משק עפאים בית הנסן

משק עפאים בית הנסן

אחרי שקראנו את הביקורת של עמית ויהונתן בהארץ היה לנו ברור שמצאנו מיקום לארוחה הירושלמית החצי שנתית. מאחר שחקלאות אורגנית וקהילתית קרובה לליבנו נראה היה שזה ה-מקום בשבילנו.
מיהרנו להזמין מקום ליום ראשון בשעה 12 והתייצבנו 5 אכלנים וקטנטונת.
שמחנו לגלות שחניה יש בשפע ממש מול בית הנסן. הכניסה למתחם הותירה תחושה של מקום שטרם מוצה בו הפוטנציאל. לאחר שוטטות קצרה הצלחנו למצוא את המסעדה שמיישרת קו עם המקום. פשטות עד כדי חוסר נוחות. במסעדה 3 חללי הושבה, אחד בחוץ ושניים בפנים. השולחן שנשמר לנו מוקם בצמוד לדלפקי הוצאת מנות והוצאת שתייה כך שהיינו בקו האש. המסעדה היתה מלאה, השולחנות צפופים והושבנו על כסאות מתקפלים.
ארבע המנות עליהן חלמנו- בורקסון במילויים שונים, שקשוקה לבנה ועוד מאפה- לא היו במלאי (ראשון בצהריים המוקדמים)
נותרנו עם תפריט מצומצם מאד ולכן הוזמנה ארוחת בוקר זוגית שכללה גבינות מעניינות וטובות, כשני ממרחים כדוגמת פסטו, חביתת ירק, כמה ירקות קלויים. היו גם יוגורט גרנולה וריבה. לא הגיעו לשולחן ירקות טריים ולא זכרנו שכך הובטח בתפריט.
במקום שקשוקה לבנה הוזמנה אדומה שהיתה מוצלחת לסוגה.
הוזמנו גם פלטת גבינות שכללה פירות וריבה והיתה מוצלחת וארוחת איכרים שכללה ביצי עין על תפא, עגבניה ותרד והיתה שמנונית וטעימה. לחם סביר ניתן במשורה לכל המנות יחד, לאחר שמצאנו מלצר פנוי קיבלנו מילויים חוזרים.
השירות היה לא זמין וקונקרטי מדי. לא נרשמו קטסטרופות גדולות אך לא נראה רבע חיוך או תחושת אירוח לכל אורך הארוחה. המלצרים היו לחוצים והישיבה ממש בין הרגליים שלהם לא תרמה לתחושת הרווחה שלנו בארוחה.
המנות שנלקחו היו בהחלט לטעמנו וחרגו מארוחת בית קפה סטנדרטית בעיקר בזכות גבינות איכותיות אך כולן היו קטנות מדי כך שמשפחה ששובעת לרוב מהרבה פחות יצאה רעבה חלקית משש מנות. השירות והאכזבה מחסרונן של המנות המדוברות גרמו לנו לפקפק ברצון שלנו לחזור...

pix37

New member
חבל - המקום בהחלט מסקרן

נקווה שיתאפסו על עצמם בקרוב

erezavn

New member
זה נראה כמו מקום שקיבל חשיפת יתר ולא היה ערוך להייפ...

זה שחסרות מנות. זה שהמלצרים לחוצים. זה שהמסעדה צפופה ומלאה (כנראה שדחסו שולחנות וסועדים כדי לעמוד בביקוש).
אני מקווה שהם יתארגנו ויפיקו לקחים, כי לפי הדיווחים הראשוניים זה נקרא כמו מקום מוצלח בהחלט.

החתולית

New member
על הדיווח

נראה שהמקום חווה עומס שלא צפו מראש, והדבר נתן אותותיו. זה קורה לפעמים.
&nbsp
את כותבת שהאוכל היה טעים, והתפריט נשמע מעניין, לכן אני חושבת שאם תזדמנו שוב לירושלים, שווה יהיה לנסות שוב.
&nbsp
את זוכרת את מחירי המנות?

לא זוכרת מחירי מנות

אבל זוכרת שלא היו מחירים מופקעים כלל
הרצון לטעום בוראקסון ושקשוקה לבנה נותר
אם לא נמצא מקום מפתה יותר בפעם הבאה בבירה אולי ננסה את מזלנו שוב

Maldini Girl

New member
המקום ממש חדש, וכנראה באמת לא עומד עדיין בעומס

אני יודעת שהם עדיין לא לחלוטין מפוקסים ועוד אין להם את כל הציוד ממכר שעובד שם.
&nbsp
בן זוגי היה שם לארוחה (אני טרם הייתי) ודיווח על אוכל פשוט אבל טוב לסוגו וגבינות טובות.
מקווה שבאמת יתאפסו על עצמם מהר כי דווקא נשמע בהחלט מקום מוצלח. ולצערי ולדעתי, בירושלים אין מספיק מקומות טובים לארוחות בוקר.

FiReBall

New member
אני הגעתי בטעות למשק עפאים בבית הכרם

האווירה נחמדה ורגועה, אבל האוכל לא הפתעה אדירה. לא התחברתי לבורקסון עם מנגולד.

למעלה