משרד הפנים, תבונה ורגישות...

mamadan

New member
משרד הפנים, תבונה ורגישות...

אז אחרי לידה, כשההורמונים משתוללים.. אפילו פקידה במשרד הפנים יכולה לגרום לי לבכות.. סיפור שהיה כך היה: אחרי הלידה הקודמת, בעלי ניגש לבדו למשרד הפנים עם כל המסמכים וזה הספיק להם. הפעם, המיילדת אמרה שהיא חושבת שאני אצטרך לבוא גם, אז מכיוון שלא ממש התחשק לי להסחב עם תינוקת למשרד הפנים, התקשרתי לברר את הפרוצידורה. ואכן הפקידה מבשרת לי שאצטרך להגיע אבל- אין למה, כי היות ולא נבדקתי ע"י רופא נשים עד 48 שעות אחרי הלידה, אי אפשר לרשום אותה בכלל, ואני אצטרך לפנות לבית משפט לעינייני משפחה (לא פחות!) כדי שזה יוציא פסק דין הקובע כי התינוקת שלי! אחרי מספר דקות של הלם ובכי תמרורים.. (נו מה לעשות...) בעלי הלך לברר בעצמו והתברר שזה לא כך, מספיק שיש לי מכתב מהמיילדת. מה שכן, הם רצו שאני אבוא, ואכתוב תצהיר שאכן אני האם הביולוגית. אבל, מילה אופטימית לסיום- קיבלתי את מענק הלידה! כבר בפעם השנייה, בלי ללכת לביה"ח אחרי הלידה. אז אולי עוד יש עתיד לבירוקרטיה בישראל..

אשכר ש

New member
יפה לך!

פעם שניה לקבל מענק
באיזה משרד פנים נרשמתם? אצלי לא קיבלתי שום מענק
.

mise

New member
ועוד ממעללי המדינה:

אנחנו רשמנו את בנו כחוק במשרד הפנים, כחודש וחצי לאחר שנולד. לא קיבלנו קצבה חודשית וצלצלתי לבטוח לאומי כשהיה בן שלושה חודשים לדווח שלא מקבלים קצבה. הם פקססו לי מסמכים והיו לי דברים לא ברורים לגבי מילוי הפרטים וזה נשאר. כשהוא היה בן כמעט חמישה חודשים בעלי עשה את כל הפרוצדורה ונאמר לו שאנחנו לא יכולים לקבל על חמישה חודשים אלא רק על שלושה. קיבלנו כעבור כמה ימים את הכסף, רק על שלושה חודשים. בבירור מקצועי יותר הבנו שהם חייבים להעביר לנו את כל חמשת החודשים היות שאנחנו רשמנו את הילד כחוק. עוד לא התחלנו להלחם. דיווחים בהמשך.

mise

New member
אגב -

מישהי יודעת כמה קצבה צריך לקבל על כל ילד?

debby12

New member
מנהל
זה לא פרוגרסיבי

כשקיבלתי זה היה 120 ש"ח על ילדה אחת. אבל מקריאה בעיתונים וכו' אני זוכרת שלפחות פעם על כל ילד נוסף קיבלו *יותר* ולא פחות - למרות חוסר ההגיון שבזה - וזאת בעקבות של קבוצות פוליטיות שונות.

debby12

New member
מנהל
נפל לי הסימן השאלה בכותרת

התכוונתי לשאול האם זה לא פרוגרסיבי? <לא ממש יודעת>

צימעס

New member
לא. זה מאה ומשהו לכל ילד.

מתישהו סביב לידת הקטנה גילינו שאנחנו מקבלים על שלושתם אותו סכום שקיבלנו בעבר על שניהם.

mise

New member
ממתי?

כי קיבלנו עליה 120 וזה עלה פתאום לפני הלידה של הקטן ל - 148.

הילהל

New member
בטוח שמאפריל ../images/Emo3.gif

כי יש לי מכתב שקיבלנו אחרי שמיה נולדה. לא בטוחה מתי זה התעדכן לסכום הזה.

mise

New member
זהו. מאה וכמה?

על הגדולה קיבלנו 120 ופתאום זה עלה (עוד לפני הלידה) ל - 148. על הקטן גם 148. חשבתי שזה מה שצריך לקבל, אבל כשסיפרתי לגיסי הוא אמר: "מה?! לא יכול להיות!" (חשבתי שהוא מתכוון שלא יכול להיות 148 כי זה הרבה) והוא המשיך: "אנחנו מקבלים על כל ילד 200 ומשהו, לא זוכר וכמה". אז חשבתי שאולי צריך לקבל יותר. צריך לקרוא בתקנות, אין לי כוח לזה..

tonti

New member
קרה גם לנו../images/Emo4.gif

רשמנו אחרי יותר מחודש. ע"פ חוק אם נרשמים תוך חודש מקבלים הכל. אם אחרי-מקבלים רק 3 חודשים רטרואקטיבית. לא ברור העניין הזה. ואני מעתיקה מהאתר של ב"ל: תביעה שהוגשה באיחור אם לא הגשת את התביעה לקצבת ילדים בזמן, רשאי המוסד לביטוח לאומי לאשר את תביעתך לתקופה, שלא תעלה על שנה רטרואקטיבית מיום הגשת התביעה. אם הילד נולד אחרי 1 ביולי 2003, ולא נרשם במרשם האוכלוסין בתוך 30 יום מיום הלידה, תשולם הקצבה לתקופה רטרואקטיבית של עד 3 חודשים בלבד. מרתיח. חסר הגיון

מאיפה היא הקריצה את הדרישות האלה?

נראה לי שזה משתנה ממשרד למשרד. כשהיינו לפני שבוע, אז א- הכניסו אותנו ישר לסגנית שלא נחכה בתור
ב- היא היתה מאד גאה על הלידה ואמרה שגם רצתה אבל בגלל סכרת זה בוטל אבל היתה לה מיילדת נפלאה בבי"ח... ג- בדקה את המסמכים: מכתב מהרופא+מכתב מהמיילדת וזהו. על הדרך גם שינתה כתובת והוצאנו לה גם דרכון. איזה יופי שנתנו לכם את המענק
מי יודע, אולי גם לנו הוא יבוא
אגב- איך נראה תצהיר שאת האמא? נשמע לי משעשע למדי...

למעלה