרים משקפות לכל מיני גורמים כמו רשות שמורות הטבע וכו' מצב לינק לאתר של קוסמוס www.cosmos.co.il ומצב לינק למשקפת שקניתי - ממליץ בחוםhttp://www.simmonsoptics.com/pg20/SimmonsPage20.html

אורניהו

New member
ועוד משהו חשוב..הזום

שלא יהיה עם מדף.רק עם כפתור אמצעי בסיבוב לכאן ולכאן

גדעון39

New member
משקפות

תודה על התשובה. רציתי לברר יותר. יש לי כיום משקפת ניקון בהגדלה של שבע על שלושים וחמש זוית רחבה 9.3. היא משקפת נהדרת אבל בבריכות דגים, החולה ואפילו בשדה פתוח היא קצת חלשה. הבנתי שעדיף לי ללכת על משקפת עם הגדלה קבועה ולא על משקפת עם זום. חשבתי לקנות משקפת ניקון 12 על חמישים. אני מבין שאתה ממליץ על משהו אחר. איזה ניקון יש לך לשם השוואה והאם המשקפת שקנית מיוחדת לצפרות מעבר להגדלה וכמה היא עלתה בהנחה שזה בארץ. האם יש משהו מיוחד לצפרות ? במה צריך להתחשב כשבוחרים משקפת בהגדלה פי 10 או פי 12 ? תודה

למעלה