משרד.

משרד.

ועכשיו להודעה : ברוח פירוקו הקרב (אלא אם כן יבואו ש``ס ויחליטו שהיום בא להם לקחת חלק מהקואליציה) ובא של משרד הדתות צצו במוחי מס` שאלות.. א)מה בעצם התפקיד של המשרד המדובר? ב)מה חושבים חכמי וחכמות הפורום על פירוק המשרד? רדום ונוח לו שמודה שהוא גם לא מבין איך התקשורת הנעלה (נו אופנס נעל) רודפת אחרי הזנב שלה בסיפור דרעי...

yad

New member
צעד מבורך

בדרך להפרדת הדת מהמדינה. שלדעתי יפתור הרבה מהבעיות המנהלתיות של המדינה. אם לא את הבעיות הנפשיות. כבר אמרתי שלדעתי הפרדה מוחלטת של דת ממדינה זה מה שצריך במדינה עם צביון דתי חזק. במדינה ללא חוקים דתיים יש חופש דת מוחלט (מהסיבה הפשוטה שאף אחד לא מפקח על הדת). אה כן וחופש מדת (זה עבור רוב חברי הפורום, שנראים לי חילוניים. אבל זה בלשון המעטה. כמו שאמרו ב- neverwhere, זה כמו להגיד שהכוכב צדק הוא משהו יותר גדול מברווז. זה נכון, אבל לא ממש מתאר את המצב). ולענייננו המשרד לא ממש מתפזר, פשוט כל הסמכויות שלו עוברות למשרדים אחרים (כמו למשל בתי דין רבניים למשרד המשפטים, טיפול בבני-ישיבות למוסד לביטוח לאומי, נישואין-גירושין-קבורה למשרד הפנים, מועצות דתיות לרשויות המקומיות, וכו`). משהו טפשי, אבל צעד יפה לקראת מדינה ללא חוקים דתיים. לדעתי. ואם לא הבנת עד עכשיו ממה שאמרתי המשרד הוא בדיוק מה שהשם שלו מרמז. הוא מטפל בכל ענייני הדת במדינה (לא רק ענייני יהדות כמובן, הדבר נכון גם לשאר דתותינו): נישואין-גירושין-בתי תפילה למיניהם-קבורה-בתי דין דתיים-ועוד-ועוד. וזהו. אגב, ידעתם שמכשפות (witchery יעני, אין לי מושג איך אומרים בעברית) זו דת מוכרת בארה``ב? זו אגב דת מאוד מעניינת, במיוחד עבור חובבי עולם הפנטזיה והמד``ב העתיק. ואלה שרוצים לדעת סתם לידע הכללי איך לזמן יסודן אדמה (למי שלא יודע. על 4 יסודות העולם עומד- אוויר, אש, אדמה ומים. מכשפים ומכשפות (הטובות לפחות) יכולים באמצעות טקסים וכישופים לזמן מין יצור שמורכב מיסוד אחד בלבד, והוא משרת אותם לתקופה מסוימת). נושא שמעניין אותי לפחות, שאני ארחיב עליו אם יש קונים (מהידע המוגבל מאוד שלי. לאחרים שיודעים אסור להגיד משהו, סתם. גם לכם מותר. יש אישור ממני. חופשיים -מתאמן לצה``ל-).

בקשר לדת של המכשפות

כן כן שמעתי על הדת הזאת. דרך אגב- מכשפים זה דבר רע גם הבנים הם מכשפות (מגוחך הא?) אתה בוחר אל אחד מכל האלים היוונים שקיימים (ויש פשוט מאות על גבי מאות) ואתה בוחר באל זה כהאל שאתה משרת אותו. יש לך גם מדריך\מדריכים רוחניים שאתה מזמין שעוזרי לך בכל מיני בעיות שאתה מתקשה לפתור. מה שמגניב זה איך הם מתקשרים איתך- אתה מרגיש גירוד\ליטוף\צריבה או משהו כזה כל פעם באותו מקום ורק אז אתה יודע שהוא איתך. לכל אחד יש 1-7 מדריכים שקיימים בו. מאיפה לעזאזל אני יודעת את כל זה?? מכמה חברים שלי שמתעסקים בזה (מחליפים צבע עיניים, מורידים גשם בקיץ- והכל נכון!!) ו- מאתר אינטרנט שווה לאללה ומומלץ ביותר למסוקרנים. נילי

yad

New member
לפי מה שהבנתי

יש רק שני אלים- האדון והגברת (אימא אדמה ואבא אני לא זוכר מה- נראה לי הקסם) אבל לא חשוב נושא נחמד

למעלה