משרד הבטחון

tomerKLE

New member
משרד הבטחון

כיצד אני תובע את משרד הבטחון בגין עיקול שווא שבוצע לי על החשבון בנק?
כבר כחצי שנה שהחשבון מעוקל בשל טעות שלישותי. (יד ימין כמובן לא יודעת מה יד שמאל עושה). מרבית הזמן הייתי בטיול אחרי צבא, ובפניותי החוזרות ליחידה נאמר לי כי העניין בטיפול.
אשמח למצל הזדמנות זו גם בכדי לשאול אם כאשר יסודר העניין, האם יהיה לי "כתם" וקרדיט רע לתקופה כלשהי?
תודה,
תומר

לא הבנתי את המשך השאלה.

לגבי השאלה הראשונה - תובעים את המדינה.

ראה פה כיצד להגיש תביעה קטנה.

תביעות של לשון הרע עשויות להיות מורכבות. ממליץ להעזר בעו"ד לפחות לשלבים הראשונים, גם אם זו תביעה קטנה.

לא הסברתי בעצם

הרבה פעמים ההתייחסות לעיקולי שווא היא התייחסות של לשון הרע, לכן האמירה שלי לגבי לשון הרע. במקרה הזה, ניתן לתבוע ללא הוכחת נזק (ללפי חוק איסור לשון הרע).

ניתן כמובן גם להגיש תביעה על הנזק שנגרם לך (טרטור, טרחה, עוגמת נפש, בזבוז זמן, או נשקים כלכליים אחרים.)..
אסף.

tomerKLE

New member
מספר הבהרות ושאלות

אוקי. אם כך אני צריך לפצל את התביעה לכדי נזק כלכלי ועוגמת נפש, לשון הרגע נכון?
לפי מיטב הבנתי עומדים בפני שתי אופציות: בית משפט לתביעות קטנות ובית משפט רגיל. לבית משפט לתביעות קטנות חל איסור להגיע עם עורך דין לא?
כמו כן, בפנייה לעורך דין ולבית משפט רגיל כרוך בהוצאות רבות ובמידה ולא אזכה, יהיו לי הוצאות שלא ברור לי אם אוכל לעמוד בהם.
אם כך, כיצד יהיה נכון לגשת לכל העניין?

tomerKLE

New member
המשך השאלה

האם עיקול על חשבון הבנק שלי אלול לגרור בעתיד בעיות מול הבנקים בגין משכנתאות הלוואות וכדומה?

tomerKLE

New member
העיקול

העיקול עדין לא הוסר. אם זאת, יש לי מסמך משלישות היחידה שלי בו כתוב כי מדובר בטעות ושהיא בטיפול.
מה אני כותב בשדה הנתבע?
לפי מה אני מחשב את הסכום אותו אני מעוניין לתבוע?

הסכום הוא שאלה של מכלול הנסיבות. ממליץ (שוב)

להתייעץ באופן מסודר עם עו"ד בעניין. הפורום אינו יכול לתת תשובה לכל שאלה פרטנית, לצערי.

tomerKLE

New member
יעוץ משפטי

אני מבין שהעסק הזה במקצת גדול עלי וכדאי לי לגשת ליעוץ משפטי פורמלי. אני חייל משוחרר אחרי טיול. כלומר, אני לא אוכל להרשות לעצמי כעת הוצאה כבדה. יש דבר כזה יעוץ משפטי חינמי או שאולי אתם יכולים להפנות אותי למקום זול יחסית
אני מאזור ירושלים אבל אגיע גם לתל אביב במידת הצורך.

ייעוץ משפטי

קודם כל תרים טלפון לכמה עורכי דין, תראה מה העלות שלהם לפגישת ייעוץ. תראה אם זה משהו שאתה יכול לעמוד בו.

לגבי ייעוץ משפטי חינמי - שאלת את גוגל? בטוח שיש עמותות שמסייעות.

למעלה