אני רוצה לקנות משקפת (או אולי אפילו טלסקופ) שיאפשר לי לצפות בציפורים, בנופים ואולי אפילו קצת בכוכבים (בצורה חובבנית כמובן!). הפרטים הטכניים קצת מבלבלים אותי... האם מישהו יכול לכוון אותי קצת במה לחפש? תודה מראש
תחפש באתר של אחת מחנויות לציוד טיולים (למטייל או משהו כזה). אני כותב מהזיכרון וגם לא מהמחשב שלי, אבל פעם מצאתי באחד מהאתרים האלה מאמר מפורט על הנושא של משקפות; איך להבין את העניין של האופטיקה וחישובי ההגדלות וכיוצ"ב. אז תעשה חיפוש וסליחה שאי לי אפשרות וזמן לעזור יותר. מה שחשוב זה לשים לב לכמה דברים: 1. אם משקפת, אז צריך הגדלה טובה של לפחות X16 . 2. אם אתה מתחיל אז לא כדאי להשתמש במשקפת עם זום כי; א. לכוון אותה זה קצת קשה ואתה צריך להתרכז בזיהוי הציפור. ב. היא פחות בהירה וחדה מאשר משקפת "קבועה" בהגדלה זהה. (את זה קראתי באחד המאמרים הנ"ל).
לצפרות הגדלה של X10 זה המקס' המומלץ, יותר מזה יהיה קשה מאוד לעקוב אחרי ציפור ו\או לבחון פרטים של ציפור ללא שימוש בחצובה. אם זאת, זה עניין של טעם אישי, אני מעולם לא נתקלתי בצפר שמשתמש ב X16, זה נראה לי מאוד לא מעשי.
אני קניתי בהתחלה משפת מיניאורית של X8. זה לא הספיק לי בשביל לזהות פרטים. הייתי פעם בסיור צפרות בגמלא ולמישהו היתה משקפת של X12 וראו ממש מצויין ואז גם הבנתי את ההבדל בגדלים. לבסוף קניתי לי משקפת עם זום (פשרה על טלסקופ) 10-40 ובכל זאת הכפול 10 לא מספיק לי בשביל לראות פרטים. אני מגדיל לפחות עד חצי ההגדלה ואז זה מצויין. אבל, קטונתי אני רק חובב.