משרת רילוקיישן למלבורן (?)

• פותח הנושא zaske
  • פורסם בתאריך

zaske

New member
משרת רילוקיישן למלבורן (?)

אז הבוס עולה היום לקומה ואומר במבטא הסקוטי (? בטוח לא אוסטרלי, משהו אנגלו סכסי) שמחפשים עוד עובדים ונדבר עם חברים.
החלטתי לאתגר אותו ואמרתי לו "שמע, יש לי רעיון, אבל בטוח תגיד לא". הוא הסתקרן ושאל מה הרעיון
"להביא מפתח תוכנה על ויזת רילוקיישן".
מסתבר שהוא מכיר את הנושא, ובכלל לא פוסל. הוא אמר שזה אפילו בנסיבות מסויימות עשוי להיות יותר זול לחברה מאשר להביא מישהו דרך חברת השמה (עכשיו אתם מבינים למה כדאי לי לעבור ל hr ? :) )
בכל מקרה, החלטתי להרים את הכפפה -
אם יש מישהו כאן שרוצה שאברר עבורו,
אני עובד בחברה בסדר גודל של כמה מאות בודדות של עובדים, חלק גדול נמצא במלבורן (ולמעשה פה החברה התחילה).
החברה מפתחת פלטפורמת SaaS ועוד כמה מוצרים נלווים ויש לה לקוחות בלא מעט מדינות בעולם.
מבחינת טכנולוגיות - אפשר למצוא לא מעט דברים אצלנו, אבל לב הביזנס מפותח ב Java , Spring, Hibernate, דטה בייס רלציוני.
הקוד הוא לא חדש, אבל יש כל הזמן תהליכי שיפור, לדוגמא - עוברים מ Lucene ל Elastic search . עוברים מ MS-SQL ל PostgreSQL, עובדים על כך שהמוצר יהיה יותר סקאליבילי וכו' וכו'. פעם עבדנו עם svn , היום עם git . ה ui עובר מ JSP ומפריימוורק שנכתב בתוך החברה ב js ל angular ודברים יותר מודרניים. יש דגש חזק על TDD . במוצרים הנלווים אפשר למצוא ערב רב של דברים החל מ RoR וכלה ב Xamarin ו C++.
עוד משהו נחמד הוא ש10 אחוז מהזמן אנחנו יכולים לעבוד על דברים אישיים , רצוי שיתרמו גם לארגון אבל לא חובה (לא ברור לי איך משחק ב dart תורם לארגון , וכן, אחד המפתחים שלנו עובד על זה ב10 אחוז מהזמן ואין להם בעיה עם זה). על מנת שה10 אחוז לא יתמוססו זה מוגדר כיום בשבועיים.
אני אישית מנצל את זה כדי ללמוד דברים חדשים וליישם על לשפר תהליכים שכבר ראיתי שכדאי לשפר (אני עוזר למהנדס אחר לעשות אוטומציה של משהו, ובשביל זה לומד JS יותר לעומק למשל).
אנחנו פה ושם חשפנו דברים ב github .
עובדים ב agile , סביבת העבודה מאוד נעימה, אנשים נחמדים, עובדים 8 שעות (ולפעמים גם פחות מזה) בממוצע, כולל הפסקת צהריים באמצע.
כמה מלים על הויזה - אפשר לקרוא בקלות באתר מחלקת ההגירה האוסטרלית - www.immi.gov.au  מספר הויזה היא כנראה 457.
הויזה מאפשרת לבן/בת הזוג לעבוד בצורה מלאה.
הויזה לא מזכה אותכם בהחזרים ממשלתיים מכל סוג , אבל מי שחושב להשתמש בזה כ"דלת להגירה" -כדאי שימקבל תהליך הוצאת תושבות קבע, כי אז הוא יהיה זכאי להחזרים ממשלתיים (וזה לא מעט כסף). מי שימשיך לכיוון תושבות קבע, יגלה שהפז"ם שהוא צבר על ויזת הרילוקיישן נחשב יותר מאוחר גם לאזרחות (אבל זה באמת פרטים לאח"כ, למי שזה באמת מעניין).
חשוב להדגיש שהקבלה כוללת תרגיל בית שמקבלים, הוא לא פיתוח לינוקס קרנל מאפס, אבל גם לא 10 שורות קוד.
מי שמעוניין לשמוע עוד, אשמח לענות

למעלה