משרד התקשורת מנקה אורוות והחליט לכסח את "ועד הרבנים לתקשורת" עליו השתלטו עסקנים חרדים ועשו בו כבשלהם.

Critical Thinking

Well-known member
בכח האיום של צבא הרגלים שמאחוריהם כביכול, השתלטו עסקנים אלה על "הקומה הכשרה" בכל רשת סלולארית וחייבו את כל חברות הסלולאר להציב במשרדם שלוחת מערכת נהול קוים באמצעותה מתאפשר להם לנתק קוים ולחסמם כרצונם. הסבה הנסתרת - תחרות בין חברות תוכן של העסקנים לבין חברות תוכן עצמאיות המתנהלות תחת קוד תוכן חרדי אף הן, שאינו פחות "שמרני" מזה של העסקנים.

בנוסף, השתלטו העסקנים על שיווק טלפונים כשרים ואינם מאשרים מכשיר שלא נרכש דרכם.

לראשונה - התערבות בפעילותה של ועדת הרבנים לענייני תקשורת: משרד התקשורת אוסר על חברות הסלולר לחסום קווי חירום ומצוקה וכן קווים ממשלתיים, דורש שקיפות והסבר בכל החלטת חסימה - וכן את הנגשת המספרים החסומים באתרי החברות. השר יועז הנדל: "אם זה לא יספיק, תהיה רגולציה נוספת".

יודגש - לא רשתות הסלולאר נתקו וחסמו מנויים. האינטרס הברור שלהן הוא להנגיש שירות לכל המעונין. העסקנים הם אלה שחסמו, באמצעות שלוחות מערכת שליטה של חברות הסלולאר אותן אולצו הרשתות להתקין במשרדי העסקנים.

כעת עולה הכורת על העסקנים...וזו רק ההתחלה.

ברור כי הענין התאפשר רק משנותקו החרדים מעטיני השררה.
ליצמן, גפני ושו"ת סיכלו עד כה כל נסיון לנקות אורוות...

למידע נוסף...

לאונידס

Active member
בכח האיום של צבא הרגלים שמאחוריהם כביכול, השתלטו עסקנים אלה על "הקומה הכשרה" בכל רשת סלולארית וחייבו את כל חברות הסלולאר להציב במשרדם שלוחת מערכת נהול קוים באמצעותה מתאפשר להם לנתק קוים ולחסמם כרצונם. הסבה הנסתרת - תחרות בין חברות תוכן של העסקנים לבין חברות תוכן עצמאיות המתנהלות תחת קוד תוכן חרדי אף הן, שאינו פחות "שמרני" מזה של העסקנים.

בנוסף, השתלטו העסקנים על שיווק טלפונים כשרים ואינם מאשרים מכשיר שלא נרכש דרכם.

לראשונה - התערבות בפעילותה של ועדת הרבנים לענייני תקשורת: משרד התקשורת אוסר על חברות הסלולר לחסום קווי חירום ומצוקה וכן קווים ממשלתיים, דורש שקיפות והסבר בכל החלטת חסימה - וכן את הנגשת המספרים החסומים באתרי החברות. השר יועז הנדל: "אם זה לא יספיק, תהיה רגולציה נוספת".

יודגש - לא רשתות הסלולאר נתקו וחסמו מנויים. האינטרס הברור שלהן הוא להנגיש שירות לכל המעונין. העסקנים הם אלה שחסמו, באמצעות שלוחות מערכת שליטה של חברות הסלולאר אותן אולצו הרשתות להתקין במשרדי העסקנים.

כעת עולה הכורת על העסקנים...וזו רק ההתחלה.

ברור כי הענין התאפשר רק משנותקו החרדים מעטיני השררה.
ליצמן, גפני ושו"ת סיכלו עד כה כל נסיון לנקות אורוות...

למידע נוסף...

כל מה שהשר צריך לעשות זה לאפשר ניוד מספרים בין המספרים החרדיים ומספרים החופשיים.
באותו הרגע כל חרדי וחרדית יוכלו לשמור את המספר החרדי שלהם גם אם הם עוברים לקו חופשי וגם אם הם רוכשים רחמנא ליצלן טלפון חכם.
באותו הרגע לא תהיה על החרדי הפשוט אימת הטרור, לא יוכלו לאיים עליהם שיזרקו את בניהם מהחיידר או הישיבה ואת בנותיהם מהאולפנה, לא יוכלו לפגוע בשידוך שלהם וכו'.
ואז החרדי והחרדית הפשוטים מהרחוב יוכלו לממש חופש בחירה. אם ירצו קו וטלפון חרדי ירכשו כזה ואם ירצו קו חופשי ירכשו קו חופשי וטלפון כרצונם - כמו כל אזרח אחר במדינת ישראל.

לוייםLEVIM

Well-known member
כל מה שהשר צריך לעשות זה לאפשר ניוד מספרים בין המספרים החרדיים ומספרים החופשיים.
באותו הרגע כל חרדי וחרדית יוכלו לשמור את המספר החרדי שלהם גם אם הם עוברים לקו חופשי וגם אם הם רוכשים רחמנא ליצלן טלפון חכם.
באותו הרגע לא תהיה על החרדי הפשוט אימת הטרור, לא יוכלו לאיים עליהם שיזרקו את בניהם מהחיידר או הישיבה ואת בנותיהם מהאולפנה, לא יוכלו לפגוע בשידוך שלהם וכו'.
ואז החרדי והחרדית הפשוטים מהרחוב יוכלו לממש חופש בחירה. אם ירצו קו וטלפון חרדי ירכשו כזה ואם ירצו קו חופשי ירכשו קו חופשי וטלפון כרצונם - כמו כל אזרח אחר במדינת ישראל.
ככל שאתה חושב שאתה צודק
אתה מאוד תמים
יצמח לי דשא על כף היד לפני שדבר כזה יקרה

לאונידס

Active member
ככל שאתה חושב שאתה צודק
אתה מאוד תמים
יצמח לי דשא על כף היד לפני שדבר כזה יקרה
אני לא אמרתי שזה יקרה, אני אמרתי שזה מה שצריך לעשות.
ברור לי ששר התקשורת לא יעשה משהו שבאמת יתן חופש לחרדים, הוא יעשה משהו שיתן לו כותרות, המנהיגות החרדית תעשה קצת רעש גם כן כדי לקבל כותרות ושום דבר מהותי לא יקרה באמת.
בדיוק כמו שתמר זנדברג מעבירה חוק מס על כלים חד פעמיים, כך שהיא מקבלת כותרות, המנהיגים החרדים עושים קצת רעש כדי שגם הם יקבלו כותרות, אבל בחוק היא רושמת שהוא לא חל על כלים חד פעמיים דקים מ 2 מילימטר. זאת אומרת המס למשל לא חל על צלחות וכוסות ובעצם שום דבר מהותי לא יקרה.
בדיוק כמו ליברמן שמודיע על הפסקת סבסוד מעונות יום להורים לילדים שלא עובדים שניהם במשרה מלאה, הוא ומנהיגי החרדים מקבלים את הכותרות הרגילות, ואז ליברמן מחליט לדחות את ההחלטה ועוד פעם שום דבר מהותי לא קורה.

אני תמים?
עובדים עליכם בעיניים, זה משחק מכור בין הפוליטיקאים כדי שכל צד יראה טוב בעיני הבייס שלו אבל שני הצדדים לא מקדמים כלום.

לוייםLEVIM

Well-known member
אין חדש תחת השמש
שום דבר מהותי באמת לא השתנה

בשורה התחתונה שר התקשורת יועז הנדל התקפל מול ועדת הרבנים לעניני תקשורת!
1) הוא שימר את המונופול שלהם על הקומה הכשרה (חברות הסלולר לא מתירות קומה כשרה נוספת בהשגחה אחרת)
2) לא ביטל את האיסור על ניוד מספרים שהוא מוקד כוחה של הועדה
3) ממטרת הצינתוקים המטרידים והמעצבנים ימשיכו כאילו כלום
4) כולה אסר עליהם לחסום מספרים סתמית וכן מספרים ממשלתיים ומוקדי חירום

עדות מכלי ראשון:

נערך לאחרונה ב:

Critical Thinking

Well-known member
אין חדש תחת השמש
שום דבר מהותי באמת לא השתנה

בשורה התחתונה שר התקשורת יועז הנדל התקפל מול ועדת הרבנים לעניני תקשורת!
1) הוא שימר את המונופול שלהם על הקומה הכשרה (חברות הסלולר לא מתירות קומה כשרה נוספת בהשגחה אחרת)
2) לא ביטל את האיסור על ניוד מספרים שהוא מוקד כוחה של הועדה
3) דור 4 LTE נשאר חסום לטלפונים כשרים
4) ממטרת הצינתוקים המטרידים והמעצבנים ימשיכו כאילו כלום
5) כולה אסר עליהם לחסום מספרים סתמית וכן מספרים ממשלתיים ומוקדי חירום

עדות מכלי ראשון:
אתה מתעלם מכך שמשרד התקשורת פרסם כי הוא אוסר על חברות הסלולר לחסום קווי חירום ומצוקה וכן קווים ממשלתיים, דורש שקיפות והסבר בכל החלטת חסימה - וכן את הנגשת המספרים החסומים באתרי החברות והשר אף הצהיר "אם זה לא יספיק, תהיה רגולציה נוספת".

כלומר, המשרד ידרוש (בעקבות תלונה של מי שנפגע) מרשתות הסלולאר הסברים על חסימת קוי-תוכן, הרשתות תדרושנה מן העסקנים הסברים שניתן לצטטם באזני השר והעסקנים יצטרכו לספק תשובה אשר תעמוד במבחן סבירות.

מובן כי אתה יכול לחזות כי המהלך יכשל, אולם תחזיתך אינה טובה יותר מתחזית מנוגדת...

לוייםLEVIM

Well-known member
אתה מתעלם מכך שמשרד התקשורת פרסם כי הוא אוסר על חברות הסלולר לחסום קווי חירום ומצוקה וכן קווים ממשלתיים, דורש שקיפות והסבר בכל החלטת חסימה - וכן את הנגשת המספרים החסומים באתרי החברות והשר אף הצהיר "אם זה לא יספיק, תהיה רגולציה נוספת".

כלומר, המשרד ידרוש (בעקבות תלונה של מי שנפגע) מרשתות הסלולאר הסברים על חסימת קוי-תוכן, הרשתות תדרושנה מן העסקנים הסברים שניתן לצטטם באזני השר והעסקנים יצטרכו לספק תשובה אשר תעמוד במבחן סבירות.

מובן כי אתה יכול לחזות כי המהלך יכשל, אולם תחזיתך אינה טובה יותר מתחזית מנוגדת...
אתה בטח צוחק
זה הדבר שיעצור את וועדת הרבנים לחסום מספרים?
משרד התקשורת הפיל את התיק על המפעילות וזהו!

|שמאל| חברות הסלולר לא יורשו לחסום את מספרי הטלפון של מוקדי חירום מצוקה ורווחה ארציים (מספרים של 3 ו4 ספרות) וכן מספרי טלפון אשר הוקצו למדינה ומוסדותיה
כן יידרשו לייצר שקיפות במספרים החסומים בשמירה ובתיעוד של בקשות החסימה עבור כל מספר שנחסם כולל נימוק סיבת החסימה למשך כל תקופת החסימה ושנה לאחר שהוסרה, הן אף יחוייבו להנגיש באתר האינטרנט שלהן את המספרים שנחסמו כולל את שם הגורם החוסם ואת תאריך החסימה
החברה תפרסם רשימה של עמותות ותאגידים חסומים בעוד אנשים פרטיים יוכלו לפנות לחברת הסלולר ולקבל מידע אם הם חסומים ומהי סיבת החסימה, כל מנוי שנחסם יוכל לפנות לשירות הלקוחות של חברת הסלולר שאליה הוא מנוי ולבדוק האם נחסם ואת סיבת החסימה על החברה לספק מענה לפנייה בתוך יום עבודה |ימין|

לוייםLEVIM

Well-known member
ועדת הרבנים על הכוונת: השר יועז הנדל זימן שימוע

הסוף לועדת הרבנים לענייני התקשורת?

שר התקשורת יועז הנדל מתכוון להוציא לפועל החלטה חדשה של ביטול מונופול המספרים הכשרים שלא עובדים בסמארטפונים, כך על פי פרסום (שני) של עופר חדד במהדורה המרכזית של חדשות 12

על פי הדיווח השר מתכוון לבטל את המונופול הקיים של ועדת הרבנים אשר קובע מספרים מיוחדים למכשירים הכשרים מספרים שחסומים לשימוש בסמארטפונים

הנדל פנה לרשות התחרות ועל פי הדיווח ברשות בודקים את העניין לעומק וטוענים כי מדובר בלא ספק במונופול ובקרוב צפוי לצאת לדרך שימוע אליו יוזמנו חברות הסלולר וועדת הרבנים

המפלגות החרדיות צפויות להתנגד להחלטה אם היא תצא לפועל היא תגרום לשינוי משמעותי, אם עד היום לעתים רבות מוסדות חינוך ערכו סינון מקדים באמצעות בדיקת מספר הטלפון מה שחייב כמעט כל הורה חרדי המחזיק בסמארטפון להחזיק גם במכשיר כשר, הרי שמעתה ההורים יוכלו להחזיק בסמארטפון ולא תהיה דרך לבדוק זאת

בנוסף ההחלטה אם תעבור צפויה להביא לפירוק ועדת הרבנים לענייני תקשורת

Permafrost

Well-known member
בנוסף, מתכנן המשרד בטול (הדרגתי) של דמי סיום שיחה (כ- 7 אג' לדקה לסלולאר, כעת) - מה שהיה "מכרה-זהב" לספקי-תכנים מאושרים על ידי העסקנים (בעבור נתח מן התקבולים) וימוטט את "המודל העסקי" שלהם...

לוייםLEVIM

Well-known member
השר יועז הנדל: תם הכאוס בשוק הסלולרי החרדי

שר התקשורת יועז הנדל מצהיר לאתר החדשות כיכר השבת (ג') כי הוא לוקח את נושא שוק הסלולר הכשר כפרויקט לעשות בו סדר ומבהיר שלא תהיה אוטונומיה לאף אחד אך מבטיח לשמוע את כל הטענות

שר התקשורת התייחס למאבק שלו נגד ועדת הרבנים לענייני תקשורת והמאבק האלים סביב חנויות סלולר בערים החרדיות

אני לוקח את זה כפרויקט לעשות סדר, אני לא מוכן שיהיו אזורים שבהם לא נוגעים ראיתי את זה כבר בפעם הקודמת, היו טלפונים שנחסמו שלא בצדק, אני מבין למה אתה חוסם תוכן לא ראוי אבל אני לא מבין למה אתה חוסם (חנות) שהיא מתחרה איתך, נחשפתי להרבה מאוד חסימות שהן לא מן העניין

עלו סימני שאלה אומר הנדל בהתייחס לוועדת הרבנים: יש לי חוות דעת ויש לי תלונות של אנשים שאני מכיר אישית

באשר לאפשרות של ניוד מספרים כשרים למכשירים לא כשרים אומר הנדל: את ההחלטות והטיעונים נשמע בשימוע אנחנו מגיעים פתוחים, התפקיד שלנו הוא להסדיר את השוק לייצר תחרות וחופש לכולם, לא אמנע אפילו מאדם אחד שיהיה לו טלפון כשר אני מבין את הצורך

אבל ככה אתה הורס את תעודת ההכשר במגזר?
אני מבין שכשאין סדר וכשיש כאוס צומחות תופעות לא בריאות, אמרתי מזמן איפה שלא מסדירים מי שחושב שהוא יצור איזו אוטונומיה ולא יסדיר ויתעלם וכל הזמן ילחץ הוא טועה, אני לא עובד כך

תם עידן הכאוס מכריז שר התקשורת: אנחנו הולכים להסדיר הכל אנחנו נשמע הכל יכול להיות שהטענות יהיו חכמות זה ישפיע על הכל חוסר הסדר נובע משם ברגע שאתה מחליט למישהו מונופול על הכל אז יש לו מונופול על הכל

הנדל התייחס לתגובות שהוא מקבל מהרחוב החרדי: לא קיבלתי אפילו תגובה אחת שלילית רק תגובות טובות לא נעים לי להגיד לך ממי, כולל פוליטיקאים כולל עיתונאים רק תגובות טובות, וזה רק מתוך הפרסום מבלי שאמרתי דבר על ההחלטה הסופית

נערך לאחרונה ב:
למעלה