משרה מלאה?

Peace and Love3

New member
משרה מלאה?

מתישהו לאחר השחרור מהצבא, הבנתי שאני ממש לא מעוניינת לעבוד משרה מלאה, וזאת לא רק כמות השעות המטורפת שמשאירה לך 3-4 שעות ביום להקדיש לעצמך. גם המחשבה על לעבוד נגיד 4 שעות ביום, בימים א-ה עושה לי רע. המחשבה על זה שאצטרך כל יום להיות במקום מסויים בשעה קבועה והכל, כל כך לא גמיש, ממש חונק אותי.

אחרי השחרור, עבדתי 3 שנים בעבודה של 4 משמרות בשבוע, שהייתה גמישה יחסית, מה שהיה עוד סביר בעיניי.
מאז התפטרתי, ואני מובטלת כבר כמה חודשים. ותכלס, טוב לי. תמיד אני שומעת מובטלים שמתלוננים על כמה קשה זה לא לעשות כלום כל היום. ולי זה דווקא ממש מתאים.
רק שלצערי, אי אפשר להיות מובטל לנצח, ובסוף יגמרו לי החסכונות. אז אני מחפשת עבודה כבר די הרבה זמן בגלל ההתעקשות שלי למשרה חלקית עם שכר שעתי גבוה. (זה קיים, אבל מדובר במשרות בודדות בלבד).

כשאני רואה את שאר האנשים, נראה כאילו אני היחידה שיש לה את הבעיה הזאת, ורוב האנשים בגילי יעדיפו לעבוד גם 12 שעות ביום כל יום, בשביל להרוויח יותר.

אז רציתי לדעת, האם משהו בי דפוק? יש עוד אנשים שמרגישים כמוני? ואיך מתמודדים עם זה?

הסוד הוא לאהוב במה שאוהבים....

ואז לא מרגישים איך הזמן עף.

אני אספר לך קצת מניסיוני ותבין.
עבדתי ארבע שנים בגני ילדים, במשרות מלאות, כל גן מחדש! היה לי קשה במשרה מלאה...ותמיד!!!! (חוץ מהגן הראשון שאליו הגעתי בכלל בלי ניסיון אולי הייתי כל כך טובה וחמודה והיו מרוצים ממני כי באתי ממקום של להוכיח שאני מסוגלת למרות שאני לא מנוסה.)
הקיצר תמיד- הייתי מאבדת סבלנות, גם בגלל שיש לי הפרעות קשב קשות, וגם בגלל שאין לי סבלנות עם כל האהבה שלי לתחום משרה מלאה היה לי מאוד קשה ותמיד (אפילו משפט אני לא מצליחה לסיים ולהגיע לפואנטה) הגעתי לשיחת שימוע אצל המנהלת ונתנו לי אפשרות או לפטר אותי או לקצר לי את המשרה.
וכמובן שבחרתי את השניה תמיד, בגן האחרון שבו עבדתי וזה היה בקיבוץ שהייתי גרה בו, לא נתנו לי את האפשרות הזו, פשוט אמרו לי את מפוטרת כי הבינו עם מי יש להם עסק :) וזה פשוט גרם לי להבין שאם אני רוצה לעבוד משרה מלאה,בגן זה לא ילך...אחרי ארבע שנים הבנתי! הגיע הזמן באמת, עכשיו אני מטפלת במשרה מלאה באופן פרטי לתינוקת וטוב לי...

מה שאני בעצם באה להגיד, תמצא תחום שאתה אוהב בו, ותתחיל בהכי בסיסי שיש, ומשם תתקדם, ככה יהיה לך את הכוחות לעבוד במשרה מלאה ובסבלנות, ולא לנחות על הדברים הקשים באותו התחום כמו שאני עשיתי...

מסקנה נכונה מביאה לשינוי נכון.

BloodyRose

New member
את ממש לא היחידה

אני עד היום נמצאת בעבודה על תקן של משרת סטודנט (כרגע יש דיבורים על להפוך את זה למשרה רגילה, בהיקף של 70-80%, אבל עדיין)
זה נח לי, זה מתאים לי, זה לא חונק אותי. מסגרת השעות שסגרתי עם המנהל שלי היא מספיק גמישה כדי שאוכל לעבוד פחות כשלא מתאים לי, ואוכל "לטחון שעות" אם אני צריכה את הכסף.
אני כל הזמן חושבת על כך שאם אעזוב את מקום העבודה הנוכחי ואחפש מקום אחר (באותו התחום) זה יהיה דבר שאצטרך להתפשר עליו. אף אחד לא יעסיק מישהי שהיא לא סטודנטית במשרת סטודנט, ומשרות חלקיות אכן קשה למצוא. אבל כשנגיע לגשר נחצה אותו

אני כן חושבת שכל אחד יכול למצוא מה שמתאים לו, ואין ספק שלא לכל אחת מתאים משרה מלאה במשרד. אבל מי אמר שאת חייבת לחפש עבודה משרדית? אולי עבודה שדורשת נסיעות תתאים לך יותר? אולי מכירות, או עבודה מול אנשים שהיא פחות מונוטונית?
יש כ"כ הרבה משרות, כל אחד יכול למצוא משהו.

einat162

New member
אז ככה ...

קודם כל, אני לא מאמינה באמרה של "תעבדי במה שאת אוהבת" - כי ברגע שכל דבר כיפי הופך להיות ממוסד, הוא יוצר "אנטי".

אולי באמת לא מתאימה לך עבודה משרדית- יש אופציות אחרות.

אולי עבודה שהשעות שלה בערב / לילה תעשה הרגשה יותר טובה - כי ככה רוב היום (שעות האור ופעילות של מקומות) ישאר פנוי.
יש חצאי משרה של 14:00 או 15:00 עד 20:00 או 21:00.
גם עבודות משרדיות, יש מקומות שאלו "שעות מתות" ואפשר לבוא עם ספר קריאה / לימודים/ סריגה / ציור.

KhaIeesi

New member
אולי לא מתאים לך להיות שכירה

אני לא הייתי מסוגלת לחשוב על להעביר חצי יום במשרה, בתור שכירה, ולעבוד בשביל מישהו אחר.
אז לקחתי את הדרך של עצמאית. אני עושה מה שאני רוצה מתי שאני רוצה.

זה לא בשביל כל אחד, וזה דורג הרבה משמעת עצמית..

אבל סתם. אופציה.

מה מעניין אותך בחיים?

Purple Mushroom

New member
לא דפוק, אני מרגיש כמוך

מסכים איתך. רצוי במיוחד בימים אלו, לא להתיש את עצמינו בעבודה, ולהיות תמיד במודעות של שבת.
אצלי כיום, וכנראה גם בכמה שנים האחרונות, מצליח לחיות, ולגמור את החודש בפלוס קטן, גם אם אני לא עובד\בקושי עובד.
חי מקצבאות מהמדינה, ומחפש גם עבודה בחצי משרה, אולי אפילו פחות.
גם תלמיד בקמפוס הליבה (הלילה כתבתי על זה סוף סוף רשומה בבלוג שלי בתפוז),שמעודד אנשים לחשיבה חיובית ואחרת, קשור גם לרשת המחאה החברתית של 2011 בקיץ ברוטשילד.

ברוכה הבא, תצטרפי לכולנו

מבינה אותך לגמריי
בשביל זה, לא עכשיו אך בעתיד- כשתגבשי לך מקצוע שאת אוהבת
תחשבי על להיות עצמאית.

לפתוח עסק של שירותים-למשל גרפיקאית עצמאית, בונת ציפורניים, קוסמטיקאית וכיוב' כולן מקצועות שאפשר לעבוד במשרה חלקית ולא כל יום ואפשר לבנות לוח זמנים שאת רוצה.

nike001

New member
היי

סתם רציתי לשתף שאת רוב המקצועות שציינת אני מחבב ואולי יום אחד אחד בעסוק בזה.
סתם לשתף ... בשביל לקבל סמיילי . אני צריך את זה

יפה

רק שתגדיר לך באיזה תאריך בדיוק אתה תלמד את המקצוע שאתה אוהב.

כי אם לא מגדירים תאריך זה תמיד ישאר באוויר, בגדר החלום...
וכשיש תאריך מוגדר האדם פועל לקראתו.
אני גם בקרוב מתחילה ללמוד מקצוע חדש והגדרתי תאריך יעד לזה.

בהצלחה

supersonic777

New member
תראי,כרגע יש לך את האפשרות לא לעבוד,זה 1.

2.כמה את חושבת שתוכלי לשבת בבית ללא עבודה?שבוע?חודש?שנה?10...?
3.מתישהו תצטרכי למצוא את עצמך בחברה,לא חושבת?
4.מאד לא מומלץ לשבת בבית ללא מעש,את תריבי עם הקירות...
5.לכולם יש תקופות כאלה שהם ללא עבודה/מובטלים,אך בסופו של דבר צריך לעשות משהו...
6.אם את חושבת שאת בחורה נורמטיבית,אז אין בך משהו דפוק.
7.תזכרי,עבודה מביאה עבודה...

למעלה