משקפיים תלת- מימדיות

olive123

New member
משקפיים תלת- מימדיות

אשמח לקבל הסבר על אופן פעילותו של משקפיים כאלו , ואופן הכנתם
 

חייסוס

New member
אני משער, אבל לא יודע

הרעיון בתלת מימד הוא שכל עין רואה תמונה אחרת. בסרט התלת מימדי יש בעצם שני סרטים אחד על גבי השני, כשהאחד צבוע בכחול והשני צבוע באדום. המשקפיים מפרידות את זה, ככה שהעין עם העדשה הכחולה רואה רק את המידע שבכחול, והפוך. לדעתי זו תמונה פשוטה יחסית של מה שקורה שם, כי יש גם מידע שאנחנו רוצים לשלוח לשתי העיניים, וגם העדשה הכחולה גורמה למידע האדום לא לבלוט מהסביבה שלו, אבל לדעתי עדיין רואים שיש שם משהו. בקיצור, סמטוחה.
 

ianiri

New member
../images/Emo45.gif

צודק בהחלט. מידע תלת מימדי מועבר בדרך כלל ע"י סטראוסקופיה - ניצול של שתי העיניים. זו לא הדרך היחידה בה המוח מזהה מרחקים ועומק תלת מימדי, אבל זו הדרך הנוחה ביותר. כל השיטות הסטראוסקופיות מתבססות על שידור של תמונה אחת לעין ימין ואחת לשמאל. בשוק ישנם מספר פתרונות, הטוב ביותר נקרא מסך אוטוסטריאוסקופי, מסך שבו התמונה פשוט צפה באוויר. הפתרון הזול ביותר מבוסס משקפי כחול/אדום או ציאן/אדום ונקרא אנאגליף, מצורפת תמונה שמתארת איך מייצרים כזה. ישנן עוד שיטות כמו משקפי LCD שנפתחים ונסגרים בסינכרון עם המסך וכמובן משקפיים בעלי פולריזציה. רק הערה קטנה, בדרך כלל לא רוצים לשלוח מידע לשתי העיניים, זה יוצר תופעה לא נעימה של crosstalk. תוכל למצוא עוד חומר בנושא כאן.
 

meidos

New member
טשובה נכונה, רק תיקון קל..

העין עם העדשה הכחולה רואה את כל המידע, חוץ מהמידע הכחול. ולהיפך..
 

ianiri

New member
תלוי בשיטה ההקרנה/הדפסה

האם מדובר בחיסור או חיבור צבעים.
 

ianiri

New member
קבל דוגמא

אם תיקח פילטרי צבע תראה שאת הריבוע האדום רואים עם המשקף האדום ואת הכחול עם הכחול. שים לב שבמשקף הכחול יש שאריות ריבוע אדום מונחתות מאוד - זה crosstalk שנובע מפילטור לא אידאלי.
 

חייסוס

New member
התכוונתי למה ש-meidos כתב

אם מדובר בעדשות אזי בהכרח מדובר באור שמגיע אליך, והעדשה הכחולה תעביר תדרים רק סביב הצבע הכחול. הלא כן? אז איך יכול להיות שבעין עם העדשה הכחולה רואים את כל המידע, פרט לכחול?
 
שתי אפשרויות

כמו שחייסוס ציין, הרעיון במשקפיים תלת מימדיות זה שכל עין תראה תמונה שונה. עכשיו, יש שתי דרכים לבצע את זה: 1. שיטת האדום-כחול שבה על עין אחת יש פילטר אדום ועל שניה כחול. התמונה שמקרינים על מסך הקולנוע מכילה ערבוב של שתי התמונות, אחת בכחול השניה באדום. בגלל הפילטרים השונים, כל עין רואה תמונה שונה. 2. שיטת האור המקוטב - על עין אחת יש פילטר מקטב בכיוון מסויים (למשל, אופקי) ועל העין השניה יש מקטב בכיוון ניצב (אנכי). התמונה שמקרינים מכילה שתי תמונות, בקיטובים שונים, ולכן כל עין רואה רק תמונה אחת. זאת שיטה יותר מוצלחת, כי היא מאפשרת להקרין סרטים בצבע מלא וטבעי.
 
למעלה