משקפות

ניגונים

New member
משקפות

בהמשך לשרשורים שהיו פה בעניני משקפות, בהנחה והתקציב שלי נע סביב 100$ מה הייתם רוכשים ? למשל מצאתי באתר ניקון, פנטקס , מה עדיף ? האם כדאי "להסתכן" בקניית משקפת דרך האינטרנט ? כמו כן, אשמח אם מישהו יכול להסביר את המונחים: Relative Brightness ו- Twilight Factor ועד כמה הם חשובים ?

RedBishop

New member
תראה...

אני קניתי משקפת לא מזמן (בתקציב של 220$ אבל עם אותם התלבטויות). השיקול שלי היה משקפת איכותית וקלה ככל האפשר בטווח המחירים של 200$. סביב העניין של איכות, הבנתי שעדיף לי לקחת משקפת מסוג PORRO PRISM ולא מסוג ROOF PRISM מכיוון שאז אני אקבל משקפת איכותית יותר על אותו מחיר. מבחינת גודל עדשה והגדלה, זה נראה לי די אישי אבל אני מאוד מרוצה מהשילוב של 10X42 שקניתי. מבחינת קניה בארץ הייתי מוותר מראש, המבחר קטן מאוד ולא איכותי כל-כך, בעיקר סביב משקפות לצפרים. אני מציע לך לחפש משקפת באתר אם מגוון רחב (www.bizrate.com) ואז להמשיך ולחפש לפי דגם בכל האינטרנט, כך תוכל למצוא את הדגם הזול ביותר. אני קניתי דרך האינטרנט, בחנות ענקית מניו-יורק לאחר המלצות רבות. הם גם היו הזולים ביותר במקרה שלי, האתר שממנו קניתי, זה מאותה חברה ש הלינקים שלך מפנים עליה. בהצלחה.

Dowitcher

New member
עצה

עם תקציב של 100$, הייתי קונה בחנות למטיילים ("למטייל", "ריקושט" וכו') ולא מזמין מהאינטרנט. המשלוח והמע"מ יעלו יותר מהמשקפת עצמה! נ.ב: עם אתה מעוניין, אני מוכר משקפת Bushnell powerview 10x50 במצב מצויין.

Dowitcher

New member
המונחים הטכניים:

relative brightness = (קוטר עדשה/הגדלה)בריבוע twilight factor = שורש(קוטר עדשה X הגדלה) חשובים כמו המצב על הירח...

אבל

המצב שם הרבה יותר חשוב מהמצב במרכז הארץ (ת"א או י"ם לדוגמא). זה לא חשוב...

ניגונים

New member
יש לי אפשרות

שמישהו יביא לי מאר"הב בתוך אר"הב ראיתי שהמשלוחה היא בסביבות 8$ שולח לך גם מסר

למעלה