משקפיים לילדה בת שלוש. אני חסרת ניסיון.

משקפיים לילדה בת שלוש. אני חסרת ניסיון.

עשיתי לבת שלי בת השלוש משקפיי ראיה.יש לה קוצר ראיה גבוה . עין אחת שש וחצי מינוס ועין שניה שבע מינוס.
הזמנתי לה מיסגרת של קידו. עם אפון מסיליקון.
המוכר המליץ לי על עדשות 1.69,שהן כביכול עדשות דקות ולא עבות וגם ציפוי אנטיריפלקס.
רציתי עדשות דקות יותר 1.74 אך המוכר אמר לי שחבל על הכסף מאחר שבגיל הזה המספר יכול להשתנות מהר ומחיר עדשה כזו היא עולה הרבה יותר.
עכשיו אני מצטערת שלא עשיתי לה את העדשות הדקות ביותר 1.74. האם יש הבדל משמעותי מבחינת מראה העדשה? האם העיניים שלה היו נראות פחות קטנות ממה שהן נראות עכשיו כשהיא מרכיבה את המשקפיים. כי עכשיו עם ה 1.69 כשהיא מרכיבה את המשקפיים העניים נראות יותר קטנות מהגודל המקורי שלהן. האם זו הסיבה ?
וגם האם עשיתי טעות שעשיתי ציפוי אנטיריפלקס . כי כל הזמן העדשה מתלכלכת. והאם יכול להיות לה נזק לעיניים שהיא הולכת עם עדשה מלוכלכת. היא עדיין לא יודעת לנקות לבד היא רק בת שלוש. וכשאני לא איתה אין מי שינקה לה את העדשה. אז האם זה יכול לגרום לה נזק לעיניים ?
ועוד שאלה אחרונה אם יש מקרים בהם מינוס יכול לרדת עם הגיל ופתאום יכול להיות שיפור ?

dragon28

New member
הבדל בין 1.69 (1.70) ל-1.74

ההבדל בין שתי העדשות נהייה משמעותי במספרים מעל 8-. במספר כמו של ביתך אין כמעט הבדל.
בקשר לאנטי-רפלקס, אני לא מאמין שיש אפשרות בכלל לוותר עליו בעדשות דקות כי עושים את הציפוי אוטומטית, לוותר עליו עלול לעלות לך יותר. מה שכן, יש מקום לשקול תוספת של ציפוי הידרופובי ואולופובי (דוחה אדים, אבק ושמן - כלומר פחות טביעות אצבע). נזק זה לא יגרום, אי נוחות זה יכול לגרום.

לעתים יש שיפור גם במצבים של ביתך.
כיום יש קבוצה של אופטומטריסטים שמתכננים להתחיל יבוא של עדשות מיוחדות לשמירה על מצב הראייה אצל ילדים עם קוצר ראייה גבוהה בגילאי 6-12. העדשה מיוצרת בסינגפור והיא מבית צייס (גרמניה). העדשה מיוצרת בסינגפור ומשווקת באסיה מכיוון ששם שיעור הילדים עם קוצר ראייה גבוהה הוא הגבוהה בעולם. לישראל ואמריקה זה טרם הגיע.

משקפיים

עדשות מינוס הן עדשות מקטינות ולא משנה מה אינדקס השבירה שלהם . אם אפשר רצוי לא לעשות ציפוי אנטירפלקס אין בזה כל צורך ראייתי וזה גורם להתלכלות העדשה כל הזמן וזה לא רצוי. קוצר ראיה בדרך כלל נוטה לעלות עם גדילת העין.

לדוקטור

כבר עשיתי אנטיריפלקס .זאת אומרת שאני כבר לא יכולה לשנות את זה. אבל בפעם הבאה כמובן כבר לא אעשה. השאלה אם זה יכול לגרום לה נזק לעיניים כשהעדשות מתלכלכות לעיתים קרובות. מדובר בילדה בת שלוש.
ועוד שאלה לגביי העיניים שנראות קטנות. זאת אומרת שלא משנה כמה הייתי עושה את העדשה דקה, העיניים בכל מקרה תמיד יראו קטנות בכל עובי של עדשה ? אם כך מה השיקול לעשות עדשות דקות. מדובר במינוס שש וחצי ומינוס שבע

לדוקטור

נכון אי אפשר להוריד אנטירפלקס
נכון העיניים יראו קטנות גם בעדשות דקות,השיקול לעשות דקות הוא במשקל שהעדשה שוקלת

למעלה