משקפים לקריאה

• פותח הנושא beigl
  • פורסם בתאריך

beigl

New member
משקפים לקריאה

אני משתמש במשקפים לראיה מרחוק 2.5 עם צילינדר. המשקפים מפריעים לי לקרוא טקסטים עם פונטיים קטנים, אז אני מוריד את המשקפים וקורא. אבל אם האותיות קטנות ואני צריך לקרוא הרבה זמן אז זה בעיה. ניסיתי להרכיב על המשקפים משקפי קריאה 1.5+ ואני יכול לקרוא נהדר. ניסיתי לקרוא רק עם המשקפי קריאה וזה יותר גרוע מאשר לקרוא בלעדיהם. האם זה תקין? יש מצב כזה שצריך להרכיב לשקפי קריאה על המשקפים?

dragon28

New member
כן, זה יכול להיות.

יתכן ואתה צריך תוספת של 1.50+ לקריאה על ה2.50- שיש לך לראייה לרחוק. בגלל הצלינדר לא נח לך לקרוא בלי משקפיים בכלל. הדבר הכי טוב שאפשר לעשות זה ללכת לבדיקת ראייה אצל אופטומטריסט על מנת לקבוע את המספר המדוייק שאתה צריך לקריאה.

משקפיים לקריאה

מאוד מעניין,נתקלתי כבר במקרה דומה,מצב שבו יצרת טלסקופ גלילאו. אשמח לשמוע עוד דעות של קוראים נוספים.

beigl

New member
מה זה "טלסקופ גלילאו" ?

מה שלא ברור לי זה איך יכול להיות שאני מוסיף מספר + על משקפים מינוס וזה עוזר?

טלסקופ

טלסקופ גלילאו מורכב משתי עדשות:עינית-עדשה שלילית ועוצמית(אובייקטיב)-עדשה חיובית. שתי העדשות יחד יוצרות הדמיה של חומר הקריאה במרחק קרוב יותר וכאשר האותיות קרובות יותר,הן יוצרות הגדלה על גבי רשתית העין.

beigl

New member
תודה רבה

ועכשיו שאלה נוספת: האם אין חשש למאמץ יתר של העין כתוצאה משימוש ממושך ? (אני מעריך שאם אני אקח על עצמי את הפרויקט עם הטקסט באותיות זעירות,זה מדובר על כשלוש ארבע שעות ביום לתקופה של כמה שנים).

אין כלל חשש

שימוש ממוושך בעזרים לתיקון הראיה וקריאה ממושכת וגם מאמץ בקריאה,אינםם גורמים כל נזק. מקובל לאמר שהקריאה,גם אם היא ממושכת,חשובה ומועילה כי תרגול שכזה משפר את היכולתת לקרוא ומהירות הקריאה. ידוע שאדם שלא קרא זמן ממושך,עלול לשכוח אותיות ובעצם לשכוח איך קוראים ועם החזרה לקריאה יהיה עליו גם ללמוד לקרוא או לפחות באופן מסוים לשוב ולהזכר ולשחזר את היכולת לקרוא.

למעלה