ועוד על עזרה בלימודים
אני לא יודע מה בדיוק הלקות שלך וכמה בדיוק אתה רואה. אבל מס' ארגונים שעוזרים. ארגון על"ה, כדאי לך לקבוע םגישה עם יפעת ולהבין ממנה מה אתה יכול לקבל ואיפה, באופן כללי אם אתה כבד ראייה רצייני על"ה נותנים את הסיוע המיטבי שלהם באונ' העברית בירושלים, כולל השאלת טמסי"ם, מחשבים מיוחדים, ספרייה, וכן סיוע מנהלי מול הנהלת האוניברסיטה, גם באוניברסיטאות הגדולות האחרות יש נציגים של עלה, אבל לא בדר גודל ובכלים שיש בירושלים. הטלפון: 02-5883284. לגבי פסיכומטרי - אני בתור לקוי ראייה עשיתי קורס ביואל גבע. בהתאם לבקשתי המורה הקריא את כל מה שהוא כתב על הלוח ובספרים לא היתה לי בעיה לקרוא, הקורס היה מעולה, ממש עזר לי, ומול המרכז הארצי ביקשתי וקיבלתי הקלות. (יש מגוון הקלות, תלוי בגובה הלקות ומה את מבקש, אני יודע שבמקסימום זה יכול להגיע למבחן של 3 פרקים, זמן כפול, הפסקות בין הפרקים, מבחנים מוגדלים למיניהם, פטור מגרפים ועוד... (אני כמובן קיבלתי הרבה פחות מכך - תוספת והפסקה של 5 דק' בין הפרקים, שאלון ותשובון מוגדל). כמו כן יש את עמותת מגדל-אור היושבת בקרית חיים, בראשות שלמה רפפורט, אני הייתי אצלם מס' פעמים והאמת שהם לא ממש עזרו לי, הם מעין שלוחה של משרד הרווחה ולפי מה שהבנתי הם יכולים לעזור בעיקר לאנשים בעלי תעודת עיוור ו/או אחוזי נכות גבוהים. יש לי את הטלפון אבל הם החליפו, אז חפש באינטרנט ותמצא. גורם נוסף שיכול לספק בעיקר מידע היא מוכל, עובדת סוציאלית בשם מיכל, נציגה של משרד הרווחה, מקבלת באיכילוב בימי חמישי, לי היא נתנה בעיקר מידע סוציאלי וטלפונים של גופים, אנשים עם בעיות דומות לשלי, נתונים על המכשור הקיים בשוק ועוד. אין לי עליי את המס' שלה אבל אם תרצה אני אנבור במסמכים שלי ואכתוב אותו. כמו כן יש גם את גע"ש שציינו כאן, שיש שם מומחים בתחום, אם אין לך אחוזי נכות מהביטוח הלאומי סביר להניח שתצטרך לשלם דיי הרבה על המכשור שם, אבל הם מאוד מקצועיים, יכולים לתת ייעוץ טוב ולהפנות למקומות הנכונים, ועוד. ברר בקופת החולים שלך לאיזה סיוע אתה זכאי, אני יודע שעד לפני שנתיים מכבי נתנו טמסים בחינם ללקויי ראייה, לצערי הם הפסיקו את זה. יש עוד כמה גופים פחות מוכרים שיכולים לעזור, אם אתה צריך עזרה בתביעה לביטוח הלאומי אני יכול לעזור לך, ואם אתה רוצה את הטלפון שלי שלח לי מסר. בהצלחה!