משקפיים טלסקופיות

roi251

New member
משקפיים טלסקופיות

שלום רוצה לקנות משקפיים טלסקופית ממי ניתן קבל עזרה במימון המשקפים?

mama40

New member
משקפים טלסקופיות

היי הייתי לפני כמה שבועות עם סבתא שלי במקום שנקרא "אופטיקה געש" , מקום נחמד מאוד, יחס מקסים של אנשי המקצוע. שם טיפל בה אופטומטריסט שהוא מומחה לבעיות ראיה ירודה , ועשה לה בדיקה מקיפה , עם כזו סבלנות , היא היתה ממש מרוצה. זה כמובן , אחרי שהיא כבר היתה אצל כל מיני אנשי מקצוע , שלא ממש נתנו לה מענה. בקיצור , הוא התאים לה משקפים טלסקופים לצפייה בטלויזיה ותאטרון שהיא מאוד אוהבת, והוא אמר לנו שיש השתתפות מסויימת מהמרכז לעיוור , איזושהי תרומה שניתנה , והם מממנים 20% מהרכישה . ובמקום ללכת לשם ולעשות את כל הפרוצדורה, האופטומטריסט מטפל בהכל , שולח לשם מכתב עם כל הפרטים ומקבלים החזר. אם זה מעניין משהו , אפשר ליצור איתם קשר - 09-9529376 , יש להם גם כל מיני מכשירים אלקטרונים שמגדילים ,דברים באמת יפים , שבחיים לא ראיתי קודם. יום טוב.

roi251

New member
שאלה לmama40

היי מה נשמע ? תודה על עזרה מעוניין ללמוד הנדסאי תוכנה בעל תועדות עיוור ממי ניתן קבל עזרה בלימוידםד ובמימון השכר לימוד תודה להתראות

mama40

New member
לימודים

היי שמעתי שיש עמותה לעיוורים וכבדי ראיה - עמותת על"ה אני חושבת , אבל כדאי לדבר עם בחור בשם ראובן מגעש , הוא נמצא בתחום הזה הרבה שנים , ואולי הוא יוכל לעזור לך - 09-9529366

roi251

New member
שאלה לmama40

תודה רבה אדבר איתו מצטער על כל שאלות? באיזה תחום את עוסקת? מכירה מכללתות באזור המרכז של הנדסאים שהם טובים? תודה רבה בייי

mama40

New member
לימודים

היי אין לי ממש מושג, סורי. נראה לי שווה לבדוק באינטרנט ביי

maztan

New member
סיוע לימודים מהביטוח הלאומי

במידה ואתה כבד ראייה ויש לך חדות ראייה בשתי העיניים לאחר תיקון הגרועה מ- 6/45, או שדה ראייה מאוד ירוד (לא יודע בדיוק כמה), תוכל להגיש תביעה לקצבת נכות כללית מהביטוח הלאומי, זה נשמע מסובך אבל זה לא הליך כזה מסובך, בסופו של דבר עם הנתונים הנ"ל תוכל לקבל מעל 40% נכות ולהיות זכאי לשיקום. המקנה השתתפות כמעט מלאה בשכ"ד, נסיעות, 30 אלף ש"ח למכשור ומגוון הטבות נוספות. מעל 55% נכות (בערך ראייה שגרועה מ 6/60 עם תיקון) מקנה גם קצבת נכות חודשית.

maztan

New member
ועוד על עזרה בלימודים

אני לא יודע מה בדיוק הלקות שלך וכמה בדיוק אתה רואה. אבל מס' ארגונים שעוזרים. ארגון על"ה, כדאי לך לקבוע םגישה עם יפעת ולהבין ממנה מה אתה יכול לקבל ואיפה, באופן כללי אם אתה כבד ראייה רצייני על"ה נותנים את הסיוע המיטבי שלהם באונ' העברית בירושלים, כולל השאלת טמסי"ם, מחשבים מיוחדים, ספרייה, וכן סיוע מנהלי מול הנהלת האוניברסיטה, גם באוניברסיטאות הגדולות האחרות יש נציגים של עלה, אבל לא בדר גודל ובכלים שיש בירושלים. הטלפון: 02-5883284. לגבי פסיכומטרי - אני בתור לקוי ראייה עשיתי קורס ביואל גבע. בהתאם לבקשתי המורה הקריא את כל מה שהוא כתב על הלוח ובספרים לא היתה לי בעיה לקרוא, הקורס היה מעולה, ממש עזר לי, ומול המרכז הארצי ביקשתי וקיבלתי הקלות. (יש מגוון הקלות, תלוי בגובה הלקות ומה את מבקש, אני יודע שבמקסימום זה יכול להגיע למבחן של 3 פרקים, זמן כפול, הפסקות בין הפרקים, מבחנים מוגדלים למיניהם, פטור מגרפים ועוד... (אני כמובן קיבלתי הרבה פחות מכך - תוספת והפסקה של 5 דק' בין הפרקים, שאלון ותשובון מוגדל). כמו כן יש את עמותת מגדל-אור היושבת בקרית חיים, בראשות שלמה רפפורט, אני הייתי אצלם מס' פעמים והאמת שהם לא ממש עזרו לי, הם מעין שלוחה של משרד הרווחה ולפי מה שהבנתי הם יכולים לעזור בעיקר לאנשים בעלי תעודת עיוור ו/או אחוזי נכות גבוהים. יש לי את הטלפון אבל הם החליפו, אז חפש באינטרנט ותמצא. גורם נוסף שיכול לספק בעיקר מידע היא מוכל, עובדת סוציאלית בשם מיכל, נציגה של משרד הרווחה, מקבלת באיכילוב בימי חמישי, לי היא נתנה בעיקר מידע סוציאלי וטלפונים של גופים, אנשים עם בעיות דומות לשלי, נתונים על המכשור הקיים בשוק ועוד. אין לי עליי את המס' שלה אבל אם תרצה אני אנבור במסמכים שלי ואכתוב אותו. כמו כן יש גם את גע"ש שציינו כאן, שיש שם מומחים בתחום, אם אין לך אחוזי נכות מהביטוח הלאומי סביר להניח שתצטרך לשלם דיי הרבה על המכשור שם, אבל הם מאוד מקצועיים, יכולים לתת ייעוץ טוב ולהפנות למקומות הנכונים, ועוד. ברר בקופת החולים שלך לאיזה סיוע אתה זכאי, אני יודע שעד לפני שנתיים מכבי נתנו טמסים בחינם ללקויי ראייה, לצערי הם הפסיקו את זה. יש עוד כמה גופים פחות מוכרים שיכולים לעזור, אם אתה צריך עזרה בתביעה לביטוח הלאומי אני יכול לעזור לך, ואם אתה רוצה את הטלפון שלי שלח לי מסר. בהצלחה!

maztan

New member
בעצם....

לא שמתי לב שכתבת שאתה בעל תעודת עיוור. על כן הסיפור הרבה יותר פשוט. בתור התחלה דבר עם על"ה, וכדאי לקבוע פגישה עם מחלקת שיקום בביטוח הלאומי.. יש סיוע רב ומגוון שתוכל לקבל.

למעלה