משרוולת ראשונה ולחוצה

פיתה88

New member
משרוולת ראשונה ולחוצה

היי לכולם, עברתי ניתוח שרוול אצל גויטן לפני טיפה יותר משבוע. למרות שבתל השומר הביאו לי הוראות אכילה של שבועיים ראשונים של נוזלים בלבד, (וכל בליעה כאבה בטירוף בבית החזה), אחרי שבוע ויום החלטתי ללכת לדיאטנית בריאטרית של מכבי שנתנב לי הקלה (כי התחרפנתי מנוזלים בלבד), ואמרה לי להתחיל עם ביצה מרוסקת גבינה לבנה, דייסות וכו' לאט לאט.. אז התחלתי עם כמות מזערית ממש כי עדיין כואב לי בבליעה, וקרה לי שאחרי רבע כפית בערך הרגשתי כאבי בחזה כאילו חטפתי התקף לב, והתחיל לי טעם מתכתי בגרון;( זה נורמלי?? חוץ מזה, תוכלו לתת לי רעיונות מה אפשר לאכול בשבוע השני של הרכים? ממש תודה וסליחה על החפירה, הלחוצה
 

מעיין א3

New member
זה מאוד נורמאלי

גם אני הרגשתי את זה במעבר בין הנוזלים לטחונים, ואחרי זה מהטחונים לרכים...
כל פעם שעוברים שלב בהתחלה זה ממש כואב, אבל אחרי זה הגוף חוזר לעצמו... הכאב לא יהיה שם אחרי כמה פעמים שתמשיכי עם זה.
עדיף לטחון הכל ולא ללכת ישר מהנוזלים לרכים (טחון זה שעושים הכל בבלנדר, שלב רך זה שלוקחים ביצה קשה ומועכים אותה במזלג).
רעיונות לטחונים? פירה, עוף עם קישוא וגזר טחון בבלנדר, גבינה לבנה.... זה מה שעולה לי בינתיים.
בהצלחה!
 

ormaayan

New member
הצעות נוספות

אפשר גם דייסת סולת חמימה, גבינות עד 5% (יוגורט, קוטג', ריקוטה), אבוקדו טחון, פירות טחונים(בננה, רסק תפוחים, אגסים..ללא קליפה ).
לי לא כל כך כאב במעברים, רק לפעמים אם זה היה כבד מדי ( ביצה מרוסקת עם טחינה, למשל, או קציצות בהתחלה),
אבל מצד שני אני לא יורדת במשקל כמו האחרים פה...אז כנראה שלא עשו לי שרוול צר כמו לאחרים (לא יודעת אם זה טוב או לא , ימים יגידו)
 
למעלה