משרד הבריאות מבקר אי-מתן טיפולים

משרד הבריאות מבקר אי-מתן טיפולים

09.04.2002 משרד הבריאות מבקר אי-מתן טיפולים חריגים בכללית מאת חיים שדמי, ה"ארץ" פטרבורג. דורש קרן לחריגים משרד הבריאות מותח ביקורת על החלטתה של קופת חולים כללית שלא לספק לחולים תרופות שאינן בסל הבריאות במקרים חריגים. מתשובה שהגישה לאחרונה פרקליטות המדינה לבית הדין האזורי לעבודה בחיפה, במסגרת תביעה שהגישה מבוטחת בכללית נגד הקופה, דוחה משרד הבריאות את החלטתה הגורפת של הכללית להימנע ממתן טיפולים חריגים. המשרד מקבל את טענת התובעת לפיה על קופת חולים להפעיל שיקול דעת בבחינת כל מקרה חריג לגופו, בטרם תכריע האם להיענות לבקשת החולים. כל הזכויות שמורות לעיתון ה"ארץ". המשך הכתבה:משרד הבריאות מבקר אי-מתן טיפולים חריגים בכללית

זה מענין כי

היום הגיע נציגה של משרד הבריאות עם קורס פיזיוטרפיסטים שהיא אחראית עליו למילבת המקום בו אני עובדת. היא כעסה כאשר הראנו לפיזיוטרפיסטים פתרונות בתחום הטכנולוגיה המסייעת, התאמת דיור והושבה שאינם בסל הבריאות. והרציונל
לא הפיזיוטרפיסטים ולא המטופלים צריכים לדעת על מה שקיים ולא בסל הבריאות.... כמובאן כעסנו וניסינו להסביר אבל זה לא ממש עזר וחבל טל

טל זמנבודה ,זה לא חדש!

ידוע לכל שהקופות כמעט ואינן מיידעות את האזרח על זכאותו לקבל אבזור באמצעות הקופה. לא מזמן הובא לכאן שהיה מבלי לפגוע בזכויות מכרז של משרד הבריאות בו זכתה חברה אחת. במסגרת מכרז זה לא ייתאפשר לאף אחד לדוגמא לרכוש כסא גלגלים מתאים. הכסא יותאם לו ע"י מי??? נכון. ואז יהיה עליו לשבת בכסא שגורם לפצעי לחץ לפחות חמש שנים כדי שמשהוא יכולה לשלשל לכיסו עוד כמה שקלים על חשבון האזרח האדיש. לא מבינה מי נתן את ההכשר למכרז. למיטב ידיעתי הגיע לרשם החברות ומבקר המדינה. לא מבינה מדוע לא יוכל אדם שזקוק לכסא גלגלים או אביזר אחר לבחור את הכסא עליו יאלץ לשבת ימים שלמים. מקובל עלי שהקופה קטנה. אבל איך אדם יכול להושיב משהוא בכסא פשוט שמחירו 1100 ש"ח מבלי שיהיו לו פצעי לחץ? ואינני מדברת על כרית נגד פצעי לחץ. נכון להיום צריך המטופל להוכיח שיש לו פצעי לחץ לקבל כרית שתמנע פצעי לחץ? "נותנים לנו במרכאות " אולי כמה שקלים אבל מבלי משים לוקחים מאיתנו את הזכות לחיות בכבוד בדרכים שהדעת איננה סובלת.

swfm

New member
בנושא פצעי לחץ...

ראיתי מקרוב מקרה שביחידת טיפול נמרץ שלחו קרובי חולה לשכור מזרן מיוחד מ"יד שרה". כאילו שפצעי לחץ זו לא בעיה רפואית אלא עניין של נוחיות או קוסמטיקה...!!! זו שערוריה בהתחשב בכך שמדובר בבית חולים ציבורי ובחולה ששילם כל חייו בנאמנות מיסי בריאות למיניהם! אגב, אני מציע לחקור את מצב החניה והסידורים לנכים בחלק מבתי החולים בארץ.

פצעי הלחץ-לא היחיד שראה... גם אני

ראיתי ואפילו הרגשתי. ובחיי, תהרגו אתי אם אני מבין. אתם רוצים, אתי ו swfm לומר לי כי משרד הבריאות של מדינה נאורה כישראל -עדיין שולחת את קרובי החולה "לכו ל י ד ש ר ה תשכרו מזרן ע ם מ נ ו ע ותביאו לחולה, כי אנחנו לא רשאים להחזיק זאת בבית החולים שלנו במסגרת המותר והמתוקצב ע"י משרד הבריאות" ??? ואני בטימטומי חשבתי שזו היתה רק דרישה רעת לב של מנהל בכיר בבית חולים רמב"ם לפני שמונה שנים, כששכבתי ביום התאונה לאחר כ 6 שעות ניתוח עקב ת.ד.!! חשבתי שזה היה "מכוון דווקא נגדי ובלבדי". לאחר שהובא המזרון הנ"ל עבורי(שכמובן כבר פיתחתי פצע הלחץ בישבני, כי רוסק האגן)-רק למחרת היה המשרד של י ד ש ר ה פתוח- התעשת דאש מחלקת ההתאוששות והקים צעקות "עד מנהל בית החולים(כל זה כדבריו במיוחד כדי להציל את החולה אני)"ודרישתו ל 2 יחידות מזרון כאלו - בוצעה תוך שעה ובית החולים רמב"ם קנה 2. אחד ניתן עבורי ואחד- לחולה אחר. אך כשהועברתי משם לבית חולים "אלישע"(פרטי - במרכז הכרמל ויוקרתי מאוד), שוב יצאתי ללא מזרן נגד פצעי לחץ ושוב הונחתי במיטה ללא המזרן. שוב הקים חבר שליווה את מעברי -צעקות בחדרו של מנהל בית החולים "אלישע" - והיה צריך לנסוע מהר ל י ד ש ר ה לשלם ערבון 50 שקל, ולבוא חזרה- שעה עד ששמו לי אותו. ומה התוצאה? עברתי טיפולי פצעי לחץ- 3 פעמים כל יום, ולעיתים גם בלילה, במשך כ7 חודשי סבל וכאב תופת, ואז- נסגר הטיפול בניתוח פלסטי של כ 3 שעות- כשהישבן שלי עד היום לא מלא ויש בו חוסר בשר- אך אפשר לשבת כשעה רצוף. נו, באמת- אין במשרד הבריאות תקציב ל50 שקל עבור ציוד חיוני לחולה שמאושפז בבית חולים ? וכמה ימי אישפוז נווספים זה גורם? האם לא אאמין כי משרד הסבריאות "מעוניין להגדיל הכנסות בתי חולים מרווח כלכלי על חשבון כאבם וסבלם של חולים ומשפחות? בטח שמאמין! האם היום, כשיש לנו כל כך הרבה צעירים שנפצעים במלחמה בטרור הפלסטיני- צה"ל לא ייתן לפצועינו את התקציב והציוד? איך נאמין שהנכים אכן יקבלו אי"ה הגדלות בתשלום חודשי - אם 50 שקל לאדם - אין להם, לדבריהם? ומה יועילו הפגנות "למען הטבה של סכום השכר המינימלי במשק"? 77 יום סבלו חברים שלי - בקור וברחוב הירושלמי! מי יאמין שהשגנו "משהו"? החיים שלנו - שווים לזבל, דומני.

swfm

New member
זו לא בעיית כסף

באותו בית חולים מתבצעים כרגע שיפוצים מטורפים. ושלא יספרו לי שתורם עשיר רוצה להנציח את שמו במבנים... חלק מהבעיה ביא שאין כללי התנהגות ברורים והגיוניים בין הממשלה כגובה מסים (שאחד מהם כונה פעם "ביטוח" בריאות) ונותנת שרותים לבין האזרח שמשלם את המסים ונזקק לשרותים השונים. הסיפור שלך שהמזרנים הושגו אחרי צעקות ולא כמובן מאליו אופייני מאד לחיינו. אנחנו אף פעם לא יודעים מה כלול ומה לא כלול בביטוח. אם היה מדובר בביטוח רכוש קשה לי להאמין שהתנהלות כזאת הייתה עומדת במבחן משפטי. אגב, זה דומה להכרזה של "חינוך חינם". בפועל אנחנו משלמים מאות (ויותר)שקלים בשנה לילד בשמות שונים ומשונים ועקב האילוץ לקנות ספרים חדשים. זה לא נושא הפורום, רק המחשה למנטליות שבימים רגועים יותר צריך יהיה לטפל בה...

tipid

New member
ועל זה נאמר שהדג מסריח מהראש

ובהזדמנות זאת אני רוצה לברך את כל משפחת הפורום בברכת שבת שקטה ומבורכת! מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום בטחון ובשורות טובות מתמר

למה משרד בריאות מלמד שלא לעבוד ...

כמו שחייבים לעבוד פיזיוטרפיסטים. מצד אחד- אותו משרד אחראי לתת להם "רישיון כדי שיעבדו להקלת כאבי הנכה - להטבת מצבו הרפואי עם הקלה בכאבים"- ומנגד , מורים להם שלא לבקש ממטופליהם לקבל את המוצרים שהומצאו, שוכללו לרווחת החולה וביטול כאבו? מה קורה איתנו? רק לבכות למדנו? תודה רבה לך טל שעוררת העניין. זה דבר חמור מאין כמותו - וטובת הרבה אנשים חולים בעתיד תלויה בתיקונו. בבקשה, אם יש באפשרותך - לברר שם המדריכה והקורס. למנהלת הפורום: כאן את צריכה לעזור: יש ב"נענע" פורום "משפט ואינטרנט",עם מנהל/ת שיאתר עורך דדין המתאים כדי לתבוע את משרד הבריאות ולדרוש "צו עשה לתיקון המצב". עורך דין בתחום, יודע בשם מי עליו לתבוע ולמה. מוכן לסייע לאדם כזה בחשיבה לצורך הגדרת הנושאים לתיקון. כל עת, בל צורה - שיפנה אלי בדואל. וברכת חג עצמאות שמח יותר ובשוב בנינו מהמלחמה בטרור הפלסטיני בריאים ושלמים עד ערב החג.

גארפ בלבד

כנראה שאינך מכיר את המערכת מספיק לדאבוני הרב. מי שאיננו הופך שולחנות או אין לו משפחה שתדאג לו, דינו אחד. את הממשלה שלנו מעניין דבר אחד בלבד. לשמור על הכסא. הם פטורים מתשלומים עבור שירותי בריאות. לכן לא מזיז להם כלום. נושא המכשור והאבזור בטיפול לא מהיום אלא מס שנים. מי שצריך לטפל בו ביסודיות שורשית ע"י חקיקה היא נציבת הקבילות שלדאבוני התפטרה מתפקידה כי לא אפשרו לה למנות עוד אנשים שייתגברו את משרד הנציבות העמוס בעבודה. ידוע לי כי נעשים נסיונות להחזירה לתפקידה. לגבי משרד הבריאות, יש אישיות אחת, מבלי לפגוע בזכויות שהיא /הוא "ממש נשמה טובה בלשון המעטה" אותה אישות דואגת שלא רק לא יקבלו מזרנים אלא כל הציוד הרפואי שכלל הציבור זקוק לו. אני אישית הפנתי נושאים מסויימים שמפעת חסיון אינני יכולה לפרטם כאן למשרד מבקר המדינה. זה עדין הגוף היחיד שעושה משהוא לטובת הציבור. אם כלל הציבור היה מתאחד בעיקר בזמנים קשים אלו כאשר פיגועים באים עלינו השקם והערב. לוחץ על משרד הבריאות לספק את צרכי כל מי שנפגעו היה מצויין לטובת כולם. לאף אחד אין חותמת גומי. אתמול, הייתה כתבה בעתון על מי שנפגעה בפיגוע ורגלה נקטעה. הנ"ל גרה בקומה רביעית. כל נסיעה מהצפון הרחוק למרכז שיקומי, גובלת ביסורים קשים. המאמץ לעלות 4 קומות שבר את הפרוטזה. כמעט שנפלה מכל המדרגות. בעקבות זה היא מפחדת להשתמש בפרוטזה? הנ"ל מטופלת בילדה שאיננה יכולה להרים על הידיים. מה יותר נורא מזה?? מדוע האזרח במצב כזה צריך להתרוצץ כאשר איננו יכול כדי לקבל את התגמול חזרה? תגמול שעליו לקבל חינם בגין פעולת איבה?? רוצה עוד סיפורים עגומים יש לי ללא סוף. ועכשיו נוספו עוד 60 פצועים ושישה הרוגים. יום שחור. בתקווה שהמצב הנזיל ישתנה במהרה. בתקווה לימים טובים יותר.

הכתבה על נפגעת פעולת איבה

הכתבה במוסף מעריב "אין כלום, אין שולה, זהו, שולה נכה" החיים שאחריחן קוטס-בר שולה גאון יושבת ליד חלון דירתה, בקומה הרביעית בבניין שיכון דל בנצרת עילית, ומביטה החוצה. לפני כחצי שנה, בנובמבר האחרון, היא נפצעה באורח קשה בפיגוע בעפולה. רגלה נקטעה. מאז היא סגורה בביתה, לא יוצאת החוצה. אין מעלית, עם הפרוטזה היא עדיין לא מצליחה לעלות או לרדת במדרגות. היא נופלת. שולה גאון, חמישה חודשים אחרי הפיגוע בו נפצעה, עדיין כלואה. "חצי שנה לא הלכתי לקנות לחם", היא אומרת. "זה החלום שלי, ללכת לסופרמרקט. אבל אני כלואה בבית. אומרים על האדם ´ביתו הוא מבצרו´. אבל בן-אדם בלי רגל, בלי מעלית ובלי פרוטזה, הבית הופך להיות הכלא שלו. מאז הפיגוע כל חיי השתנו. מה שהיה קודם, נגמר. להמשך הכתבה: אין כלום. כל הזכויות שמורות לעיתון מעריב.

Brendan

New member
הודעה לעיתונות מטעם משרד הבריאות

פרוייקט לבדיקת זכאות ניצולי שואה המאושפזים במוסדות משרד הבריאות לקבל פנסיות שונות. פרוייקט ייחודי זה החל לפני כשנה ביוזמת גב´ רינה קרוט - יועצת שר הבריאות אשר הדגישה כי: "חובתנו ואחריותנו המוסרית היא להביא להצלחת הפרוייקט ולעשות כל שביכולתנו לרווחת ניצולי השואה כל עוד הם חיים ומסוגלים להנות מתוספת הכספית זו". על ביצוע הפרוייקט אחראי גם מר ילון גרייבר - מומחה בנושא זה. הודעת הדובר המלאה כאן © Copyright 2000. The State of Israel. All Rights Reserved

יום עיון על סל הבריאות

הנדון: יום עיון: הפקת לקחים - עדכון סל שירותי הבריאות לשנת 2003 יום העיון יתקיים ביום שלישי ה-30 באפריל בין השעות 10:00 – 13:00 באולם סוניה, אגף הרוקחות, משרד הבריאות, רח´ רבקה 29 ירושלים. לתכנית יום העיון : כאן

Brendan

New member
חידוש רישיונות נהיגה ורכב באינטרנט

בקרוב: חידוש רישיונות נהיגה ורכב באינטרנט התשלום יועבר ישירות באמצעות כרטיס אשראי לחשב משרד התחבורה החל מהשבוע הבא ניתן יהיה לחדש רישיונות נהיגה ורכב באינטרנט. כתבה מאת: יוסי גרינשטיין All rights reserved© כל הזכויות שמורות לינק לכתבה כאן

למעלה