משרה נוספת-שנייה, האם כדאי?

sysnt

New member
משרה נוספת-שנייה, האם כדאי?

שלום לכולם, אני עובד חברה כרגע ומשתכר 8000ש"ח ברוטו בחודש, אני שוקל לעבוד בעבודה נוספת (שנייה) אשר בה ארוויח כ-2500 ש"ח נוספים ואני שואל אתכם מה גובה המס אשר אשלם לביטוח לאומי ו/או מס הכנסה ? אין לי נק' מס מסויימות ו/או תנאים סוציאליים כרגע ובנטו אני משתכר 7000ש"ח. תודה.

pop girl 20

New member
לדעתי...

לא כ"כ ישתלם לך להחזיק בעבודה נוספת, אתה בעצמך אומר שבנטו יש לך 7000 נגיד פלוס , מינוס, אז ממש לא כדאי מבחינת מס הכנסה, באופן אישי, אני לא הייתי מנסה צעד כזה, כי חבל יורידו לך יותר מס. כי זה הולך ככל שהשכר החודשי (ברוטו) יותר גבוה, כך המס עולה, אז מבחינתך זה לא שווה את זה.{במילים אחרות יחשבו לך את הברוטו של שתי המשכורות, יאחדו את זה כאחת ועל זה יחשבו לך את המס...} שוב, לא שווה את זה, אבל החלטה שלך. זו רק דעתי, אתה יכול להסכים ויכול שלא. שיהיה לך אחלה יום.

sysnt

New member
ז"א שזה יחושב כאילו זו עבודה אחת ?

לדוגמא: ברוטו 10500 ומהסכום הזה יקוזז לי המס על מנת שאקבל את סכום הנטו הנכון (אשר מחושב כאילו אני מרוויח 10500 ולא משנה אם זה ממשרה אחת או שתיים) ? תודה מקרב לב !

pop girl 20

New member
במילים שלך, כן,

בסיכומו של דבר זה מחושב כמשכורת אחת... החישוב הוא כמובן מהחיבור של הברוטו ממקום עבודה אחד+ שני.

sysnt

New member
וזה מחייב תיאום מס במס הכנסה בלבד ?

או שגם בעוד מקום/ביטוח לאומי... והאם דבר כזה יכול לקחת שם כמה שעות טובות או שזה "צ'יק-צ'אק" בימינו ? המון המון תודה לך !

pop girl 20

New member
היי, תראה..

תאום מס זה ברור מאליו שתצטרך לעשות.. עכשיו, בקשר לביטוח לאומי, אני מאמינה שיש גם פרוצדורה מסויימת בעקבות זה.. אני יכולה לנסות לבדוק לך, אלא אם יענו לך כאן לפניי... אז איך שבא לך...

pop girl 20

New member
טוב, אז בדקתי לך את העיניין..

בסיכומו של דבר, כמו שמורידים לך מס לאחר חישוב הברוטו של שתי המשכורות, אותו דבר לגבי הביטוח לאומי... מה שתקף לגבי משכורת אחת, כלומר כל ההסברים למעלה, בדיוק אותו דבר, מה שאומר מבחינתך שבסוף כל שנה עלייך לערוך תיאום מס מול השילטונות.. במידה ותמצא זכאי, תקבל החזר ממס הכנסה, במידה ולא, תצטרך להשלים להם את יתרת החוב..

למעלה