משתוקק לתשובה

טל ברב

New member
משתוקק לתשובה

על פי המדע מה ההגדרה ליצור חי? אשמח לקבל תשובה מפורטת עם כל הסימוכין. ובנוסף איפה עובר הקו בן החי לדומם? בתודה מראש. טל

nכמ

New member
ההבדל בין חי לדומם:

חי: כל דבר שיכול לההתרבות = להעמיד צאצאים לדור הבא, יצור חי גם נמצא בקשר עם הסביבה שלו לדוגמא משתמש בחומרים מהסביבה כמקור לאנרגיה ולחומרים לבניית הגוף כמו למשל מזון, חמצן, אור השמש (בצמחים). את כל הדברים האלה דומם לא יכול לעשות. יצור חי גם גדל ומתפתח. יצור חי בנויי מתאים, ובעוד הדומם בנויי ממולוקולות בלבד. מעבר לזה.. אני מציע שתשאל בפורום ביולוגיה

טל ברב

New member
המשך...

בוא נקח דוגמא את ה- D.N.A הוא חיי או דומם? והפרד, הוא חיי או לא?

nכמ

New member
ההתייחסות צריכה להיות לאורגניזים

בכללותו ולא לפרטים ממנו, באותה מידה תוכל לשאול האם ה-RNA חי.. והרי ל-RNA אין ערך אם הוא לא היה חלק מהתא. כדי להגדיר חי צריך שאותו החי יבצע פעולות של: התרבות, צריכת אנרגייה וכו'. ה-DNA הוא חלק ממנגנון חי אבל הוא שלעצמו אינו חי, אלא אם מצרפים אותו אל התא, התא כולו חי בזכות כל הרכיבים שלו, אבל לא נכון לומר שלמשל גלוקוזה שנמצאת בתוך תא דם היא חיה כשלעצמה ולבדה.

אבל ישנו רצף אבולוציוני בין RNA

ווירוסים. אתה יכול לטעון כמובן שוירוס אינו חי ואז לא תצטרך לבחור איפה למתוח את הקו בין אלמנט קופץ ב-DNA והוירוס, אבל זאת רק בתנאי שתמתח את הקו בוירוס עצמו.

וירוס לא יכול להתרבות בכוחות עצמו.

אז אם אתה מגדיר אותו כ"חי", אז מה עם טרנספוזון? רטרופוזון?

Charles Darwin

New member
גם אתה לא יכול להתרבות בכוחות עצמך

nכמ

New member
כן.. ההבדל בין צומח לבין בע"ח

שצומח הוא כן חי ומבצע את כל הפעולות כולל צריכת אנרגיה והתרבות.. רק שכל הפעולות שהוא מבצע קורות תוך משך זמן ארוך הרבה יותר.. ואפשר להגיד שביחס לבע"ח עץ מבצע את כל הפעולות ב-slow motion

טל ברב

New member
הבהרה

לא התכוונתי בין צומח לחי אלה בן דומם לחיי. איפה עובר הקו המפריד בינהם ולפי מה קובעים. דוגמא: הפיכת מולקולות לדברים חיים, מה הקו שאומר זה דומם ומפה והלאה חי? וד"א- אין פורום ביולוגיה. אשמח אם תביא לי את הקישור. וגם פורום מאד מעניין, בתודה. טל

nכמ

New member
קישור לפורום ביולוגיה

פורום ביולוגיה שנית, אני יודע למה התכוונת, מכיוון ש-TalHai שאל הגבתי גם לו. הקו בין החי לדומם הוא כמו שאמרתי: צריכת אנרגיה והתרבות, כלומר מבנה שמבצע את זה המבנה כולו הוא חי לכן תא הוא בהכרח חיי, אבל חלקים מהתא כשלעצמם ולבדם אינם חיים - אלא רק כחלק מהתא.

SilentMike

New member
אין ככל הידוע לי הגדרה מוסכמת.

אין הגדרה יחידה מוסכמת לחיים. בקשר לטל ברב, מנסיון שלי איתו, הוא פה למטרות הטרדה בריאתנית ולא מסקרנות. קח בחשבון.

טל ברב

New member
ל-SilentMike

אתה לא צודק בכלל. אני מברר. אל תסיק סתם מסקנות. בנושא הזה אתה טועה. אני לא כזה. בתודה מראש, טל

Prodigal

New member
אני במקרה מכיר את טל ברבן

אישית.. והוא הבנאדם הכי כופר שראיתי בחיים שלי טל,קבנוס עם שוקו זה אפילו לא טעים!

ההבדל בין צומח לחי...

קודם כל, החלוקה של עולם החי (כל מה שאינו דומם) אינה ל"צומח" ו"חי" אלא לפרוקריוטים ואאוקריוטים (המהדרין מעבירים את קו החלוקה בתוך הפרוקריוטים). האאוקריוטים מתחלקים לחדתאיים ורב תאיים (האם מישהו יופתע מזה שהמהדרין מעבירים את הקו בתוך החדתאיים?) והרב תאיים לצמחים,פטריות ובעלי חיים. ההבדל בין צמחים לכל השאר הוא שלצמחים דופן תא עשויה תאית, ושהתכונה פרימיטיבית של כולם היא קיבוע פחמן.

למעלה