משרה חלקית

LM87

New member
משרה חלקית

יש לי 25% משרה, שבה אני מקבל כ1000 שקלים לחודש. אני עושה מילואים של שבועיים בחודש הבא: כמה אני כסף אקבל על החודש הבא? השכר לא ישתנה (לטובה) כתוצאה מהמילואים?

מחפצה

New member
ביטוח לאומי יעביר מינימום של 196 ש"ח ליום מילואים

בעיקרון חישוב התגמול ליום מילואים מסתמך על ההכנסה בשלושת החודשים שקדמו לתחילת המילואים
ביטוח לאומי מחשב את השווי של תגמול יום מילואים על ידי חלוקת ההכנסה בשלושת החודשים ב 90.

על-פי החוק מינואר 2014 סכום תגמול המינימום הוא 196.02 ש"ח ליום ו- 5,881 ש"ח לחודש.
כך גם אם שכרו של חייל המילואים לפני השירות היה נמוך מהשכר מעלה, הרי שבעבור שירות המילואים הוא יקבל תגמול גבוה יותר.
לכן, אם שכרך בשלושת החודשים האחרונים היה 3,000 ש"ח הרי שביטוח לאומי יקבע מינימום של 196 ש"ח לכל יום מילואים.

בנוסף, אם איש המילואים עבד יום עבודה רגיל, וביצע את שירות המילואים מעבר לשעות העבודה, או בימי המנוחה השבועית שלו ו/או בחופשתו, ישולמו לו הן שכר עבודה רגיל והן תגמול מילואים.
כלומר, במקרה שלך ייתכן שתקבל הן את המשכורת והן את התגמול עבור המילואים תלוי כמובן אם תעבוד באותו חודש.

LM87

New member
האם צריך להגיש תביעה לביטוח הלאומי?

מחלקת השכר אומרים שאני צריך לשלוח להם את אישור המילואים לאחר הסיום. האם אני צריך לשלוח לבד עוד עותק לביטוח לאומי?
ולא התייחסת בכלל לשאלה של משרה חלקית. אני עובד בה מחודש 10. כלומר כרגע רק חודשיים ובחודש השלישי אני עושה את המילואים. כמו שכתבתי, מפני שהמשרה חלקית, אני מקבל כ1000 ש"ח לחודש.
אני לא לא יודע לחשב את השכר- הרווח שלי לשעה לא מחשק תפקיד, אלא רק לחודש? האם אני אקבל:
14*196+
1000=
2844
1000 זה השכר הרגיל שלי.המילואים שלי הם שבועיים. האם החישוב נכון?

מחפצה

New member
המעסיק יגיש עבורך את התביעה לביטוח לאומי

ברגע שתעביר למחלקת שכר במקום עבודתך את אישור המילואים
הם יפנו עבורך לביטוח לאומי
המעביד ישלם לך את ה 2,744 ש"ח (14 יום כפול 196 ש"ח)
ויקבל החזר סכום זה מביטוח לאומי.
אתה לא צריך לשלוח עוד עותק.

בנוסף לכך, אם בחודש דצמבר בו אתה מתוכנן לצאת למילואים, תוכל לעבוד מספר ימים מעבר למילואים
הרי שעל ימים אלה תקבל שכר יחסי בנוסף לתגמולי המילואים
לצורך הענין אם תצליח לעבוד את כל השעות הדרושות להשלמת היקף המשרה שלך הרי שתקבל עוד 1,000 ש"ח.

LM87

New member
תודה

המשרה שלי לא ממש סופרים שעות, אז אני לא יודע איך זה הולך שם. אני מקבל גלובלי בלי קשר לכמות השעות שאני עובד בפועל.
&nbsp
אבל ממה שאתה אומר, פחות מ2744 אני לא אקבל, נכון?

למעלה