משרד התמ"ת עוזר למונופול להשתלט על עוד שוק

hoshe

New member
משרד התמ"ת עוזר למונופול להשתלט על עוד שוק

לא יאומן
בדיוק ביום פרסום דו"ח ועדת הריכוזיות - משרד התמ"ת פורש את חסותו על תכניתו של המונופול הדורסני גוגל להשתלט על עוד 2 שווקים בארץ: שוק אירוח האתרים (הוסטינג) ושוק הקמת האתרים (עיצוב וכד'), שמורכב במידה רבה מפרילנסרים הכל נעטף בעטיפה יפה של "עזרה לעסקים קטנים". נכון שהם יקבלו שנה ראשונה חינם, אבל מה יהיה אחר-כך כשגוגל ישתלט על השווקים הנ"ל? הרי בפרסום המקוון הוא כבר מונופול עולמי! (ליתר דיוק בתחום החיפוש והוידאו הוא מונופול, ובתחום ה"דיספליי"/באנרים הוא בדרך לשם). מקומם שמשרד התמ"ת ראה לנכון לסייע למונופול דורסני וזר להפוך למונופול חזק יותר, בשווקים נוספים. בסוף זה הרי יבוא על חשבון עסקים ישראליים. ועצם העובדה שהדבר נעשה ללא מכרז זה מעלה חשש לשחיתות. (תראו לי איזה פוליטיקאי מוכן להסתבך עם גוגל?) אילנה דיין / מיקי רוזנטל - לתשומת ליבכם...
 

Zמבוש

New member
ומי שר התמ"ת נכון להיום ?

אם לא אותו מגלומן ממפלגת העבודה לשעבר וכיום חבר בעצמאות ?
 

Avi85F

New member
הצביעות הסוציאליסטית: מצד אחד טוענים שהמדינה

צריכה להתערב ואז המדינה בא ומתערבת וברוב המוחלט זה לרעה ואז צועקים "מושחתים!!!" "מונופולים"!!!!!
 

hoshe

New member
גוגל והפרטיות + תגובה לטיעון שלך

הנה דף של מנוע חיפוש קטן שמתריע מפני הסכנות בהפרת הפרטיות מצד גוגל, במיוחד לאור האחדת כללי הפרטיות לכל השירותים של גוגל. במהלך השנתיים האחרונות גוגל, ברחבי העולם, מנסה להיכנס לשוק אירוח האתרים (הוסטינג) באמצעות שיתופי פעולה עם חברות אירוח אתרים. עכשיו היא עשתה פריצה כזאת, ובגדול, בשוק בארץ, ועל הדרך דורסת את מעצבי האתרים (ע"י שיתוף פעולה עם וובידו הישראלית). מה הבעיה בכך? 1. המטרה של גוגל להעביר תקציבי פרסום של עסקים קטנים לרשת הפרסום שלה, שתשווק באגרסיביות ברגע שהעסק הקטן מקים את האתר שלהם. שימוש ברשת הפרסום של גוגל הוא מקצוע בפני עצמו, ובגלל התחרות הרבה עסקים קטנים מפסידים שם כסף. (למשל פיצריה מפרסמת תחת המילה 'פיצה' אך המודעה שלה מופיעה תחת הרבה מילים אחרות מבלי שהם יהיו מודעים לכך ומשלמים כמה שקלים על כל קליק). 2. דריסת הרגל של גוגל בשני השווקים הנ"ל תחליש ולמעשה תהרוג את העסקים הקטנים שעוסקים בתחום, ביניהם הרבה פרילנסרים, ואינם מסוגלים להתחרות כי אין להם מיליארדי דולרים בבנק. 3. סעיפים 1 ו-2 הם במסגרת תחרות חופשית, אם כי לא הוגנת, ומתבקשת התערבות של הממונה על ההגבלים העסקיים. אבל הכי צורם זה המעורבות של משרד התמ"ת. לגבי טענתך: זה כמו לטעון שחייבים לבלום מהר כשמתקרבים לרמזור, אחרת תהיה תאונה. כעת, אם הרמזור ירוק ותבלום מהר ברור שרכב אחר עלול להיכנס בך מאחור או לסטות בפתאומיות. לעומת זאת אם הרמזור אדום אז באמת כדאי לבלום. בקיצור, הכל תלוי בנסיבות כמו שאינך לוחץ על דוושת הגז תמיד בהתקרבך לרמזור ואינך בולם תמיד - כך גם התערבות של המדינה היא לעיתים רצויה ולעיתים לא. לא כדאי להתנהל בעולם המציאות עם דיכוטומיה כל כך חדה, כי זה מוביל לתאונות.
 

Avi85F

New member
הבעיה לא אם גוגל אלה התערבות הממשלה

גוגל זה עסק פרטי ומותר לה לעשות זאות אם אותו עסק לא טוב לא עם זה אז שלא ישתמש בשירותי גוגל הרי מה ההגיון להשתמש בשירות הפרסום של גוגל אם העסק מפסיד כסף עליו? בכל מקרה זה החלטה של אותו עסק ולא של איזה אליטה סוציאליסטית שתורתם חמדנותם. ואם גוגל תהרוג את העסקים הקטנים שעוסקים בתחום על ידי זה שתציע שירות זול וטוב יותר (אחרת איך היא תהרוג אותם?) - אז ברוך שנפטרנו. ואם אתה לא אוהב את מדיניות הפרטיות של גוגל אז תשתמש במנוע חיפוש אחר - פשוט מאוד האמת הפשוטה היא שלרוב האנשים לא איכפת מזה. לגבי טענתך: זה כמו לטעון שחייבים לבלום מהר כשמתקרבים לרמזור, אחרת תהיה תאונה. כעת, אם הרמזור ירוק ותבלום מהר ברור שרכב אחר עלול להיכנס בך מאחור או לסטות בפתאומיות. לעומת זאת אם הרמזור אדום אז באמת כדאי לבלום. בקיצור, הכל תלוי בנסיבות כמו שאינך לוחץ על דוושת הגז תמיד בהתקרבך לרמזור ואינך בולם תמיד - כך גם התערבות של המדינה היא לעיתים רצויה ולעיתים לא. לא כדאי להתנהל בעולם המציאות עם דיכוטומיה כל כך חדה, כי זה מוביל לתאונות. לא נכון. התערבות המדינה במקרה הזה היא בלתי רצויה. זה מקרה קלאסי שההתערבות היא לא רצויה למה? 1. זה יגביר את המונופוליות של גוגל כבר עכשיו הם מוצאים הון עתק על לובינג. 2. זה ידכא את החדשנות ויגביר את האחיזה של גוגל על ידי רגולציה ממשלתית. ^^ זה רע לצרכן = טוב לסוציאליסטים הרי בסופו של דבר זה מה שסוציאליסטים עושים: עושקים את האדם הכל עטוף במעטפת יפה כמובן... אבל זה לא הופך את העושק למוצדק או מוסרי.
 

hoshe

New member
זה בדיוק מה שאני טוען


התכוונתי שזה מקרה שבו אסור לממשלה להתערב לטובת גוגל ושותפיה. אם כבר היא צריכה להתערב ברגולציה (הממונה על ההגבלים העסקיים) כי יש כאן חשש של כניסה מאסיבית של חברה שהיא מונופול בתחום אחד (פרסום מבוסס-חיפוש) וניסיון השתלטות על 2-3 שווקים נוספים: אירוח אתרים, עיצוב אתרים ופרסום באינטרנט מסוג "דיספליי" (באנרים, שגם שם גוגל חזקה מאוד, וכנראה תהפוך למונופול בארץ בעזרת המהלך הזה). מי בכלל מדבר על סוציאליזם?
 

Avi85F

New member
אין צורך ברגולטר במקרה הזה

תן להם להכנס לכל תחום שבה הם ירצו ולנסות שישתלטו עליה. כניסת הרגולטור רק תפגע בצרכן. מבחינה פרקטית לגוגל יש הרבה מאוד מזומנים והיא יורה לכל הכיוונים רק תראה את כמות השירותים שהם סגרו במשך השנים יש רק מספר בודד של שירותים שהם הצליחו לבסס את עצמם וגם שם הם עומדים בפני תחרות קשה יש לגוגל רק תחום אחד שהם שולטים בו (אחד!! וגם שם נושפים להם בעורף וזה הסיבה שהם יורים לכל הכיוונים כי הם יודעים שהדומיננטיות שלהם לא תשמר) אז כמו שרשמתי הם יורים לכל הכיוונים בתקווה שמשהו יתפוס אין בזה שום דבר רע או פסול הרגולטור רק יפריעה לחברות אחרות לצמוח הרגולטור רק יתרום לגוגל כי יש להם כסף והרגולטור יגן עליהם בפני תחרות או לחילופין הרגולטור יגרום לצמיחת מונופול שלא עמד או עומד בתחרות בשני המקרים התוצאה היא לרעת הצרכן. גוגל להם לא היחידים בתנאי שוק חופשי מאוד קשה לבסס מונופול ושמונופול כזה מתבסס זה לטובת הצרכן והמונופול מחזיק מעט מאוד זמן אם אתה רוצה אני יכול להבאי לך דוגמאות. המונופולים שמתבססים לאורך זמן ארוך הם תמיד בעזרת הרגולטור בעזרת התערבות הממשלה.
 
למעלה