משרד העבודה וגנים פרטיים

משרד העבודה וגנים פרטיים../images/Emo35.gif

שחר נמצאת בגן פרטי במסגרת קיבוצית . לאחרונה נתבקשנו למלות טופס של משרד העבודה בו אנו מצהירים שהיא מתחנכת בגן. מי שרוצה לבקש עזרה בשכר לימוד ממשרד העבודה והרווחה גם עושה זאת על גבי הטופס. היות שמדובר בגן יקר להחריד, אף אחד מההורים לא ביקש את הסיוע הנ"ל כי מן הסתם לא היו שולחים את הילד לשם אם היו בקושי כלכלי. לדברי ההנהלה עליהם לדווח למשרד העבודה איזה ילדים נמצאים בגן גם אם אני לא מבקשת עזרה בשכר לימוד. אני מרגישה שמדובר בחדירה לפרטיות. אם איני זכאית או מעוניינת בתמיכת משרד העבודה, מדוע עליי לדווח להם איפה בתנו נמצאת? אין חוק חינוך חובה בגיל הזה. מישהי מכירה את הסיפור הזה? ראתה או מלאה טופס דומה? תודה

מירי,

New member
איזה טופס זה?

ובן כמה הילד? מעולם לא נידרשתי למלא טפסים כאלה - גם לא כשהיגענו לגן העירוני (תת חובה אצלנו זה כבר חינם) וגם לא בגן חובה...

תשובות ואם עוד מישהי יודעת...

בהנהלת הגיל הרך טוענים שחלה חובה עליהם חובת דיווח אבל אני צריכה למלות את הטופס. אין לי את הטופס זמין כך שאני לא זוכרת את שמו או מספרו. יש שם גם מקום למלות הכנסה, מקצוע ושנות לימוד למי שרוצה לבקש עזרה בשכר לימוד. אך הם טוענים שגם מי שאינו מעוניין בסיוע חייב למלות את הטופס ודוחקים בנו לשתף פעולה (אנחנו היחידים שהתגדנו). אם עוד מישהי מכירה טופס כזה אשמח לשמוע. העובדה שהם כל כך לוחצים עליי רק גורם לי לחשוד שיש פה אינטרס כלכלי (של הקיבוץ). זה מעמיד אותנו במצב מאוד לא נעים וחבל שאין גילוי נאות מצדם...

אורית ג.

New member
בתי היתה בגן פרטי ומעולם לא

נדרשתי למלא שום טופס מסוג זה. העובדה שיש שם פרטים אישיים שונים העובדה שהם לוחצים עלייך למאל העובדה שזה גן פרטי (ולא נעמ"ת שהוא לכאורה בהנחה ועבור אמהות עובדות וכו´ - אז יש הצדקה מסויימת לתחקיר כזה) העובדה שבגנים אחרים (ללפחות בחלקם) אין כזה טופס חשודה מאוד לדעתי לא רק שאת צריכה לסרב ךמלא את צריכה לדרוש גם הסברים מדוע (וללכת לשאול עוד ועוד במעלה ´פירמידת הניהול´ של הגן)בכלל מציבים לכם טופס כזה למילוי. ואני במקומך (אבל אני לא דוגמא ...) הייתי מתקשרת אחד אחד לכל הורי הגן ומעוררת מהומה על הטופס ומבקשת שאף אחד לא ימלא. אנשים הם עסוקים ותמימים - ורע מאוד שמישהו מנסה לנצל את זה מה יהיה? מחר יבקשו גם בדיקת דם ופרופיל גנטי שלנו ושל הילדים?

המצב מורכב ועדין...

ואני לא יכולה להכנס לפרטים. אני דווקא כן מאלו ש"עושים בלגן" אבל בואו נגיד שכבר עוררתי מהומה בנושא אחר, בטיחותי, והיו השלכות לא נעימות (לא כלפי שחר). מאז גם הדביקו לנו תווית של הורים troublemakers ולא נרגעים שם, אולי בגלל שזה קיבוץ? לכן במקרה זה אני מנסה לברר קודם בשקט כדי לבוא עם עובדות ביד. קשה לי לזהות את הפירמידה הניהולית שם ואני מקבלת התחושה שמציגים מולי חזית אחידה, של "אנחנו" (הורי היום) מול "הם" (בני משק) וחבל שזה כך כי בסך הכל יש לנו אינטרס משותף לטובת הילדים של כולנו. אגב, אני מאמינה שזה כן טופס של משרד העבודה (לפחות הוא נראה כזה) רק לא השתכנעתי לגבי המניעים שהציגו לי למילוי שלו...

למה לא לברר במשרד העבודה

את הסיבות למילוי הטופס. אם בגן לא נותנים לך תשובה מספקת אולי שם תקבלי יותר מידע. נשמע כאילו הגן מקבל מימון כלשהו ממשרד העבודה על כל ילד שהוא ילד יום כמו שקראת לזה. כך או כך באמת לא עניינם מה המשכורות שלכם והשכלתכם

שבתו שם עד לא מזמן

ומאז בלתי אפשרי לתפוס אותם בטלפון אבל אנו ממשיכים לנסות. בינתיים אני חוקרת בעוד כיוונים
איננו נדרשים למלות את הפרטים של השכלה והכנסה. רק לחתום על הטופס...

על טפסים ונותני השרות בקבוצים

אני קיבוצניקית ופעם עסקתי בטפסים האלה (אם לזה את מתכוונת). לפי זכרוני הקבוץ חייב לדווח על מספר הילדים בכל מסגרת חינוכית ע"מ לקבל עזרה במימון הצוות (הגננת והמטפלות). אינך צריכה למלא פרטים כמו המשכורת שלכם וכו´ אלא כדי לקבל עזרה במימון ממשרד העבודה וגם זה נדמה לי עושים על טופס אחר שאת מעבירה ישירות למשרד העבודה ולא דרך רכזת הגיל הרך בקבוץ. בכל מקרה אם את חשדנית לגבי הטופס, בקשי העתק כזה שיהיה בידייך ובררי במשרד העבודה למה מיועד הטופס. אם חשובה לך הפרטיות אולי תשלחי את הטופס בעצמך למשרד ללא מעבר אצל הגורמים בקבוץ. לא נראה לי שבגלל טופס כדאי להכנס לעימות ושע"י ברור ניתן יהיה לפתור הבעיה לשביעות רצון כל הצדדים. בהרבה מקרים האנשים הממלאים תפקיד עושים דברים מכוח האנרציה ולא נעצרים לחשוב האם ניתן לשפר את השרות להורים של הילדים מבחוץ. (ומנסיון גם כאמא וגם כמנהלת מסגרת חינוכית בקבוץ - הילדים מבחוץ חשובים לנו מאוד ולא נרצה לוותר עליהם וגם לא על הוריהם!!!) מקווה שהצלחתי קצת להרגיעך. בהצלחה.

למעלה