משרות ללא ניסיון

jamboyoyo

New member
משרות ללא ניסיון

שלום לכולם,

אני מתלבט אם ללמוד לקראת בחינת הסמכה RHCE7.
עברתי לפני 3 שנים בחינות הסמכה MCSA2012 . הקורס היה מטעם משרד התעסוקה. חשבתי שעצם התעודה תתן לי את הידע הדרוש לעבוד בתחום. מאז אני לא מצליח להתקדם מעבר לתמיכה בסיסית כי אין לי מספיק נסיון בעבודה עם כלים שלא יצא לי לעבוד איתם כמו SQL, HYPER-V וכו'. אני דיי מיואש מהמצב (בדיעבד, כיום אני חושב שהקורס פשוט חסר טעם כי אף אחד לא מתעניין בידע הנלמד בקורס - אין לי ניסיון ואין לי אפשרות לצבור אותו אם אני לא עובד בזה) ולכן אני חושב לעבור את ההסמכה RHCE7 . עד כמה שהבנתי, היא נחשבת "רצינית" יותר מההסמכה שעשיתי של מייקרוסופט.
אני בן 30, קצת מבוגר להתחיל בתחום (למדתי באוניברסיטה לפני שעשיתי את ההסמכה של מייקרוסופט) ואני יודע שיש לי מה להציע מעבר למה ש"ניסיון" שלי מראה.
האם בתור אחד עם מעט ניסיון בתור איש תמיכה במערכות windows אני אוכל להתקבל לעבודה במערכות לינוקס עם "תוכן משמעותי"?

BravoMan

Active member
כמה נקודות למחשבה:

ראשית, אני חושב שתוכל לקבל יותר תשובות לשאלה שלך בפורום 308 - עבודה בהיי-טק.
&nbsp
שנית, לא ממש ברור באיזה "תחום" אתה מעוניין לחפש עבודה - SQL קשור לבסיסי נתונים, ו-HYPER-V הוא אחת מפלטפורמות ווירטואליזציה.
הבנה בכל אחד בד"כ נדרשת בתפקידים שונים, אלא אם אתה מחפש משהו בתחום שנקרא DevOps ורוצה לדעת קצת מהכל.
(זה תחום עם הגדרה די רופפת של משהו בין מתכנת למנהל רשתות)
&nbsp
שלישית, אתה טועה מאוד אם אתה חושב שאתה יכול לצבור ניסיון רק בעבודה: דווקא בתחום מקצועות המחשב, אפשר לצבור המון ניסיון בבית!
&nbsp
למשל, אין שום דבר שמונע ממך להתקין שרת MySQL (או PostgerSQL או עוד כמה ידועים שהם חופשיים) ולהתחיל לשחק איתו, ללמוד סינטקס, פרוצדורות, סכמות, להעמיד טבלאות וכו'.
&nbsp
תוכל אפילו להתקדם לכלל ה-LAMP ואולי להעמיד איזה אתר בקטנה, לצורכי למידה וכיף.
&nbsp
אותו כנ"ל אם מעניין אותך תחום מכונות ווירטואליות - הרבה מהכלים המובילים בתחום הם תוכנה חופשית.
תוכל לשחק כעוות נפשך עם VirtualBox, QEMU, ויש גם גרסאות חינמיות של VMWare.
&nbsp
תעמיד מכונות Guest שונות, תקפנג תקשורת בניהן.
&nbsp
יש לך את כל הכלים לצבור ניסיון hands on ואולי אפילו להתארגן על פרויקט משמעותי שתוכל להראות למעסיק פוטנציאלי.
&nbsp
למען האמת, אין לי שמץ של מושג מה שווה תעודה של RHCE, אבל לרוב ב-"תעשיית ההיטק" לא נותנים הרבה ערך למי שרק למד איזה קורס בלי להשקיע מעבר.

Expect

New member
היי

לדעתי, קורס בתחום אחר לא בהכרח ייתן לך את מה שאתה מחפש. בשני המקרים זה הכל תלוי בך. כדי לצאת מהנישה של תמיכה בסיסית תצטרך להשקיע ולהראות למעסיקים (בראיונות עבודה) שאתה נכון ללמוד ואתה יושב ולומד לבד ומשתדל כל הזמן להרחיב אופקים, זה מה שמעסיקים מחפשים.
ההסמכה של RHCE לא פשוטה בכלל, זה דורש הרבה לימוד עצמי ופרקטיקה, אבל הכל אפשרי. כמו בעולם של מייקרוסופט גם ככה בלינוקס - מחפשים ניסיון וידע. יכול להיות שתתיקל באותה בעיה גם אחרי שתשיג RHCE. שורה תחתונה, תלמד, תראה שאתה כל הזמן מרחיב את הידע שלך, ובסוף מעסיק יתן לך צ'אנס.

למעלה