משתדל לקיים הבטחות: מצ"ב רשימת

Torgos

New member
משתדל לקיים הבטחות: מצ"ב רשימת

מינים שלגביהם הוכנה הערכת סיכון ונמצאו בלתי מסוכנים אקולוגית.

תודה רבה על הרשימה

חבל שלא טרחו לשלוח אותה ביחד עם הרשימה השניה.... אני חייב להודות שכמו שציפיתי היגיון אני לא ממש מוצא כאן. אבל אם הם כבר בודקים מינים שלא ממש מאשרים להעביר בין מדינות כמו Woma python אז מעניין האם הם גם פרסמו הערכות סיכון לגבי אילנדים, קרנפים רחבי שפה ופילים אפריקאים שכידוע מתרבים בספארי בארץ! אחרי הכל ג'מוסים הם הכניסו לרשימה.... יהיה מעניין לקרוא את חוות הדעת שהם הכינו לכל מין ואת המידע עליהן הן התבססו. בכל מקרה באמת תודה על שיתוף הפעולה והאנרגיה שאתה משקיע בנו מעבר לשעות העבודה. אתה בהחלט גורם מעודד בגוף הזה שעוזר לראות שאפשר גם אחרת ולא צריך ללכת ראש בראש.

Nevo Schwartz

New member
לא מצליח לפתוח את הקובץ

באיזה סוג תוכנה פותחים קבצים שכאלו?

gaichuk

New member
שאלה אחת.

מה היו הקריטריונים והשיקולים לפסול את הקינג-סנייק כפולש פוטנציאלי או "בלתי מסוכן אקולוגית" כדבריך בזמן שכרכנים ובולסנייקים נמצאו מסוכנים?

Torgos

New member
אין לי מושג כי לא עוסק בתחום הערכות

סיכון של זוחלים. השיקולים אמורים חהיות ואני מניח שהיו זהים. כנראה הבעיה, אם הייתה(!), היא בהערכת הסיכון.

yair lotan

New member
המשך לשאלה

היכן בכלל ניתן ליראות את הנימוקים שהובילו לקביעת המינים שברשימה שפורסמה ???

naja

New member
תעלומת המאה......

אני ממש מחכה לראות אילו קריטריונים קבעו שפיתון מים הוא סכנה אקולוגית, ונחש בירית לא.

Torgos

New member
אעביר בקשתכם לאחראי על-כך.

אבל הנימוקים זה לא העניין,כי הנימוקים הם הקריטריונים של הערכות הסיכון: יכולת שרידה, רבייה, פוטנציאל נזק, יכולת ויסות וביעור וכו וכו' (11 קירטריונים עיקריים) העניין הוא הערכות והבדיקה שלהן שיתכן כי אינן טובות מספיק. אתם יכולים להרגע, כי כרגע הנושא מוקפא עד לבדיקה פנימית מחודשת!

Nailicq

New member
הנושא מוקפא?!?!?!?

"אתם יכולים להרגע, כי כרגע הנושא מוקפא עד לבדיקה פנימית מחודשת!" האם הכוונה שכרגע ההנחיות החדשות לגבי סחר ויבוא והגבלת המינים מוקפאות ולא יכנסו לתוקפן בראשית יולי? האם תצא הודעה בכתב בנושא?

Torgos

New member
איני יודע ואיני אחראי על מה שיצא רק

על מה שנכנס ... וזו לשון ההודעה שקיבלנו: הנושא מוקפא וידון שוב פנימית בקרוב (יש תאריך אבל זה לא העניין). זה לא אומר שזה מבוטל! ולפחות בעופות, על גופתי - רוב המינים ישארו אסורים. אם זה מעניין אתכם אעלה רשימת כל העופות שפלשו למערכות ים-תיכוניות ברחבי העולם (פלשו! לא ברחו), וכן באירופה כולה וכן בישראל ותראו שהיינו רחמנים בני רחמנים עם האיסורים (...למעט מספר מיני תוכים שאף אחד עוד לא ממש יודע ואולי הקשחנו מדי בהם). תשוו את הרשימות (המבוססות על מחקרים אקדמיים) לאלו שאסרנו ויחד עם הערכות סיכון שאת רובן אני בדקתי לעומק, אני מוכן לעמוד על כך בפני כל אינסטנציה שיפוטית מהמחוזי ועד העליון. איני אומר שלא ניתן להתיר את חלקם אבל עם מקדמי ההגנה הראויים. לבעדיהם-על ישראל להישאר "יתומה" מרוב המינים. וחלק ממקדמי ההגנה חוזרים אלינו, הרט"ג, בנושא האכיפה.

Nailicq

New member
תסלח לי על החזרה

אבל... "מוקפא" קרי ההנחיות לא יכנסו לתוקפן ביולי אלה אחרי דיון- קרי לא בוטלו הוקפאו עד לדיון מעמיק- העם יצא בכתב?!

Torgos

New member
לא יכול לענות לך כעת. דורש בדיקה עם

מנהל חט' אכיפה.

gaichuk

New member
הכוונה הייתה לעופות שמופיעים ברשימה

של המינים האסורים לסחר ויבוא שהתפרסמה לאחרונה.

למעלה