משרד החינוך שדופק אותנו

leeloo

New member
משרד החינוך שדופק אותנו

מישהו שם לב שמקרה לכמה שמשרד החינוך דופק אותנו בכל הזדמנות שיש לו?! למה אני אומרת את זה? מכמה סיבות: 1. במקום להיות אנשים חכמים ולהעביר את הבגרות בספרות לכיתה יא וללמוש רק שנתיים לבגרות (כמעט כמו כל דבר אחר) הם שמים את הבגרות בספרות בכיתה יב כדי שנצטרך ללמוד 3 (!!) שנים לבגרות!! 2. אני לא מבינה איך אני אמורה ללמוד ל-10 בגרויות בחודשיים! ולא רק 10 בגרויות גם 10 מתכונות! מתי יהיה לי זמן?! ועוד לחזור על החומר של שנתיים בתנ``ך, 3 שנים בספרות, שנתיים במורחב, 3 שנים באנגלית, שנתיים בהיסטוריה והרשימה נשמכת עוד ועוד ועוד.. 3. למה, ובאמת למה, לעזאזל, משרד החינוך חושב שחובה עלינו ללמוד לתאוריה? אני מעריכה מאוד שמשרד החינוך נותן לנו ללמוד לתאוריה בביה``ס במקום לבד, אבל למה לעזאזל זה צריך להיחשב כיחידת לימוד בתעודת בגרות שלי?! מה יתרום לי חינוך תעבורתי לכניסה לאוניברסיטה?! ומה עם כל אלה שלומדים נהיגה כבר עכשיו והם עושים תאוריה עכשיו, למה הם צריכים להיתקע בשביעורי תאוריה? מה אכפת להם? הם עשו את התיאוריה שלהם! ותיכוניסטים יקרים, הרשימה אינה נגמרת.... ואל תתעצבנו אל מה שאני אומרת ויש לי את הזכות וגם את החובה אפילו להראות לכם שמשהו לא נכון ולא צודק ולמרי מטומטם קורה במשרד הזה שאנחנו קוראים לו משרד חינוך.

ממתי חובה ללמוד תאוריה??

אני לא למדתי!!! לא שילמתי ולא למדתי!!! ואף אחד לא הכריח אותי...אמרו לי בבית ספר שאם אני לא רוצה אז אני מפסיד... מה זה השטויות האלה? מה את ממציאה דברים??? אין שום חובה בללמוד תאוריה! בית ספר מציע לך את זה במחיר יותר זול! אבלהוא לא מכריח אותך!

sharon91

New member
בגלל שאתה לא לומד כלום..

לא ספורט, לא ספרות.. וגם לא תאוריה.. אבל זה לא אומר שלאחרים זה לא חשוב. יש אנשים שרוצים תעודת בגרות קורט.. תבין..

תאוריה לא קשורה למשרד החינוך

תתקשרי אליהם והם יגידו לך שהבית ספר שלה עובר על החוק.

the me and i 16

New member
כי אחרת הוא לא היה משרד החינוך

ויש לי עוד שאלה... למה דווקא השכבה שלי עושה את כל הדברים הניסיונים של משרד החינוך??? מתכונות חדשות וכאלה??? ד``כ אנחנו לומדים תאוריה כדי למלא את המע` בעוד כמה שעות ... ככה שחס וחלילה לא נעשה משהו עם זמננו הפנוי...

MiSheL

New member
הבית ספר שלך דפק אותך, לא משרד החינוך

אני חייבת להגיב על מה שכתבת בהודעה שלך! קודם כל , מה שקורה בבית הספר שלך לא חייב שקורה בכל בתי הספר בארץ, יש דברים שנתונים להחלטת הנהלת בית הספר והרבה פעמים כאשר את מרגישה ``שמשרד החינוך דופק אותך`` זו בעצם הייתה הנהלת בית הספר שדפקה אותך..... ועכשיו, בקשר לבגרות בספרות, חומר הלימודים לבגרות בספרות הוא מראש מתוכנן לשלוש שנים. ככה לפחות גם בבית ספר שלי , רק שבהרבה בתי ספר מתחילים ללמד את החומר מכיתה ט` , כך שהבגרות היא בכיתה י``א, ואני בכיתה י``א ואני עושה השנה את הבגרות. ובקשר ללחץ הבגרויות בכיתה י``ב....יש הרבה אנשים שסובלים יותר ממך. (תלמידים שלוקחים למשל שלוש הגברות, או הגברה של 15 יחידות במחשבים וכאלה..) כיתה י``ב מיועדת לבגרויות בגלל זה את לומדת עד מרץ בערך ואחרי זה רק לחץ של בגרויות, כולם עוברים את זה ואני בטוחה שגם את תעברי את זה, הרי את לומדת במשך שנתיים בשביל להגיע לבגרויות בכל המקצועות שאת נבחנת בסוף י``ב. ובנוסף אני חייבת להגיב בקשר למה שאמרת על התיאוריה- זו עוד החלטה של הבית ספר שלך!! ואני נורא נורא נורא מבועסת שביטלו את זה אצלנו. אצלנו היו לימודי תיאוריה בכיתה י``א בשנה שעברה והשנה בי``ס החליט לא להעביר את לימודי התיאוריה במסגרת בי``ס...ואני בכלל לא מבינה למה את כועסת שאצלכם יש את זה (הרי במילא צריך לעשות תיאוריה אם רוצים להוציא רישיון...) אצלנו רוב התלמידים נורא כועסים שביטלו את זה !! בקיצור ולעניין, את הטענות שלך אני מציעה לך לכתוב בסוף שנה לבית הספר, כי אם את חושבת ששיטת הארגון וההחלטות הניהוליות שלהם לא נכונות, עדיף שהם יידעו מזה ואולי אם את סבלת אז שאחרים לא ייסבלו בעתיד :) ו....זהו מישל

בכלל החינוך בארץ נכשל במתכונתו החו``לית

שיטת החינוך בארץ, לפי מקור מוסמך, היא שיטה שיושמה בבתי ספר בארה``ב, ולפי סקרים ובדיקות רבות היא שיטה כושלת. בישראל כבר הגיעו להחלטה שצריך להחליף את שיטת הלימוד, אבל האחראים על כך יושבים עכשיו על קפה. אני אתן דוגמא קטנה ממה ששמעתי על בתי ספר שנוהגים בשיטות אחרות, רק שתרגישו יותר חרא: 1. אין דבר כזה שיעורי בית במובן של שאלות מספר, שאח``כ עונים עליהן בכיתה ולפעמים עושים בדיקת מחברות. בבתי ספר אחרים מקבלים לעשות עבודות - לא ``מדף זה וזה...``, אלא עבודות מחקר מעניינות (על נושאים שאתם בוחרים), שגם מחייבות אחריות אישית. 2. אין דבר כזה בחינות מכלילות - ז``א אין בחינות על חומר שאינו נלמד באותה שנה``ל, ואף באותו סמסטר. הרבה נושאים נלמדים לאורכה של שנת לימודים אחת בלבד. 3. אין בחינות בגרות - הציונים המייצגים הם ציונים בית ספריים שנשקלים כממוצא בין הבחינות הסופיות של כל נושא. דוגמא: במתמטיקה - בחינה על אלגברה בנפרד, על טריגו` בנפרד, סדרות מתמטיות בנפרד... 4. בחינות ארציות מיוחדות להתקבלות למסלולי לימוד מיוחדים עוברים רק התלמידים ברמה מסויימת, שלמדו בביה``ס. גם אלה בחינות לא על חומר של שנה שעברה. 5. באופן בלתי נמנע, כתוצאה מהמאפיינים הנ``ל, לא נותנים עבודות מסובכות של שינון חומר בקיץ, אלא מטלות יחסית קלות כהכנה לנושא חדש שיחל בשנה הבאה (קלות משום שאין שום הכוונה). 6. יש שיעורי חינוך מיני בכל השכבות (שמתם לב שבאיזה שלב הם פשוט הרימו ידיים?!). 7. לכל בי``ס יש אתר אינטרנט המכיל מידע זורם המתעדכן יום-יום, בקשר לפעילויות, נוכחות המורים (כמה פעמים באתם בשעת אפס וגיליתם שהמורה לא יכלה לבוא?), הפנייה לאתרים שיעזרו לכם בעבודות, ומידע על כל תלמיד ותלמידה (כולל האיי סי קיו של הילדה הכי כוסית מהשכבה... :) 8. שכר המורים גדול יותר, וזה מעלה את המוטיבציה שלהם ללמד וככה התהליך כיף הרבה יותר... ויש עוד כל מיני נקודות שאני בטוח שאם הייתי לומד בכזה בי``ס הייתי שם לב אליהם בלי בעיה. חבל שאני לא לומד בכזה בי``ס. אבל חשוב מאד!!! תמיד תזכרו שגם אם אתם בורג קטן במערכת, יש ברגים קטנים שצועקים מספיק חזק, ואז עוצרים את המכונה ומחליפים שמן. תעמדי על הזכויות שלך, תשכנעי את ההורים שלך לרשום למנהלת פתק. (אם את רוצה אני אפילו אעיד שאצלי בביה``ס אין שיעורי תיאוריה חובה, ואנסה להשיג מכתב מהמנהל אצלי שיסביר למה). אבל הכי חשוב, תזכרי מי משלם למי כסף, ומי אמור להעביר את הסחורה הטובה למי. Fight For Your Rights!!!! Life Is Art

simlev

New member
i wana get my bagrut grades by the net

hello im in the usa and i wana know my bagrut grades culd i do it by the internet?????????????? i hope sombadi knows! a

למעלה