משרד ממשלתי חדש - מי צריך את זה

ש מים

New member
משרד ממשלתי חדש - מי צריך את זה

כלומר, חוץ מהפוליטיקאים האווילים/מושחתים (מחק את המיותר) ומלחכי הפינכה?

יאיר יקירי,
לא שמעת על עמידר?
עמיגור?
משב"ש?

הלללו, מישהו נרדם שם למעלה??

ציוניסט

New member
יש הבדל מסוים ביניהן

הרשות החדשה אמורה לפעול לפי התכנית של לפיד, 150000 דירות להשכרה, וזה אמור לקרות במהירות וביעילות האפשרית. אני כמובן חושב שכל התכנית עוסקת בבניות ענק מסביב לערים, על שטחים פתוחים, ללא התייחסות להתחדשות אורבנית - יצא שכרנו בהפסדנו.

ש מים

New member
אתה אשכרה חושב ככה??

ואיך אתה חושב שהמשרד החדש יתכנן?
אתה לא רואה כאן את הכפילות מול המשרדים והגופים הקיימים?
ומי יקצה את הקרקעות? מי יטפל בכל היבטי הקניין?
ואיזה גוף ינהל את הבניה?

בקיצור: אחד לאחד, העתק של ממ"י (רמ"י) ומשב"ש! כאילו שלא די בכפילות ובחפיפה הקיימת היום, בין 2 המשרדים הללו...

ש מים

New member
ראה את הסעיפים הממורקרים

במסמך שהעליתי.
אחד לאחד עבודת ממ"י!

Ynhockey

New member
אני מניח שזה כמו גיוס מסיבי לקראת פרוייקט

עושים את זה המון בהיי טק: מגייסים המון עובדים לפרוייקט ולאחר שמוציאים את המוצר מפטרים את הרוב.

אז יש בממשלה בעייתיות לפטר ואי אפשר לדעת אם זה בכלל ייעל משהו. אבל יש היגיון להפריד את זה לחלוטין מהגופים הקיימים, שבהם אם גייסת המון עובדים לפרוייקט בטוח לא יהיה ניתן להוציא אותם לשום מקום אחר כך.

ש מים

New member
לא היית בארץ השנה האחרונה?

בממ"י (רמ"י) בוצע "שינוי אירגוני": "הופרשו" כמחצית מהאנשים. אחרי שבוצע המהלך המבריק, התברר לחכמי הדור שמערכת לא יכולה לפעול ללא עובדים... אז במקומם גוייסו (ומגוייסים) אחרים. במחירים כפולים!
הופרטו רבים מהשירותים - גם במשב"ש וגם בממ"י. עוד דרך להעביר כסף טוב למקורבים.
ב-2 הגופים נעשו מכרזים (תפורים היטב!)...

אז אתה מדבר כאן על "התייעלות" ועל "בעיה לפטר"?? הלללו!!

ציוניסט

New member
הסבר יותר טוב..

ברור שאני חושב שעדיף רשות אחת שתנהל את כל העניין, ומומלץ לאחר רפורמה משמעותית. אבל לתחושתי לפיד רוצה ליצור גוף חדש שלא יישא את תחלואי הביוקרטיה הישראלית בכדי לממש את התכנית שלו. הגופים הקיימים יכולים למשוך את זה בהליכים שנים רבות, ואת זה הוא רוצה למנוע.

ש מים

New member
יאיר לפיד...

אני ממש שונא להיות חלק מלהקה. יתר על כן, איפה שאני רואה להקה אני פונה לכיוון הנגדי! אבל במקרה זה אין לי ברירה, אלא להצטרף לאלה הטוענים שהבחור פשוט לא מבין, לא יודע והגיע מהר מידי גבוה מידי ורחוק מידי.
ואני אומר זאת בצער ובכאב, כי אני עוקב אחריו (באהדה ואהבה!) החל משנת 1985...

יש יתרונות יש חסרונות..

ביתרונות על הותיקות מדובר על תוכניות משותפות, בנייה מסיבית זולה, תכנון אורבני מקיף, בנייה חדשה ועוד (מול זה יש לך אגודות דיור שהחזיקו בדירקטוריונים מנופחים, בדירות מאוד ישנות עם פיזור לא ברור וקהל יעד שונה של נזקקים לדיור ציבורי, לעיתים חינמי.

מובן שאפשר לנסות לתקן חלקית כמו לאגד את כל חברות הדיור הותיקות תחת הגג של המשרד החדש (המשרד לדיור ממשלתי, מחלקת דיור ציבורי) או כמשרד נפרד או לפרק אותם ולמכור את כל הדירות ברגע שהמשרד החדש יתבסס. אבל זה לא שולל את הקמתו של המשרד החדש. אם לשלול אז זה בניית דיור ממשלתי במקום חברות נדל"ן או רשויות מקומיות. לשלול בנייה על שטחים פתוחים ירוקים או שטחים חומים שיועדו לשימושים ציבוריים ועוד.

אגב אפשר תמיד להוסיף למשרד עוד תחומי אחריות. מה עם דירות הוסטלים לדיירים עם מוגבלויות? מה עם הקמת בתי אבות ממשלתיים או דיור מוגן ציבורי, מה עם בתי חולים גריאטריים המיועדים לאשפוזים ארוכים? הגיע מזמן הצורך ברפורמה בכל הנושא של דיור ציבורי והאחריות הממשלתית. לטעמי הקמת חברת דיור לשכירות מוזלת היא רק סעיף ברפורמה שצריך לעשות. סעיפים אחרים הם למשל מיזוג חברות הדיור הציבורי לנזקקים ועוד.

ש מים

New member
לא צריך להרחיב בינוי בשוליים!

מחקר של עמותת מרחב נותן תשובות ללפיד (שבוודאי לא יאמץ אותן, כי המטרות כבר סומנו והכיסאות כבר חוממו, כמו גם מנועי רכבי השרד).

גם אני קראתי את המחקר. באמת מרתק

עם שתי דגשים עיקריים.

1) עיר לא מרוויחה ממגורים אלא רק מאזורי תעסוקה מסחר ובילוי כי היכולת לגבות ארנונה ממגורים ובנוסף לספק כל השירותים הציבוריים לאוכלוסיה מכניס לגירעון.

2) צריך לצופף בנייה בשטחים קיימים ואפילו בפינוי בינוי כדי לא ליצור תופעה של "הגירה פנימית" של תושבי שכונות ותיקות לחדשות (בעיקר כשמדובר ביישובים חלשים) בלי שתיכנס אוכלוסיה איכותית לשכונות הותיקות.

למעלה