משרת הוראה

מוש31

New member
משרת הוראה

אקדים ואספר שאני ובן זוגי שיחיה שוקלים לעבור לארה"ב (כנראה למרילנד שם אחי חי) למספר שנים. אנו נשואים ללא ילדים . לי יש תואר ראשון בחינוך ולשון עברית וניסיון רב בלימוד השפה העברית ובהדרכה בכלל. תרגמתי את קורות החיים שלי (שאומנם לא יעיד הנחתום על עיסתו אבל לא יביישו אף מורה)לאנגלית ושלחתי למספר בתי ספר. העניין הוא שנראה כי הם די נרתעים מהעובדה שאין לי ויזה/ אשרת עבודה. השאלה הנשאלת היא האם סביר שיהיה להם עניין לייבא מורה מישראל? הרי זה די סיכון להעסיק מורה ולדאוג לניירת (כשבעצם זאת התחייבות מצידם כלפי משרד ההגירה האמריקאי ל-3 שנים)כשאתה מסתמך על קורות החיים שלה. האם יש סיכוי שמשהו יקבל אותי לעבודה רק על סמך קורות החיים שלי ושיחות בטלפון? אם כן זה מעודד

Cappuccino

New member
תשובות

נתחיל מזה שלבית הספר אין כל התחיבות כלפי השלטונות להעסיק אותך שלוש שנים. זו לא הבעיה. הבעיה היא התעסקות בניירת וההוצאות הכרוכות בכך. בעיה נוספת היא כמו שציינת, הזמינות לראיון. יש בתי ספר ששולחים נציג או נציגים לישראל לראיין. ניתן להניח שהם יעשו זאת רק אם הם לא ימצאו מישהו שכבר בארה"ב ו/או דרישה למישהו כמוך, בעל כישורים נוספים על ידיעת השפה העברית, שזה במקרים רבים כישורי המורים שמספיקים ללמד עברית בארה"ב.

Cappuccino

New member
ועוד משהו

זה מאוד יכול לעזור, שהקו"ח לא סתם יתורגמו לאנגלית אלא גם שהסגנון יהיה אמריקאי.

למעלה